Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále se nemůžu zbavit dojmu, že tenhle seriál nemá žádnou koncepci. Tahá pozdější (často jen trošičku modifikované) zápletky na světlo, jak kouzelník králíky z klobouku a nepomůže ani to, že každá řada má název a díl se honosně pyšní přízviskem "kapitola." Jenže zatím to nenudí a ani moc logicky neskřípe (pokud nejste odborník na cestování časem), ovšem hodně se bojím, jak to bude dál. No uvidíme, samozřejmě. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až čas mal ukázať, či Tim Kring vytvoril skutočnú seriálovú hviezdu alebo nie. Potenciál na to Heroes mali, už prvé a slabo vygradované finále, ktoré malo byť vrcholom snaženia však naznačilo niečo iné. A v tom istom duchu seriál pokračova aj naďalej, každým rokom nastoľoval nové pravidlá až inšpirácia X-menmi, či 4400 už prestávala byť inšpirácou ale skôr pozvoľným vykrádaním. Do istej miery škoda ale ak sa tvorcovia boja experimentovať, zákonite sa začnú točiť v kruhu a odtiaľ už niet východiska. Predčasné zrušenie bolo viacmenej ranou z milosti. Aj napriek tomu má seriál divákovi v globále čo ponúknuť ale od skutočnej legendy má veľmi ďaleko. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Tim Kring .. X-Men hadra. Přesto (nebo právě proto) nebudu skrývat své nadšení. Tohle sci-fi téma mám zkrátka rád, ale musí to vzít do rukou někdo skutečně schopný a tvůrčí. Mutanty X vynesl vysoko Bryan Singer, než je patlal a loser Brett Ratner potopil do bahna podprůměru a stvořil největší filmové zklamání roku 2006. Asi i právě proto jsem z Heroes tolik nadšený. Sice to není X-Men, ale seriál si je toho plně vědom i přes některé citace své comicsové inspirace. Tento tvůrčí přístup se mi líbí asi nejvíce - Tim Kring dění zasadil do současného světa, kde je popkultura comics super hrdinů vnímána jako něco pouze fantaskního, existujícího pouze v literatuře či filmu a konfrontuje obyčejné smrtelníky s tím, že formou evolučního vývoje získávají tyto superschopnosti a společně je musí použít k záchraně roztleskávačky potažmo celého světa.. A čím jsou Heroes prozatím? Monstrózní skládačkou s jasně vymezeným cílem - zabránit jadernému výbuchu v centru New Yorku dne 8 listopadu. Děj má neuvěřitelné tempo, hutnou atmosféru a divák je zahrnován konstantně vysokým přívalem informací a skutečně napínavého děje. Prozatím žádná rozvleklost, žádné nudné flashbacky nebo jiné tvůrčí berličky (ala Lost, kde se napůl plynu, který nemá stabilní rytmus jede vlastně od začátku). ______ Tak tohle bez výhrad platilo do první resp. druhé přestávky, kterou seriál měl. Zvláště po té druhé šlo mnoho vzpomínaných kvalit k šípku, začaly se opakovat motivy a hlavně moje nadšení opadalo. Vše pak podtrhlo vlažné finále, které se proměnilo ve skoro ubrečenou rodinnou tragedii. Věta "nejlepší seriál, který jsem v roce 2006 viděl" tu má stále své pevné místo, ovšem to co šlo z první sezóny v roce 2007 si už tohle označení nezaslouží.. 90%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

1. série 90%, 2. série 70%, 3.série 50%, 4.série 50%. Po tříleté pauze dokoukána závěrečná čtvrtá řada, která trpí stejnými neduhy, jako celý seriál někdy od začátku řady druhé. Absolutní neschopnost tvůrců rozloučit se s postavami, čímž naprosto mizí jakákoliv možnost aspoň trošinku proživat jejich osudy, když víte, že i když někoho jeden díl sejmou, za dva další ho máte zpátky... to samé se týká neskutečného přepínání chování většiny postav, takže tu máme jeden díl záporáka, ze kterého se mávnutím kouzelného proutku stane za pár dílů klaďas a zase naopak. Takže dokoukáno tak nějak ze setrvačnosti, kdy mě pouze zajímalo, jestli tvůrci kdysi fantastický seriál dojebali úplně, či zda ho dokázali ukončit alespoň trošinku se ctí, což se nějakým posledním záběrem vracejícím se až k úplně prvnímu dílu lehounce nakonec povedlo, ale žádné zázraky nečekejte. Pro nováčky pak jasné doporučení. Dejte první sérii, která je jedním z nejlepších počinů v seriálové tvorbě vůbec a zbytek raději ignorujte. Pak pro vás možná Heroes v paměti zůstanou uložení jakožto našlapaný a dobře obsazený seriál se spoustou zajímavých postav, které se v té době ještě ve většině případů nechovaly jakoby se u nich stavoval Haiťan snad pětkrát denně po každém jídle. ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 1. epizody jsem si říkala, že mě to moc neveme... ale po dalších epizodách jsem spadla na zadek... ano ještě teď.. u 4.série dřepím na zemi a nedočkavě čekám.. co mi další díl přinese nového. Být tohle skutečný svět.. tak bych Mr. Sylara rozhodně potkat nechtěla ;-) ___ OBLÍBENÉ EPIZODY: ___ 1. SÉRIE - Homecoming, Six months ago, Company man, Parasite, 0,07 %, Five years gone, How to stop an exploding man ___ 2. SÉRIE - Lizards, Fight or flight, Out of time, Four months ago, Powerless ___ 3. SÉRIE - The second coming, I am become death, The eclipse, Cold snap, Turn and face the strange, I am Sylar, An invisible thread ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama