Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní návrat (a pocta) k explotation žánru!!! Byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Film sice na jedné straně čerpá a dalo by se říct že i vykrádá řadu slavných explotačních horrorů a thrillerů, na druhé straně je plynule spojuje do úžasného díla, který považuju za jeden v vrcholů této hraniční odnože horroru. Tvůrci nás provedou klasikami jako je Den matek, Straw Dogs, Deliverance, The Hills have eyes (1977), I Spit on Your Grave (kastrace), a v neposlední řadě samozřejmě The Texas chainsaw massacre (1974). Ano ... všechny tyto brutální a násilné klasiky na nás z tohoto majstrštyku dýchnou, ovšem v novém kabátě a "rozložení". Každopádně, film má od začátku úžasnou hutnou atmosféru, přímo dokonalé výtvarné ztvárnění, klasicky nechutné prostředí, ve kterém se odehrává atd. Všech pět herců podává perfektní výkon přesně v rámci psychologie svých postav, film se nebojí ukázat vše, co do správného explotation žánru patří, nebo se o tom alespoň nebojí zmínit (zoofilie apod.). Od poloviny je to navíc brutální, krvavá jízda. Pro mne jako milovníka těchto filmů opravdové překvapení a skvost ... jsem rád, že se ještě stále takové filmy natáčí ... Každopádně, jako vždy u komentáře k podobným filmům musím dodat, že pro běžného diváka tohle není ... ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

páreček manželů se vydá rybařit a protože pán, ač právník, nebude patřit zrovna mezi nejbystřejší (a nejstatečnější, což bych mu ještě odpustila..), ocitnou se na ostrově, na farmě, která patří taťkovi úchylákovi a jeho dvěma synáčkům podobného ražení.. kdopak se asi dočká dalšího rána? a já se budu znovu opakovat, že je to všechno stejný, stejný, stejný.. neni to šokantní - je to trapný, neni to strašidelný - je to nudný.. a ta proměna paninky v macgyvera (jak tu již bylo vtipně zmíněno) a její proslov o rozlíceném psovi.. páni.. tak to bylo na potrhání se smíchy.. což asi nebylo záměrem... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hororů, kde by byla logičnost v normě, je pomálu. Tento mezi ně rozhodně nepatří. Jedna hloupější scéna za druhou. Určitě bych na ty šmejdy stavěl super vykutálenou past po vzoru Kevina ze Sám doma. Určitě bych se deset minut snažil vyrazit vrata od stodoly a nedošlo by mně, že stačí jen vylomit závoru. Určitě bych se nesnažil zdrhnout za každou cenu, to bych určitě radši slušně navázal konverzaci s podivnými chlápky kdesi v pustině, co za barákem mají farmu s trávou. No prostě neskutečných blbostí, víc než kolik dokážu snést. A ten konec tomu nasadil korunu. Na druhou stranu se mi líbily některé scény a úvodní půlhodinka. Herci to taky zahráli dobře, škoda že jim režisér servíroval jen samé megaúlety. 45% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je to?!“ - „Překvapení…“ Ano, film mě vcelku mile překvapil (tedy, podstatně více než-li „taťku“). Solidním budováním atmosféry, napětím, pořádnými záporáky, ale i docela zvládnutými žánrovými klišé, se kterými si Storm Warning i mírně pohrává. Ať už jde o ten profláklý ženský varovný signál, vložku ala Sám doma, proměnu z kořisti na lovce (ta je samozřejmě maximálně „cool“, že), patřičnou krvavostí a až sebeparodií (užití country hudby a vůbec celá ta jatka). Film člověku rychle uběhne a ani nemá potřebu se nějak moc zamýšlet nad předvídatelností, tím, že zimou se třesoucí ženská-fajnovka najednou „našla koule“ či pokulháváním „držení překvapení“. Za mě to budou slušné 4* směr Austrálie. „Abys chytil rozlícenýho psa, musíš myslet jako rozlícenej pes...pouze víc rozlíceně.“ ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se tento spíše thriller než horror tváří celkem neoriginálně s množstvím již viděného klišé, avšak pod slupkou drsné zábavy se skrývá mnohem víc. Celkový děj se stává analogií současného světa. Dva vcelku moderní lidé, vzdělaní, inteligentní se ztratí na romantické vyjížďce. Dostanou se však do zapadlých končin, kde potkají něco, co ze svého okolí naprosto neznají. Hnus, špínu, hloupost, zrůdnost, no prostě tu nejšpinavější asociální luzu, která jim pochopitelně jejich štěstí, úspěch a spokojenost závidí, opovrhuje jimi v nejvyšší míře a chová se nepřiměřeně krutě. Je to jako odvěký nešvár mezi bohatými vrstvami a spodinou. Je sice pravda, že tento kontrast se v podobných filmech používá často, ale nikdy jsem se na to nesoustředil. Navíc si všimněte jednoho velmi zajímavého detailu. V jedné ze scén, když otec bije jednoho ze synů (snad tohle nebude považováno za spoiler), si můžete na zdi za otcovou hlavou všimnout malé repliky obrazu Leonarda da Vinci - Poslední večeře. Vidíme tedy, že ač naši burani umělkyní a uměním jako takovým na venek opovrhují, sami mají doma na zdi repliku takovéhoto obrazu. Jen jsem ještě nedomyslel, co z toho vyplývá. Asi, že se luza snaží být lepší luzou, aby nemusela těm výše postaveným závidět. No, a možná to je úplná volovina, ale všimněte si toho a zamyslete se nad tím. Já na to tímto komentem zapomenu a těžko se k tomu v brzké době vátím, možná snad jednou. No ale i něco k filmu samotnému. Je zde množství velice kvalitních scén, nápadů a chvílemi i pěkně vypjatá atmosféra. Jedna scénka je obzvlášť pikantní, kdo viděl, jistě ví, o čem je řeč, kdo ne, ať se těší. Celkově příjemný film, na kterém jak říkám není nejlepší slupka, ale to, co se skrývá pod ní. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)

Reklama

Reklama