Reklama

Reklama

Volání Cthulhu

(neoficiální název)
  • USA The Call of Cthulhu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý věděc, který mezi pozůstatky svého zesnulého prastrýce, slavného to profesora starých jazyků, našel poznámky týkající se jakéhosi kultu tajemného božstva Cthulhu, se vydává po jejich stopách a dovídá se hrůzné skutečnosti...
Film byl natočen dle stejnojmenné povídky hororového spisovatele H.P. Lovecrafta. Režisér Andrew Leman vsadil na zpracování ve stylu snímků z druhé dekády 20. století- tento film je tedy němý a při jeho natáčení byl použit filtr, který mu dodává punc zastaralosti. (havLord)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Tak takhle parádní věcičku jsem od toho fakt nečekal!!!!Super atmosféra a ten soundtrack vyloženě nemá chybu!!!Skutečné překvapení v tom nejlepším smyslu!!!!!Nářez!!!

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Rozhodne zaujímavý snímok. Moje prvé stretnutie s Lovecraftom a pomerne silný zážitok jednej bezsennej noci kedy dážď bičoval okná osamelého domu a v diaľke osvetľované svitom bleskov sa v temnotách lámajúc kmene stromov čisi pohybovalo. Alebo že by to bol len vietor?

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Výborné zpracování, jen to mohlo být strašidelnější ... scény kolem bažiny nebo závěr (dokud ještě trvalo nothing is scarier) byly slušné, ale z díla dle Lovecrafta by měl člověk ideálně být vyklepaný a pološílený :)

Spielbergo

Spielbergo (hodnocení, recenze)

Skvělá zpráva od HPLHS - dokončovací práce na "The Whisperer in Darkness" neboli "Šepotu ve tmě", dalším klasickém díle páně Lovecraftova, zdárně pokračují. Společnost je sice ve skluzu oproti plánu už nějaké dobré dva roky, nicméně to, že se chlapci a děvčata nevzdávají a pomalu ale jistě jdou za svým cílem, považuji za úžasnou věc. Na youtube je ke shlédnutí již druhý trailer a vypadá to, že práce skutečně finišuje a proslýchá se, že film by mohl spatřit světlo světa již tento podzim.

Ondrew

Ondrew (hodnocení, recenze)

Áno, uznávam... Film tohto typu zrejme neosloví tzv. "bežného diváka". Ide o dielo, ktoré sa takmer dokonale opiera o literárnu predlohu Majstra Lovecrafta, no v tomto prípade zachádza, takpovediac, do extrému. Žiadne zbytočné efekty, všetko sa "na oko" zdá byť čo najviac autentické (vrátane soundtracku, ktorý si sám o sebe zaslúži mimoriadnu pochvalu), sťaby snímok nepochádzal z 21. storočia, ale z čias, kedy ešte H.P.Lovecraft patril medzi vychádzajúce hviezdy hororového žánru. Z čias, kedy menovaný autor ani len netušil, aký silný bude jeho vplyv na neskoršie hororové diela ťažiace z myšlienky budovania atmosféry prostredníctvom premnohých, zdanlivo nenápadných náznakov, meniacich sa na pocit číreho desu. Call Of Cthulhu nie je určený každému. Svoje pevné miesto si však určite nájde medzi tisíckami fanúšikov nesmrteľného spisovateľa, ktorého odkaz.... v podobe mýtu Cthulhu... sa nezadržateľne rúti desaťročiami a nijak nestráca na pôvodnej hrôzostrašnosti. A práve tento film mi pripadá ako jedna z najdokonalejších foriem uctenia si všetkého, čo Majster Lovecraft spriadal vo svojej pracovni v Providence. Bravó!

ing.man

ing.man (hodnocení, recenze)

Úžasné. Moc se mi to líbilo, šel jsem do toho ze zvědavosti, ale ta retro-výprava mě ohromila :) I když to není můj žánr (ale možná se jím stane).

Reklama

Reklama