Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

Deverant 

všechny recenze uživatele

Jen tak pro pořádek, kdekdo tu tvrdí, že film vychází z anime, případně že anime předchází filmu. To ale pochopitelně není pravda. První epizoda seriálu byla odvysílána 3. října 2006, film měl premiéru 17. června 2006. Aniž bych po tom nějak víc pátral, odhaduji že prostě anime i film vznikaly paralelně, adaptujíc stejnou látku. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Hraná filmová verzia je výrazne horšia než spomínaná animovaná seriálová verzia, ale aj tak sa jedná o peckový kus, a to hlavne pre ľudí, ktorý s anime nemajú žiadne skúsenosti. Dej a príbeh je trochu pozmenený - premenené mená, iné osudy postáv a úplne pomenený život Naomi Misora, čo môže byť pre fanúšikov anime trochu blbé, ale časom si to zvyknú (a že na to majú čas!). Hneď z oka mi nesadol Ryuk, časom som si ho ale obľúbil aj napriek tomu, že sa mi jeho digitalná verzia nepáčila a zkresľovala sa/sekala sa (lietajúce jablko je zobrazené vážne skvelo a zaujímavo, keď ho už ale Ryuk bude dávať do papule, tak to vyzerá veľmi nepekne), no Ryuk je popravde celkom krásny. K prekvapeniu som sa vôbec nenudil (pri dlhej filmovej stopáži sa zvyknem nudiť, keď sa tam nič nedeje), školský aj osobný život Lighta je natočený dobre a vyšetrovanie je natočené nezvyčajným, ale za to výborným a napínavým štýlom. Ako celok je to veľmi peckový film a nevšimol som si, žiadnu väčšiu chybu až na finálovú múzeovú scénu, ktorá mi príde úplne hlúpa - nudné, hlúpe a nezmyselné dialógy, na nervy lezúce chovanie Lighta atp. No, samozrejme spokojenosť, 5 hviezd dávam.. Moje hodnotenie: 90% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. I keď anime seriál mi prijde pochopiteľne hlavne z hľadiska vykreslenia postáv oveľa precíznejší, tak na hranú verziu je to stále obstojná adaptácia komixu, ktorá mi miestami dokázala evokovať pocity napätia a zvedavosti podobné ako pri sledovaní anime verzie. Ovšem uznávam, že bez znalosti komixovej predlohy, či anime verzie je samotný film (hlavne prvá polovica) občas príliš skratkovitý na úkor zrozumiteľnosti. To ovšem vôbec neuberá na mojej zvedavosti vidieť druhý diel s podtitulom "Last Name". ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem byla zprvu skeptická už jen kvůli tomu, jak "zvláštně" je zde znázorněn anděl smrti.. Film mě ale opravdu hodně překvapil a nikdy bych neřekla, že budu schopná mu dát tak vysoké hodnocení! Celý příběh je fantasticky promyšlený a genialita hlavního hrdiny mě opravdu dostává.. Je tu krásně vidět, jak člověka dokáže změnit nespoutaná moc nad smrtí.. Nejvíc ze všech postav mě ale zaujal naprosto dokonalý a možná trošku šílený detektiv L. Ken'ichi Matsuyama byl opravdu vynikající a svoji zvláštní postavu zahrál na výbornou! Až jsem ke konci nevěděla, jestli mám tedy fandit dobru či zlu :) Moc dobrý film, už se těším, až shlédnu druhý díl.. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem nepátrala po manze a nepouštěla si anime, protože jsem chtěla nejdřív vidět film. A asi jsem udělala dobře, protože se mi líbil a neměla jsem pocit, že by tam to nebo ono chybělo. Souboj dvou geniálních mozků bývá většinou podívaná, která stojí za to a já jsem už teď zvědavá jak se jejich "bitva" bude vyvíjet dát. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno