Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

uiu 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý horor o tom, jak duch zabíjí (nebo spíše posílá zprávu, že budete zabiti) pomocí hlasové schránky v mobilu. Japonský originál jsem neviděla, ale věřím, že je lepší než tento americký remake. Napětí nulové, strach přichází jen ve vyhrocených scénách, ale stejně rychle z vás zase opadne. Děj nelogický a stejně tak smýšlení mnohých postav. Nakonec se ani nedozvíme, proč se to všechno dělo a nejspíš se musíme smířit s klasickým vysvětlením céčkových hororů, že ten duch byl prostě zlý a zabíjel každého, kdo mu přišel pod ruku/pod telefon. Ponaučení - každý Američan má véčkový sklápěcí mobil. Dávám 3* jen za to, že jsem se spíše bavila nad chybami ve filmu (proč mají v márnici prázdné podsvětlené poličky a nejsou v nich nástroje? asi je tam zapomněla aranžérka dát. Proč hrdnice v 7 ráno zvoní budík a než sejde dolů, aby otevřela dveře, tak je za ní na hodinách 9?... a mnoho dalších). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nelek sem se, nebál sem se a nudil sem se. První verzi tohohle hororu, sice neznám, ale ani nějak netoužim jí poznat, protože tohle se neprezentuje jen slabým zpracováním, ale i slabým příběhem, kterej je taková směska Nezvratnýho osudu, Kuhu a možná ještě dalších podobných hororů. Jenže tomu bohužel naprosto chybí atmosféra, ale i nápaditost a početnost zabíjení, takže z toho vyleze akorát tak nuda, snad jen na konci se dá mluvit o nějakým jakž takž napnutí, ale to je tak všechno a tak mi zbylo to jediný na co se dalo koukat, což byla Shannyn Sossamon, což ale nebylo zas tak špatný ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak že to bude až takový průser, to jsem opravdu nečekal. Japonský film mi přišel dostatečně děsivý, i když přece jen bylo vidět, že inspirace v "Ringu" byla značná, ale americký remake už je skutečně jen vykrádáním "Kruhu", nejspíš se snahou tvrdit, že když to fungovalo jednou, bude to fungovat i podruhé s jinými herci. Nefunguje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008, v čase najväčšieho komerčného boomu ázijských duchárskych horrorov, natočil režisér Eric Valette americkú verziu rovnomenné japonského snímku, ktorý v roku 2003 zrežíroval Takaši Miike. Do kín po celom svete sa dostal "Zmeškaný hovor" (One Missed Call). Mňa nijak zvlášť neoslovil ani pôvodný film (着信アリ), takže trvalo hodne dlho pokiaľ som sa odhodlal si pustiť americký remake. Nakoniec to nebolo až také špatné, možno i o trochu pôsobivejšie ako originál. Predsa len mi je americká kinematografia bližšia ako orientálna šikmooká japonská bizarnosť. *** ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se na horory skoro vůbec nekoukám. Člověk se po dlouhé době na jeden mrkne a ten ho irituje po celou dobu svého trvání. One Missed Call = absurdnost, chyba. Pozor můžete z toho mít ještě větší trauma, než měly hlavní hrdinka, hlavní podhrdinka a blonďatá minihrdinka. Myslím, že si s tímto filmem k srdci nepřirosteme... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • 508 je předčíslí Brocktonu v Massachusetts. (Chatterer)
  • Jack Andrews (Ed Burns) nosí hodinky značky Hamilton Jazzmaster. (dyfur)

Reklama

Reklama