Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

Zek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem jeden z těch komu se osmá série nelíbila a i celkové zakončení mě zklamalo. Proto, jsem byl velmi rád, když se oznámilo obnovení seriálu. Od začátku mě tahle série bavila a zasazení příběhu na sever mi přišlo jako dobrý nápad. Musím říct, že i ten sériový vrah proti kterému Dexter šel, byl snad nejlepší jaký v tomto seriálu byl. Upřímně jsem čekal na setkání Dextra a Batisty což se nestalo a to je velká škoda. Jediné co mě trochu zklamalo, byl poslední díl, který na mě působil, jako kdyby někdo chtěl hodně rychle seriál ukončit. Přitom pokud už se vědělo předem jaký osud bude Dexter mít, tak mohl mít seriál daleko epičtější zakončení než co nakonec dostal. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu velice jsem se těšila na nové díly. Nečekala jsem, že to bude nějaká bomba, jen jsem Dextera chtěla ještě z nostalgie vidět. Žádná bomba to tedy taky není, jen takový slabý destilátek. Angela skvělá, synek bohužel nesympatický, měli vybrat jiného herce. Konec divný a nelogický. Ale i tak se mi to líbilo. A taky jsem si teď všimla, že autor knižní předlohy se jmenuje Lindsay. To je hezká malá domů😀 ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani bych netušil, že se někdy dočkáme návratu Dextera, tím pádem i šanci na nápravu finále osmé řady. Stálo to za to? Ale celkem jo! Tedy až nato finále. Nejdřív jsem se strašně bál, že mě budou vadit Dexterovy hypnotické jevy. Protože já tohle absolutně všude nesnáším, ale tady se to docela povedlo. Debřina mother fucking mluva je zpátky s plnou parádou. Zapadla skvěle. Hlavní je, že Dexterovi z ní doopravdy nejebe (jak to většinou u přízraků bývá). Občas jsem se i dobře zasmál, vlastně stejně jako při starších sériích. Moc se mi líbí, že se seriál přizpůsobil moderní technice. Třeba takový dron, krimi podcasty nebo smartphony. Vážně se to do toho prostředí hodilo. Městečko je taky krásně zpracované. Parádní změna od horkého Miami. Nový záporák je dokonalý nechutňák. Jeho herec to zahrál výborně. Ostatní postavy jsou také moc bezva. Dokonce Dexterovi noví nejbližší mi přišli moc fajn. Indiánka mi nevadí. Vrátila se i stejná hudba, stejný motiv. Což je naprosto skvělé, padne to dokonale. Musím říct, že jedna propojená věc se starými sérii je skvělá, ale to ostatní už tolik bohužel ne. Dexterův syn mi lezl celou dobu na nervy. Pořád se s Dexterem jenom hádal a já hrozně nesnáším, když se postavy mezi sebou dlouhodobě hádají, a ještě k tomu úplně zbytečně. Nevím, jestli je to tou postavou nebo absolutně nesympatickým hercem. Spíš by bylo mnohem lepší, kdyby si vše urovnali už po pár dílech, jinak by to nebylo ani tak špatné. Ale tohle mezi nimi byla celou dobu hrozná telenovela. To bylo na sérii nejvíc špatné. Velká škoda, že toho z minulých sérií nebylo více. Dokonce bych ani nemusel předešlý děj znát. Potom mi přišel jako úplně pitomý nápad dávat do intra spoilery na probíhající díl. Kterého ňoumu to napadlo, musel jsem si vždy překrývat televizi rukami. Alespoň název epizody umístili hezky do scény. Pak mě trochu zklamalo, že když měl Dexter svoji příležitost k „vyšetřování“, tak už nebyl tolik mrštný a detailistický jako dříve. Závěr je takový, že ani nevím, jestli se mi líbil nebo ne. Nebo jestli je aspoň tohle druhé finále lepší než to předchozí, to nejspíše ano. Určitě to mohlo pro diváky dopadnout i o dost hůře. Každopádně já bych to zakončil trochu jinak. Posledních dvacet minut bylo spíše pro nás diváky utrpením. 80/100 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi důstojná ukázka toho, jak rehabilitovat nepovedený závěr jinak naprosto luxusního seriálu a jak „uzavřít“ celý Dexterův příběh. Dexterova postava neztratila za všechny ty roky ani špetku ze svého charismatu a je pořád stejně fascinujícím způsobem nejednoznačná, lehce (ne)proniknutelná a morálně konfrontační. Hlavní záporák se může směle zařadit po bok těch nejvýraznějších padouchů z celého původního seriálu. Je pozoruhodné, že i v dnešní době patří tohle mimořádně úderné pokračování mezi absolutní seriálovou špičku na poli krimi. [85%] ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nebudu přehánět, když napíšu, že jistý Dexter patřil v době své největší slávy mezi seriálová esa. Asi každého fanouška (včetně mě) naštval závěr seriálu - mnohými přirovnávaný k "nejdebilnějším koncům vůbec", stejně jako Ztraceni nebo Jak jsem poznal vaši matku. Po oznámení zbrusu nového pokračování se moje srdíčko zatetelilo a nemohla jsem se dočkat dalšího osudu nejoblíbenějšího seriálového vraha historie. A jak to dopadlo? Nad očekávání dobře. Dexter začal nový život, vyměnil parné Miami za zapadákov na severu, v klidu si prodává lovecké potřeby, ale jednoho dne ho dožene minulost. Michael nezestárl snad ani o den, neztratil svůj smysl pro černý humor, pořád umí krásně vraždit a stojí proti němu hodně zákeřný protivník. Bohužel, i když se vyvrcholení desetidílné série dalo čekat, jeho provedení mě zase zklamalo. Tentokrát se navíc nějakého návratu těžko dočkáme... ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama