Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Originalitu upriti nejde - stejne tak osobitou stylizaci s prvky nadprirozena, ktere ja vzdy vitam. Death Note je dilem zrucnym, kde se dialogy netoci kolem klise kde se hrdina lituje, kde si na konci saha do svedomi a vsechno se to jedinym mavnutim proutku zmoralizuje. Tohle je daleko dal a ac se najdou jiste nelogicnosti, nezabrani mi to ve velmi kladnem hodnoceni, ktere jak pevne doufam zaruci, ze se me jmeno v death note neobjevi . . . ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodních minutám nám příběh odhalí, kdo je tady pánem života a smrti. CITÁT - Série úmrtí pokračuje. Nevyjasněná úmrtí............. Policie pátrá po tom, co oběti může spojovat, krom srdeční zástavy. Jenže obětí je stále víc a víc a fenomén se rozrůstá do celého světa. Celkem jsem hlavnímu "záporákovi", dá-li se tak nazvat, fandil. Obešel složitý systém a vzal právo do svých rukou, jenže mu to začíná přerůstat přes hlavu a policie v čele s tajemným "L" mu je pomalu v patách. CITÁT - Je to Bůh?.......... Malé vráceníčko do minulosti asi tak o jeden měsíc, nám vysvětlí příčinu a zjevení zápisníku. Hlavní hrdina začíná vyprávět svůj příběh. CITÁT - Ten, jehož jméno se napíše do tohoto zápisníku, zemře hroznou smrtí......... Normální je zástava srdce, ale dá se vepsat i složitější smrt. Pravidla Zápisníku smrti jsou obsáhlá a nutí ke tvořivosti. Příchod Anděla Smrti Ryuuka je nádherný a sám Anděl je v tomto hraném příběhu úchvatný. Jeho příchod okolo dvacáté minuty jsem si vychutnal. Je to situace Andělsky Boží a silně mrazivá. CITÁT - To já.......jsem tady ztratil......ten zápisník......... Příběh o "rozdávání" Smrti může začít. Posun vpřed o čtyři měsíce nám ukáže jak Kiru (přezdívka hlavního hrdiny) vládne dál pod dohledem Ryuuka a zabíjí zločince. Náhle nám do příběhu vstupují dva zajímavé faktory. Kdo neviděl seriál bude jistě překvapen. Do "hry" vstupuje záhadný pan "L" a divák i zjistí, kdo je otec hlavního hrdiny, který bere zákon do svých rukou. Já byl tedy překvapen a to proto, že jsem nikdy neviděl seriál. Příběh se záhy dostává do jiné linie. Pýcha předchází pád a Kiru začne zabíjet i ty co nejsou zločinci (v očích diváka). A Anděl Smrti, který má rád jablka stále jen přihlíží. CITÁT - Kolik agentů FBI pracuje v současné době na mém případu?.......... Nádherný, mrazivý a krutý snímek o Smrti a jejím vládci. CITÁT - Zemře tři vteřiny poté, co vyleze z vozu............ Pak se to tak nádherně zamotá, až to vypadá šíleně a konec příběhu vás asi usadí nadobro. Ještě chvilku po konci tohoto snímku jsem seděl s otevřenou hubou. CITÁT - Smekám, jsi opravdový Ďábel............... ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Námět je rozhodně zajímavej, ale počáteční nadšení chladlo dost rychle. Light si totiž svoji schopnost "užívá" přehnaně a zbytečně moc a to mi celkem vadilo. Další vadou na kráse bylo polopatický vysvětlování všeho, jak kdyby divák měl IQ60. Ale anděl smrti s xichtem Jokera byl výbornej a herci byli sympatický. Škoda, myslim, že z toho šlo vytřískat mnohem víc... ale na dvojku se mrknu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná v klasicky japonském stylu (komu vadí to jejich přehrávání nebo machrování bude trpět). Přiznám se, že děj byl pro mě celkem nečitelný a proto udržel pozornost po celou dobu. Konec mi přišel tak trochu !nedotažený", ale jen do té chvíle než jsem pochopil, že jde o první polovinu dvoudílu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený kriminálny thriller. Má dosť dobrý príbeh o inteligentnom mladíkovi, ktorý študuje právo, aby raz mohol hájiť zákon, lenže je znechutený z toho, koľko zločincov si kľudne behá po slobode. A tak keď sa dostane k tajomnému zápisníku smrti, vďaka ktorému len stačí napísať meno človeka, myslieť na jeho tvár a to spôsobí jeho smrť, rozhodne sa ho využiť a tak začne séria mnohých úmrtí zločincov po celom svete. Lenže po ňom začne ísť špeciálny vyšetrovací tím na čele s jeho otcom a geniálnym detektívnym poradcom a tak musí mladík kvôli zachovaniu svojej anonymity využiť svoj intelekt, ale občas aj obetovať nevinných. Spracovanie je celkom slušné, zápletka je už na prvý pohľad nadmieru zaujímavá a svoj potenciál aj pomerne využíva, len sa treba prispôsobiť na to teenagerské pojatie a postavu démona smrti, ktoré mi najprv úplne nesadli, ale našťastie už po chvíli som si zvykol. Film sa nesie skôr v takom pomalšom tempe, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, ideálne postupne gradovaný a s rovnomenným dávkovaním informácií a dôležitých prvkov, takže sa je stále na čo pozerať. Ale neoplatí sa očakávať nič výraznejšie mysteriózne, akčné alebo dokonca hororové, to je tu úplne zanedbateľné, aj jednotlivé úmrtia sú stále v rovnakom obyčajom štýle, ale po tej kriminálnej stránke mi to sadlo. S hereckým obsadením som spokojný, Tatsuya Fujiwara sa do hlavnej úlohy skvelo hodil, sadla mi jeho postava a aj výkon, k tomu skvelá postava geniálneho poradcu a tak to medzi nimi dobre funguje, bavil ma aj policajný komisár, v menšej vedľajšej úlohe poteší aj moja obľúbená Hikari Mitsushima, ale nesklamali ma ani ostatní. A chválim aj postavu démona smrti, síce v prvom momente ma nepríjemne prekvapil, ale po čase som si na neho nielen zvykol, ale aj obľúbil a niektoré hlášky sa mu vydarili. Réžia a technická stránka stále určite mohli byť aj lepšie, ale pre potreby filmu to stačí. S predlohou nemám žiadne skúsenosti, ale tento film mi sadol, slušná zábava. 74% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)

Reklama

Reklama