Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

Wally 

všechny recenze uživatele

Strašně sem se na tuto sérii po těch letech těšil a nebyl jsem zklamán. Dokonce i ten hodně kritizovaný poslední díl je dle mého v pořádku. S Dexterem to bylo super 15 let a 9 sérií, kdy ani jedna neměla chybu a přestože je mi to po posledním díle líto, tak hlavně, prosím, žádné pokračování, spin offy nebo podobné kraviny... 'Tonight, is the night...' Díky! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu velice jsem se těšila na nové díly. Nečekala jsem, že to bude nějaká bomba, jen jsem Dextera chtěla ještě z nostalgie vidět. Žádná bomba to tedy taky není, jen takový slabý destilátek. Angela skvělá, synek bohužel nesympatický, měli vybrat jiného herce. Konec divný a nelogický. Ale i tak se mi to líbilo. A taky jsem si teď všimla, že autor knižní předlohy se jmenuje Lindsay. To je hezká malá domů😀 ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec si to existenciu predsa len obhájilo. Aj keď tá cesta k cieľu bola pekne povedané kostrbatá občas a práca scenáristu niekedy rovnako lajdácka fušerina ako samotné Dextrovo konanie. Nevieme ako pohnúť ďalej s dejom, tak tam nejak nasilu vsunieme postavy, ktoré sú v príhodnu dobu nejak podozrivo nepravdepodobne konkrétne ukecané? 'Lazy writing' ako z telenovely občas. Podaktoré vedľajšie postavy priehľadné a skratkovité, šablonovité, rovnako, ako spôsob, ako sa občas ich linky prelínajú... Posledné dve-tri epizódy vracajú Dextra do dôstojnej formy v akej som ho chcel vidieť po toľkom čase a finále je uspokojivou (aj keď ťažkopádnou) bodkou, v ktorú som ani moc nedúfal po predošlých epizódach, keďže mali bližšie k vyčpelým posledným sezónam, než k jeho začiatkom v najlepšej forme. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexter se vrací po skoro deseti letech, aby vlastně nám opět zlomil srdce. Tohle je v mnoha ohledech srdcovka, jenže poslední série, i když vypadala lukrativně mnohdy žije z toho, že vsází na jednoduché věci pojaté jako z béčkového Netflix seriálu. Rozhodně bych ale nemohl říct, že jsem se nebavil. Problém je opět poslední díl, který vše pohřbívá v tom, že je naprosto nelogický a rozumy tam rozdává postava, která do půlky série byla ultimátně nesympatická a psychopatická. Celkově je to dost zvláštní a hlavně i linka s Batistou je vlastně nedodělaná. Je možné, že jedna postava dostane vlastní seriál, ale jen z důvodu nesympatičnosti mě to mine. Návrat není k zahození, ale poslední díl jde dost mimo a tím pádem já jsem skoro více spokojenější bez této série. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Seriál má celkem fajn tempo a atmošku ... ale nové postavy jsou těžce nesympatické a konec je tak debilní, že by takový konec nenapsal ani J. Nolan (i když tady to nekončí mimozemšťany, no). Doufám, že všichni, kdo pičovali na 8. sérku, tak po tomhle už konečně zavřou hubu. Třetí hvězdičkka je vyloženě jen ze soucitu. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama