Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který se snaží o jakýsi filmový realismus dněšního světa..Bohužel to ovšem ke konci sklouzlo k zcela průměrnému, americkému béčku..I přes to hodnotím vysoko, protože nelidský kšeft stále kvete na celém světě a jen málokdo s tím chce něco dělat..věřím, že tvůrci tohoto filmu svým dílem přispěli a upozornili na problém...Mj. krásná hudba a v některých scénách také dechberoucí filmařina (budíky v poli, skok Veroniky,aj..) ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Hodně drsné, syrové, kruté, od začátku do konce, ale velmi dobrý film. Atmosférou hodně připomíná třeba Amores Perros, k čemuž přispívá i výrazný Marco Pérez (Manuelo) v jedné z klíčových rolí. Dobré tempo a napětí od začátku do konce. A jde fakt o hodně. Ač je to americký film (byť se částečně odehrává v Mexiku) podobá se spíše kvalitní mexické produkci, konkrétně pak filmům Alejandra Gonzáleze Iñárritu, ať už kamerou a stylem, tak i nekompromisní krutostí scénáře. Scéna s Veronikou, kdy volá domů do Polska, co se dozví a co pak udělá, nahlodá víru v původně tušený happy end. Chmurné a smutné vyznění pak podtrhuje úplně poslední záběr filmu. Bohužel mě ale na filmu jedna věc rušila a to byl celý příběh Jorgeho s nalezením nečekaného spojence atd. Přišlo mi to jak naroubování klasického hollywoodského příběhu s velmi klišovitou postavou do toho mexického autentického pekla. I výrazově mi tahle část příběhu přišla nesourodá se zbytkem filmu. Celkově ale velmi slušné! ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Nikdy mě ani nenapadlo, že tohle napíšu, ale po shlédnutí tohoto snímku, podívání se, že film zde není označen jako červený (stojí za vidění) a přečtení několik komentářů zde na ČSFD, tak musím konstatovat, že někteří zdejší komentátoři jsou se svým hodnocením naprosto mimo. Film, který není 100% dokonalý (mě osobně pouze hlodalo, proč některé postavy v Mexiku mluví chvíli polsky a o chvilku později rusky), ale který film je bez jediné chybičky? Celou dobu si toto dílko zachovalo mou plnou pozornost, chvílemi jsem jenom zíral, chvílemi zakrýval diplej (nemám rád jehly) a po většinu času jsem snad ani nedýchal. Tohle KU*VA stojí za vidění! Naprosto dechberoucí aktuální a reálný příběh postavený na výtečném scénaři a výkonech provinčních herců či dokonce neherců, který se o něco málo pozastaví až v samotném finále v domě v New Jersey. I mně to připomnělo filmy jako Město bohů, Muž v ohni a snad i 8MM. Těm, které tento film zaujme doporučuju přečíst si článek The Girls Next Door, kterým byl tento film inspirován -> http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B04EEDA1439F936A15752C0A9629C8B63 a vlastně ostatním taky. Zase jsem si jednou uvědomil, jaké mám štěstí, že žiju v naší 'závažnými problémy a mediálními kauzami zmítané,' malé, krásné ČR. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Závažné téma. Ročně se údajně prodá za hranice za účelem nucené prostituce 1 000 000 lidí. Většinou dívek, chlapců a mladých žen. Tento neblahý obchod hodně kvete na mexicko-amerických hranicích, jako je popsáno v tomto filmu. Zde je spousta dobrých náhod a velmi pozitivní konec, což se v reálu asi příliš nestává. Nutno ocenit skvěle stvárněné role Adriany (Paulina Gaitan), Veronicy (Alicja Bachleda) a Jorgeho, Adrianina bratra (Cesar Ramos). ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Ten film měl úžasnej nástup. Všechno, co se dá shrnout pod pojem Ciudad de México, podbarvený písničkou skvěle vyjadřující místní barvitost a temperament. Což mu z mýho pohledu přidalo tak půl hvězdičky. Líbilo se mi jak prostředí, tak mexický postavy v čele s Adrianou, tzn. Paulinou Gaitan. Všudypřítomná korupce, korupce a zase korupce, to byly realistický prvky. A pokud někdo tvrdí, že Cesar Ramos přehrával, nutí mě to ptát se, jestli už někdy viděl, jak se běžně chovají Mexičani. Na tom byly dost dobře vidět právě ty rozdíly, který odlišovaly „gringos“ od „mexicanos“. Nemůžeme prostě všechno soudit podle našich měřítek. Ale na druhou stranu musim říct, že takhle to dopadá, když chtějí Američani točit o Mexiku. Ne, fakt jim to nejde. Občas nějakej ten americkej akční prvek vloženej někam, kam se absolutně nehodil, veskrze pohádkovej konec se ke zbytku filmu taky příliš nehodil a celkově si myslim, že si ten námět zasloužil trošku lepší zpracování. Ale těším se, až přijde film, kde bude stokrát zpracovávaný téma překročení mexický hranice konečně na úrovni. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama