Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Hild 

všechny recenze uživatele

Viděno zatím první dvě série. 1. Série: Velice dobré a originální téma s velkým potenciálem pro seriál. Samotnou mě seriál překvapil svou chytrostí. Seriál mě neuvěřitelně vtáhl již svou úvodní scénou, kdy stojí Peter na střeše budovy. Objevuje se zde spousta zajímavých myšlenek, především o evoluci, které rozhodně vedou k zamyšlení. Líbilo se mi, jak se postavy postupně proplétají, důležité je ale, že je to uděláno vážně chytře a logicky. Od začátku víte, že děj směřuje k velkému výbuchu v New Yorku a sledujete, jak se k němu postavy postupně dostávají. Hodnocení první série: 85% 2. Série: Nevím, ale tady už jsem začala mít strach, že ten skvělý potenciál stát se jednou kultovním seriálem se pomalu, ale jistě vytrácí. Slabý odvar první série. První polovina je celkem o ničem, nepochopila jsem třeba, proč Hira odsunuli úplně bokem od hlavní linky, podle mě to nemělo vůbec žádný význam vzhledem k seriálu. Druhá půlka se však zase hodně zvedla, i když už se zde objevují nelogičnosti, pořád se jedná o velice zajímavý seriál a závěrečná věta "I´m back" dostatečně naladila na třetí sérii. Hodnocení druhé série: 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Sice jsem na úvod čekal větší pecku, ale i tak jsem víceméně spokojený. Tématika patří určitě k mým oblíbeným a dějově je to taky poměrně zajímavý, i když to místy působí trochu naivně a hloupě. Pravděpodobně jsem udělal chybu, že jsem se na to nepodíval v době, kdy to zrovna frčelo a byla to celkem netradiční seriálová podívaná. Přece jenom od té doby už bylo k vidění docela dost filmů i seriálů s podobným zaměřením. Ještě bych chtěl pochválit propletenost příběhů jednotlivých postav a výběr herců, kteří jsou z velké části charizmatičtí a divák si rozhodně najde svoje oblíbence. 2. série: Bohužel už mě to ani zdaleka nebavilo tak jako série první. Vím, že úroveň seriálu má klesat i nadále, takže nevím, jestli někdy budu mít sílu to dokoukat... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem jako jeden z mála "nových velkých seriálů" vydržel sledovat celou první sezónu, to je co říct. Bohužel kvalita není úplně stabilní, vedle věru vynikajícího prvního dílu jsou některé poněkud slabší, stejně tak jako některé dějové linie a postavy nejsou moc zajímavé (Niki mě fakt s...), občas příliš politické korektnosti. To jsou vady na kráse docela slušného příběhu. Co se týče zvláštních schopností, autorům fantazie v jejich vymýšlení nechybí. Update: Po pár pokusech koukat na druhou a třetí sezónu hodnocení opět klesá a pokud bych se na to díval dýl, asi by to šlo níž než na tři. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Malíř Issac začal malovat obrazy pod vlivem drog a výjevy z pláten se postupně začaly uskutečňovat. Proto ho poslední výtvor s tématem atomového výbuchu nad New Yorkem rozhodně nenechává chladným. Neví sice, jak by mohl budoucnost ovlivnit, ale to už je záležitost profesionálního dobráka Petera, létajícího senátora Nathana, nezranitelné roztleskávačky Claire (s mírně kontroverzním otčímem) a hlavně neodolatelného ohýbače času a prostoru "samuraje teoretika" Hira. Hrdinů (lidí s nějakou nadpřirozenou schopností) je samozřejmě daleko víc, příběh je košatě tajemný, informace jsou zjišťovány postupně, motivace (a polarita) jednotlivých postav se v průběhu logicky vyvíjí (nebo mění) a pouze kvalitní záporák Sylar v klidu rozřezává hlavy slabším jedincům (což jsou všichni). ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ... rozhodně jsem nečekala, že v tak nedynamickém a pozvolném ději mohou fungovat komplexně a hladce nějaké zvraty ... inu fungují a rozhodně ne šokantně. Rovněž mě zaskočila přehnaná brutalita, která se přelévá až do úchylnosti - viz rozcupovaná těla, vykuchané mozky ... Ale tak nějak jsem si zvykla. Zatím pouze 4 za mile originální aneb perfektně a propracovaně vykořistěný svébytný komixový svět a-lá X-men, ten prostě já ráda. I po shlédnutí všech natočených dílů druhé série ponechám hodnocení neměnné, byť filnále první sezóny nebylo tak očekávaně bombastické a rozjezd druhé sezónny byl víceméně vlažný. Kolem pátého dílu už má všechno své místo a jednotlivé dějové linie do sebe hladce pasují, postavy jsou provázané. 80% ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • V Bennetovom (Jack Coleman) vodičskom preukaze je jeho dátum narodenia 6. 8. 1962. Rovnaký rok, kedy bola založená spoločnosť Primatech Paper. (klayman)
  • Okolo osmé minuty lze zahlédnout dravce na větvi. Při bližším pohledu je však vidět, že dravec je ve skutečnosti k větvi přivázán. (Franta)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama