Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Ťažko tento dokument objektívne ohodnotiť, keďže obsah naozaj rapídne prevyšoval formu. Musím ale povedať, že z Olivera O´Gradyho, farára, ktorý sa aj pri spovedi o ním zneužitých deťoch dokáže priblblo usmievať, zalizovať sa či žmurkať do kamery sa mi dvíhal žalúdok. Pri podobných smradoch pomôže naozaj len kastrácia. Rovnako ladených dokumentov by malo vznikať viac a následne ich šíriť ako mor. Cirkev je jedno z najväčších ziel a je smutné, koľko ľudí jej stále slepo verí, bohužiaľ často na úkor tých najnevinnejších... ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Zpracování tohoto dokumentu není úpně nejlepší (dabing) ,ale to o čem dokument pojednává je vystiženo velmi dobře.Nedokážu si představit jaké to je, být v kůži rodičů zneužívaných dětí (zneužívaná 5ti letá holka,proboha !!!!) nebo dokonce obětí samotných.Nejvíc mě,ale dostal konec, kdy se dozvíme že ( vrchní válečný štváč a masový vrah -moje pozn.) G.W.Bush na žádost Vatikánu zaručil papeži Benediktu XVI. imunitu před stíháním v USA ,které bylo vedeno z důvodu obvinění " ze spiknutí za účelem utajení pohlavního zneužívání."Hnus,hnus,hnus..Na to člověk ani nemusí být konspirační teoretik.... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Takéto silné emócie dokáže vytvoriť len sám život. To, že je cirkev mafiánske zoskupenie s jediným cieľom a tým je zarábať vie mnoho ľudí. Mnoho je ale aj tých, ktorý slepo veria jej čistote a dávajú jej obrovskú moc. Moc, ktorá stojí dokonca nad zákonom. Keď sa už chce cirkev tak dištancovať od okolitých svetských vecí, prečo nezaviedla povinnú kastráciu farárov? Niečo na spôsob obriezky v židovstva, s ktorého pôvodne vzišla. Praktiky ktoré sú bežné v podobne hierarchicky fungujúcich drogových organizáciách fungujú aj tu. Nehľadiac na obete z radov zákazníkov obchody frčia ďalej takže nič sa nestalo, nikto nič nevidel a prípadne sa zaplatí mlčanie. Je smutné, že oči mnohým otvorí až rodinná tragédia. Jeden za všetkých, všetci za jedného...koľkých miništrantov skrýva potom vo vatikánskej kopke herr Sweinzinger? Do pekla pôjdu všetci papeženci bez rozdielu! Hnus! ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dokument zpovědi jednoho katolického faráře zneužívajícího děti. Mám k tomu hodně co říct, ale omezím se... V prvé řadě, jak bylo zmíněno i v dokumentu - celibát je výmysl lidí, ne Pána. A protože sexualita patří k lidské přirozenosti, přirovnal bych toto nařízení k nastavené noze - přímo vybízí ke klopýtnutí... V druhé řadě - člověk nebyl stvořen dokonalý, k tomu se z Boží milosti propracováváme. Tudíž bych to nenazval ani tak selháním církve, jako spíš selhání jednotlivců (k čemuž ale nastavenou nohou v mnoha směrech napomáhájí lidské doktríny v dané církvi) Jeden má problém s pudy (sex) druhý s egem (kariéra) třetí s chamtivostí (majetek, peníze) atd. Bůh není násilník, takže dokud si to samí oni jedinci nepřiznají a nepoprosí Pána o pomoc, nechá jim to... V třetí řadě - k filmu - je sice pěkné, že se poškození snaží bojovat za (světskou) spravedlnost. Ale tím, že svou negativní zkušeností zavrhli nejen církev ale i Boha (viz jejich slova) tak neví, že jejich boj je předem prohraný. Protože: Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy. (Efezským 6:12) Zbytek si ponechám pro sebe... Jen ještě podotknu, že nejsem katolik a nechci se tím zastávat tohoto "náboženství" , psal jsem o problému obecně... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oliver O'Grady bol kňazom vyše 30 rokov. Počas tejto dlhej doby hlásania dobra, lásky či porozumenia, znásilnil vyše 100 detí. Arcidiecéza ukončila jeho konanie svojským spôsobom. Presunula ho na inú farnosť, kde od začiatku mohol páchať to, s čím prestal v predchádzajúcom "kraji". Tento dokument je "úprimnou" spoveďou muža v rúchu, ktorý páchal činy nad ktorými sa rozum zastavuje. Vyobrazuje úprimnú spoveď ľudí, rodín, ktoré s ním prišli do styku v "dobrom i zlom", ale aj postoj samotného Vatikánu. Je len na Vás ako sa na danú vec pozriete. Každopádne - Boh s týmto nemá nič spoločné. Alebo, jedine - že by nebol. ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama