Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Je to film pro VELMI trpělivého diváka, který se chce spíše kochat zajímavými obrazy a hudbou (i když to vůbec není "daft punk"). Rozhodně působivá byla scéna kdy jim upadávaly obličeje, to byla pro mě nádherná ukázka emocí beze slov... a bez obličeje!!!:)) Způsob jakým proměnily poušť v ženské tělo, kdy kamera se blíží od pat výš a končí to ... no...přesně tam:)) byl fakt kouzelný ještě v doprovodu té nevinné hudby. Ale konec na mě hodně zapůsobil... Je to opět film, jehož kvalitu plně oceníte až po jeho skončení... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednoduchý příběh, silně k zamyšlení, emotivní, trochu vleklý... ale ty záběry!!! Scény v laboratoři a oheň na poušti jsou geniální. Co záběr, to obraz. Nestydím se říct, že i přes absenci vlastní hudby to byli typičtí DAFT PUNK. A pokud jsem z titulků správně pochopil, že Bangalter stál za kamerou - pak VELKÝ RESPEKT! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo i za 4*, ale ten konec mě zklamal, takže nakonec dám jenom silné 3*. Vůbec jsem nevěděl, že Daft Punk natočili vlastní film, tak hned jak jsem ho objevil, šel jsem si ho sehnat. A co se toho filmu týče - je to pro hodně trpělivé diváky. Celý film se tu vlastně nemluví, někdy tu je i dlouhou dobu permanentně ticho a někdy se tu jenom tři minuty jde pouští. Tohle je prostě film, který vás buď chytne nebo ne, mě teda bavil a moc jsem se u něj nenudil, navíc tu je perfektně vybraná hudba (i když tu od Daft Punk žádná není!) má to zajímavý příběh, který je vyprávěný v náznacích (nemluví se tam, jak už jsem psal) a je tu i spousta poetických záběrů. Bohužel, finále mě zklamalo a obecně druhá polovina je o něco horší než ta první, navíc je i utahaná. Silné 3*, ale tohle rozhodně není film pro každého. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Daft punk přispěli filmovému světu svou variací na Blade Runnera/A.I. a v mých očích se jim to zadařilo. Vzhledem k skromnosti tématu a motivů, by sice filmu rozhodně slušela spíš krátkometrážní stopáž a nepochybuji, že by jej to v očích diváků vyhouplo o slušný počet procent výš, (Nakonec co si budeme povídat, od autorů je to vcelku nabubřelost a tak trochu snaha distancovat se od určité sorty diváctva.) na druhou stranu by bez těch ploch relativního prázdna zdaleka tolik nevynikly scény, při nichž se něco děje a nadto mám filmy s tímto tempem velmi rád, takže mému vkusu film štědře vyhověl. Navíc je motiv cesty (resp. způsobu vykonávání cesty) rovněž jedním ze zásadních momentů přerodu roborů a z kratších záběrů by těžko vynikla důležitost těchto scén. Méně odpustitelná je však místy jistě nechtěná komičnost, která zejména v kontrastu s mlčenlivostí celého filmu vyznívá obzvlášť trapně. Přesto je Electroma překvapivě silná a určité její obrazy už asi nedostanu z hlavy. (3,5) P.S.: Celou dobu jsem měl nutkavý dojem, že by film mohl fungovat skvěle jako vizuál ke koncepční desce, později jsem se dočetl, že původním záměrem dvojice, bylo natočit jen videoklip. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který rozhodně překvapí svým tématem a hudbou, která není úplně pro Daft Punk typická. Dvojice Bangalter a Homem-Christo si užívají s tématem okolo lidskosti a kritikou společnosti velmi hravě a nenuceně. V závěru jim trochu došli možná myšlenky, ale i tak konec pasuje do celého konceptu. Trochu mě mrzela hudba, netypická pro skupinu, která se moc do filmu nehodila a hlavně nebyla moc působivá. Jako první režijní pokus je to překvapení a snad další díla půjdou ještě výše v kvalitě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Stejné masky robotů používají Duft Punk i v hudebním světě. Nikdy bez nich nevystupují a dokonce existuje jen velmi málo fotografií, které zachycují jejich skutečnou podobu. (JoranProvenzano)
  • Video Epilogue, vydané na YouTube kanálu dua Daft Punk za účelem oznámení ukončení aktivity, je sestříháno ze záběrů z tohoto filmu, které jsou doplněny o hudbu z posledního vydaného alba kapely – „Random Access Memories“. Ve videu konkrétně zazní sedmá skladba alba „Touch“. (Jantar2)
  • Černé auto, ve kterém jedou Daft Punk, je Ferrari 412 (1987-89). (melipa)

Reklama

Reklama