Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 6
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele B.Wilde k tomuto seriálu (6)

Dexter (2006) 

Celý seriál jsem sledovala poslední tři týdny a jsem ráda, že jsem se mohla podívat takhle v kupě a bez čekání. Kupodivu jsem se vyhnula i spoilerům a tak jsem byla nejednou překvapená - některé díly jsou naprosto dechberoucí a jiné jsou slabší odvar, ale jako celek se mi seriál hodně líbil. Vždy jsem měla slabost pro zajímavé a řekněme nejednoznačné postavy. Dex je bezesporu dost netradiční hlavní postava a celých osm sérií je ukázaných jako jeho cesta z monstra až k lidské bytosti, kterou pod tou vší temnotou našel. Vše mělo svůj důvod, nějaký smysl... i když ne všechny zvraty se mi líbili... konec byl hodně překvapivý, napadlo by mě i dost jiných variant, ale nějak mám pocit, že tohle dává smysl, i když to je možná k vzteku, i když mi to přijde i tak nějak líto, chápu proč takový konec vybrali. Na nějaký vražedné kousky jsem moc zvědavá nebyla, ale příběhově musím dát 5* a určitě se na seriál ještě někdy ráda znovu podívám. I když už to nebude tak šokující jako napoprvé. Michael jako Dexter je opravdu skvělý! ()

Pamatuješ si ty zrůdy? (2013) (S08E12) 

Finále je hořkosladké. Na jednu stranu by se mi líbil "hepáč" ale tak nějak jsem tušila, že to tady nebude a že to tak nějak ani nejde... nevěděla jsem, jak seriál končí a z konce jsem byla řádně překvapená. Je to smutné, ale vlastně to dává logiku... ani si neumím představit, jak je tam šťastná rodinka v Argentině... i když Dex nebyl klasický záporák, bylo zajímavé sledovat jeho přerod z "monstra" na člověka co má pocity, emoce... to co udělal bylo lidské, z lásky... a byl to jeho velký trest, ani ne tak za ty vraždy, ale za to, koho jimi vzal sebou a kteří si to nezasloužili. Napadá mě dost jiných konců, lepších i horších... ale je to takhle... a dává mi to smysl. ()

Nová krev (2021) (S09) 

(Komentář obsahuje spoilery.) Nějak ani nevím, co k tomu napsat... tohle měla být ta velkolepá série, která měla vylepšit konec té předchozí? Tohle měl být konec, co zbourá internet? No asi záleží, v jakém slova smyslu. K seriálu jsem se sice dostala teprve dva roky zpět, ale Dex mi prostě přirostl k srdci a všech osm sérií mě bavilo... překvapivě i po tom, co jsem už dlouho předtím slyšela, že má seriál jeden z nejhorších konců, jsem s tím, jak to v osmičce dopadlo, byla více méně spokojená... po tom všem mi to tam tak nějak sedlo. No a pak přišla devítka, pro většinu fanoušků po tolika letech, kdy už asi nikdo žádné pokračování nečekal. A já si říkala, jestli to je vůbec dobrý nápad... ale poté, že to by snad neudělali, aby natočili ještě horší finále (pro většinu) než minule. A ono se to bohužel stalo. To, že se tam takový konec nabízí bylo zřejmé od začátku série, ale pořád jsem doufala, že vymysleli něco lepšího... většina dílů byla fajn, některé momenty byly skvělé a některé slabší... ale to finále... urychlené, zmatené, nevěrohodné! Ne, nečekala jsem tam super šťastný konec, ale bylo tolik možností, jak by to mohlo skončit prostě líp... A i kdyby to mělo skončit, jak to skončilo, to provedení bylo naprosto strašené. Z Dexe udělali naprostého pitomce, co první překročí hranici, když zabije nevinného. A pak dojde k prozření, kdy jediná cesta je to, aby ho zabil jeho syn? Který už tak byl na hranici mezi tím, aby se z něj stal druhý Dexter? Jasně, tohle mu určitě pomůže a teď už bude moct žít normální život. Mělo to vylepšit to, že si to Dex vlastně přál? Já nevím, mám z toho tak rozporuplné pocity. Hlavně jsem jim to v té poslední scéně vůbec nevěřila. Seriály po letech jsou většinou strašné zlo, myslela jsem si, že u Dexe to bude jiné, ale bohužel se to opět nestalo. Až se skoro divím, že byl Michael C. Hall s takovým závěrem spokojený a šel do toho. ()

Studený start (2021) (S09E01) 

Damn it! Začátek dílu byl jako "jo, tak uvidíme" ale potom... dejte mi další díl! Nepřišlo mi to jako dobrý nápad, točit další sérii, ale když to teď vidím, ach jej... jak mi Dex chyběl. Dexter je prostě Dexter. Doufám, že takhle parádně mají vymyšlené i další epizody. ()

Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (S09E06) 

Super díl, možná jsem to už psala a možná to napíšu i jinde, ale z první šestky nejlepší díl. Konečně tam bylo dost fajn a zajímavých momentů. ()

Otcovy hříchy (2022) (S09E10) 

(Komentář obsahuje spoilery.) Ne, nečekala jsem super šťastný konec, ale bylo tolik možností, jak by to mohlo skončit prostě líp... A i kdyby to mělo skončit, jak to skončilo, to provedení bylo naprosto strašené. Z Dexe udělali naprostého pitomce, co první překročí hranici, když zabije nevinného. A pak dojde k prozření, kdy jediná cesta je to, aby ho zabil jeho syn? Který už tak byl na hranici mezi tím, aby se z něj stal druhý Dexter? Jasně, tohle mu určitě pomůže a teď už bude moct žít normální život. Mělo to vylepšit to, že si to Dex vlastně přál? Já nevím, mám z toho tak rozporuplné pocity. Hlavně jsem jim to v té poslední scéně vůbec nevěřila. A ani nevím, jestli vůbec zmiňovat tu zápletku s Angelou. Nebyla schopná vyřešit ani vlastní případy, ale pak je tak geniální, že přijde na vše kolem Dexe? Všechno to navíc byly hlavně její spekulace a přímé důkazy v podstatě neměla. Ano, člověk v reálu nefandí sériovým vrahům, ale tohle je seriál, kde to většina bere prostě jinak. Z geniálního vraha, který se dostal z mnohem horších věcí, udělají v posledních minutách sobeckého hlupáka, který ale hned v další minutě prozře a uvědomí si všechny chyby z celého svého života? Až se skoro divím, že byl Michael C. Hall s takovým závěrem spokojený a šel do toho. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama