Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 8
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 8

Recenze (213)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Chytrý a zábavný. To sú slová, ktoré presne vystihujú Studio 30 Rock. Toľko výborne napísaných a zahraných postáv v jednom seriáli sa hneď tak nevidí. Jack, Liz, Kenneth, Frank a veľa ďalších. Predovšetkým Jack Donaghy nemá chybu. Jeho pohľady, výrazy tváre a manažérske dovednosti sú ozdobou seriálu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem měl dojem, že absence "umělého" smíchu bude příčinou toho, že se u seriálu příliš nepobavím, ale po pár dílech jsem byl naopak rád. Nejste násilně nuceni ke "gebení se", ale přesto jsem se mnohokráte za každý díl pořádně pobavil a to ve chvíli, kdy jsem chtěl já a ne, kdy chtěl pán, který ovládá světelnou tabuli s nápisem "Smích". Obsazení je prostě úžasné, některé postavy jsou sice stvořeny podle standardních měřítek pro sitcomy, ale ono to v podstatě nevadí. Tina Fey je dokonalá, stejně jako Alec Baldwin, Jane Krakowski a bez výjimky všichni ostatní. Scénář se nebojí rýpnou do ožehavých témat, ale vkusně a zábavně. Má nová seriálová závislost. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

30 Rock pro mě znamená skutečný dar z nebes. Neuvěřitelně vtipný, zábavný a milý seriál. Tam, kde ostatním pomalu dochází dech, 30 Rock se teprve zhluboka nadechuje k frontálnímu útoku na naše bránice. "Fiktivní" prostředí televizního vysílání představuje kvalitní podhoubí pro nekončící salvu gagů, fórků a dalších vylomenin hlavních protagonistů - milé a neuvěřitelně sexy Liz, hláškujícího šéfíka Jacka, ztřeštěného Tracyho, který má neustále v patách své nohsledy, poťouchlého a lehce nevyrovnaného Kennetha a dalších postav, které se nezanedbatelně podílejí na tom, aby vysílání prosperovalo (poflakování je stejně tak důležité jako samotná show). P.S. Katrina Bowden? U všech Skotů! ()

VonoXX 

všechny recenze uživatele

Skvělý !!! V poslední době všech možných komediálních seriálů se už musí sázet hlavně na originalitu a svěžest seriálu a hlavně taky musí mít skvělé a nezapomenutelné herce. Tina Fey a Alec Baldwin, naprosto brilantní dvojice, která seriál drží vysoko v nadprůměru. Do toho vedlejší postava Kennetha a samozřejmě nakonec dr.Spaceman :D Kam se hrabe dr.House... [85%] ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přes, dnes již nepochopitelnou počíteční averzi, jsem se na cenami ověnčený 30 Rock podíval a ihned jsem byl lapen do mašinérie Aleca Baldwina, Tracyho Morgana a skvělého humoru Tiny Fey. Tento sitcom je opravdu výtečný a může za to především chytrý a vtipný scénář, který korunují bravurní herecké výkony v čele se jmenovanou dvojící Baldwin/Morgan. Po třech sériích to mají výborně rozjeté, teď už v tom jen pokračovat. ()

Galerie (1 841)

Zajímavosti (46)

  • Během prvních epizod je uvedeno, že Liz Lemon je držitelkou jedné ceny Emmy, stejně jako byla Tina Fey v době, kdy se seriál začal vysílat. (don corleone)
  • Ve stejný rok jako Studio 30 Rock se začal vysílat podobný seriál Studio 60 (od r. 2006). Přestože byly mezi seriály rozdíly v délce i žánru, kritici je srovnávali a spekulovalo se, který z nich "přežije". Druhý jmenovaný byl po první sérii zrušen. (Missa08)
  • Alec Baldwin (Jack Donaghy) nabídl NBC snížení svého platu o 20 %, aby seriál mohl dále pokračovat. (Missa08)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno