Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Malakal 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si můžu dovolit hodnotit filmy subjektivně podle pocitů a přehlédnout nějaké to klišé, zbytečnou scénu apod. Nikdy mě nenapadlo, že uvidím takhle dobrý německý film, při kterém budu trnout hrůzou díky tak naturálnímu ztvárnění zmatku po katastrofě. Věřím, že takhle nějak by to klidně mohlo být. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

FIlm ukazuje celkem reálné skutečnosti, jak by to asi vypadalo, kdyby se na lidstvo snesla taková pohroma, jako výbuch jaderné elektrárny. Díky Bohu za to, že tvůrci zachytili reakce jen obyčejných lidí a vůbec nezmiňovali důvod výbuchu. Začátek jasně boduje v napětí, poté už film upadá do celkem mdlého konce. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

celkom to tí nemci zvládli. Ľahký katastrofický filmík s plynulým scenárom, okatými prsnatými nemkami, až na pár patetických kúskov, a technických blbôstok .... sa to dalo pozerať. Film určite podporuje Merkelovej tendencie odstávky všetkých "atomwerke" s cieľom prejsť na druhotné zdroje, nech nás to stojí čokoľvek, hlavná vec, že nie naše životy. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Od tohodle filmu jsem opravdu vůbec nic nečekal a nakonec jsem byl docela mile překvapen. Jde o velmi laciný film ve kterém v podstatě nejsou žádné digitální efekty a přesto dokáže zapůsobit. Totiž samotná skutečnost že vás na životě ohrožuje něco jako obyčejný mrak který vidíte každý den na obloze, je přinejmenším zajímavá. Je to taky asi jediná působivá scéna filmu, která vyčnívá jinak z velmi průměrné lovestory s katastrofickou zápletkou. Celkově to není špatné ale mohlo by to být samozřejmě mnohem lepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že se Němci oklepali když přišli na to, že i v jejich zemi může vzniknout světově oceňovaný film a tak se pustili do opravdu velkolepé záležitosti zfilmovat biologickou katastrofu, která se jim rozhodně povedla. Evidentně se snaží o co největší sblížení filmové reality s divákem a tak do toho dávají opravdu vše, jen to vše je opravdu hodně málo, protože zfilmovat biologickou havárii snad ani jinak než špatně a průměrně nejde. Každopádně herci stojí za starou belu stejně jako tento film. Snaží se být kůl a dobrý, protože Německo je dobré, ale opak je pravdou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)
  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama