Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnes už všem asi známý křesťanský film o americkém fotbalu na biblické škole…Problémy hráčů, rodičů a hlavně hlavního trenéra družstva (mimochodem hlavní roli si zahrál právě Alex)...Jak v životě tak na hřišti…Typický americký film...Život jde z kopce, nic se nedaří a pak happyending…Názorná ukázka, jak důvera v Boha může dovést k tomu pravému štěstí a odhodlání…„Když nám Bůh nikdy nedá děti, budeš ho stále milovat?“…Není to sice film do kina, ale určitě si ten film zamilujete...A když jsem na konci uslyšel jednu piseň od Casting Crowns, tak jsem vstal a zatleskal…Už se těším co Kendrick natočí příště… ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtový snímek slušný film, který totálně zkazila hloupě americká agitka na Boha, které veškeré kvality tohoto filmuý táhne dolů, věřím, že zámořským haburgrožroutům se to líbit bude ale v našich spíše ateistických končinách to může vyvolat buď smích nebo zvracení.ale možná se mýlím možná stačí věřit, že se vám film líbí a začne se líbit :D ()

Reklama

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film na sportovní téma, kde šlo o to jak se outsideři mohou přes svoji píli dopracovat až na vrchol. Z mého pohledu film hodně sráželo pronášení 10x do minuty s bohem není nemožné nic, otevři se bohu , sklid své oseté pole atdé adté a pořád dokola jak u magorů, proto snížuju hodnocení na dvě hvězdy, Ámen! ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Filmy zamerané na propagáciu náboženstva či idealizovanie skutočnosti mi nie sú absolútne po chuti. K sledovaniu tohto som bol viac-menej donútený na hodine náboženstva. Zo začiatku som zostal celkom prekvapený: žiadne prehnané kresťanské keci, vykreslenie ťažkej životnej situácie obyčajného trénera futbalu a jeho ženy a nenudiaci dej. To, ale bol len začiatok. Vedel som, že je už zle, ale scéna, pri ktorej sa všetci členovia týmu začnú modliť na ihrisku ma dostala do kolien (pripomínam na AMERICKEJ strednej škole !!!!!). A od tej chvíle bolo moje utrpenie maximálne (som síce kresťan, ale dávam prednosť inému spôsobu presadzovanie ideí ako naša úžasná cirkev). Čudejete sa ako dokázal MacGyver robiť všetky tie fajn vecičky? Tak vedzte, že MacGyver bol oproti tomu čo sa deje v tomto filme kurz technického inžinierstva. Tu vám totiž stačí nejaká tá modlitbička a máte vyhratú celú sezónu. Je vedecky overené, že duchovná motivácia a vnútorná sila dokážu divy, ale aby taký chabý tým dokázal porazit technicky o niekoľko úrovní lepšieho súpera je naozaj priveľa. To prudké zlepšenie vlastne úplne všetkého je tak neuveriteľné a absurdné, že je to k smiechu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že se ztotožňuju s hlavní myšlenkou, že s Boží pomocí je možné VŠE. Tenhle film je natočený špatně. Ve všech ohledech tlačí na pilu medvědí silou a snaží se seč to jde ždímat diváka jako cizí bankovní účet. Co věta, to uvědomělá moudrost. A na mě té moudrosti bylo trochu moc. Trochu hodně moc (ten vozíčkář tam být nemuséééél). Přesto oceňuju, že se někdo dnes nebojí přijít s křesťanským filmem a nastavit tak svou tvář všelijakému hanění, kterého se film dočkal i na csfd od mnoha komentářů. To je odvaha a ta se cení. Takže velmi nadhodnocené 3*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 100 000 amerických dolarů, přesto zaznamenal takový úspěch, že vydělal přes 10 000 000 dolarů, přičemž se prodalo více než 2,3 milionu DVD v 57 zemích světa. (KrestanFilms)
  • Ve scéně, kdy přijde pan Bridges (Ray Wood) za trenérem Taylorem (Alex Kendrick) se vzkazem od Boha, čte biblickou pasáž z knihy "Zjevení", kapitola 3, verš osm, ale k němu jsou přidány pasáže i z jiných veršů. (Kuny27)
  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)

Reklama

Reklama