Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

lamps 

všechny recenze uživatele

Expozice je až trapně matná a sterilní (dozvíme se jen, že hlavní hrdinka je z Francie a tuze jí nevoní zabíjení čehokoli), ale zbytek mě docela posadil na prdel. První hixploitation od původního Texaského masakru, který mě nenudil, fyzicky zhnusil, překvapil a navodil starost o kladné postavy a čirý odpor k záporákům. Stylisticky sice nijak výrazné a občas až moc hrrr (nenechte se předešlou větou zmýlit, Texaský masakr je úplně někde jinde), ale Blanks má film celou dobu pevně v rukou, navozuje uvěřitelný psychický teror a nakonec rozpoutává nápaditou revenge párty, během níž držíte sexy kočičce palce a překvapivě málo se chytáte za hlavu kvůli nelogickému chování postav nebo nepravděpodobným následkům. A když přijde na fyzické násilí, má to grády a požadovaný efekt (dvě scény si budu pamatovat fakt dlouho). Furt jsem si říkal, že se to nakonec nějak shodí a obhájím si průměrný hodnocení, ale ono ne. Malá, nenápadná, sympatická zabíjačka. Horror fans sem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je veľmi málo hororov ktoré dokážu zo zabehnutých koľají akoby predpísaných vyvražďovačiek vyjsť čo i len trošku originálnym spôsobom a keď sa už nejaký taký objaví vždy mu niečo dôležité chýba ako napr. atmosféra, režisérska zručnosť alebo poriadna surovosť a tak sa maximálne zmôžu na nepredvídané vyvražďovanie v tom najodvážnejšom zlikvidovaním úplne všetkých. Našťastie STORM WARNING je žánrová lahôdka ktorá sa vyhla týmto neduhom a pritom rešpektujúca pravidlá žánru. Je až prekvapivo dobre natočená s vyšperkovanými mordami kde objektív kamery nemá problém zachytiť najdetailnejšie deformácie ľudského tela. Žiadny teenageri, tentoraz dobrí herci a na výsledku je to hneď poznať. V podstate len dve obete a ich traja terorizujúci vyvrheli spoločnosti do ktorých prstov sa nechtiac dostanú. Po dopozeraní som ostal poriadne prekvapený že tento rejža predtým natočil priemerný VALENTINE. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár, který zabloudil uprostřed pustiny, rozhodně neudělal dobře, když se před průtrží mračen skryl do zanedbaného a zdánlivě opuštěného domu kdesi na venkově. Farma patří třem vidláckým zvrhlíkům, kteří se svými hosty zrovna nezacházejí v rukavičkách. Zvláště nemají v oblibě městské zbohatlíky. Od ponižování a slovního napadání páru, mají tatínek a jeho dva synové v plánu uchýlit se k daleko horším praktikám, ale ještě, že je Nadia Farés tak silná a statečná žena, která se hrdinně postaví šílencům na odpor ve stylu ženy-kutilky. Její manžel je totiž bačkora a se zlomenou nohou by v kůlně, kam je zavřeli, jen těžko narychlo dokázal vyrobit likvidační prostředek na maniaky utržené ze řetězu. Jamie Blanks umí brilantně navodit zlověstnou hororovou atmosféru a plusové body sbírá rovněž za bezchybné herecké obsazení. V závěru se však i on tak trochu utrhl ze řetězu, a když se filmem začalo ozývat ryzí rozpustilé country v jedné z nejnapínavějších scén, tak jsem měl pocit, že tady to přepálil a krok do žánru parodie byl celkem neuvážený, ale je fakt, že občas balancoval na této tenké žánrové hranici. I z logického hlediska to nebylo nejčistší, a to především ve chvíli, kdy dvojice zjistí, jaká individua to mají před sebou a jen těžko bych s nimi zamířil zpět do jejich barabizny, když mě uvítali tak nechutně urážlivým stylem. Jako celek je to však horor, který pohltí svojí až strašidelnou atmosférou, spádem a na divákovi si smlsne dost zvrhlým způsobem. A dobře mu tak. 100% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po čajíčkovém Valentine přichází Blanks znovu, tentokrát s brutální, syrovou atmosférou v první půli (záměrně tady nebu vzpomínat na Wolf Creek), a která vrcholí opravdu příjemným gore s perspektivou Wrong Turn 2. V Cannes si prý publikum zakrývalo oči a křičelo. No, já ´sem se po dlouhém čekání pohodlně usadil v křesle a spokojeně chrochtal blahem. Nose job, Jamie. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý horor režiséra Jamieho Blanksa (URBAN LEGEND, VALENTINE), od ktorého by ste zrejme opäť čakali lacnú teenagerskú vyvražďovačku... No, originálnym nápadom teda STORM WARNING taktiež neoplýva, ale film to je hodne napínavý, solídne spracovaný a aj samotní herci, hoci je ich počet vskutku nízky, sú o poznanie lepší. Milovníci "filmovej krvi" si prídu na svoje minimálne po tom, ako sa Nadia Farès rozhodne, surovo & brutálne, zakročiť, na druhú stranu sa príliš neuspokoja tí, čo čakajú hustú atmosféru. Ja však tvrdím, že s tým, čo mal Jamie Blanks k dispozícii, sa s tým vysporiadal veľmi dobre, predovšetkým je fajn, že nepoužil žiadne prvoplánové ľakačky á la VALENTINE. Podľa môjho (skromného) názoru vysoký nadpriemer v rámci dnešnej horrorovej tvorby. A krátka stopáž tiež nie je na škodu... Môžem povedať, že na nasledujúci režisérov film Long Weekend som hodne zvedavý. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno