Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sáhni na mě a zabiju ti celou hvězdnou flotilu!" Nikdy jsem nikomu neusekl hlavu světelným mečem, neumím vyjádřit hodnotu Temné strany síly v Newtonech, nedokážu přeložit ani jednoduché věty do klingonštiny a nikdy jsem nevelel žádné hvězdné flotile, ale souboj filmových světů Star Wars vs. Star Trek mne poměrně dost pobavil. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Správně řezaná "smithovka". Inu, fanouškování Star Wars je jeden z neskutečně vděčných motivů. Sic tenhle film vykrádá příběhově poměrně dost filmů, buď je to tím, že je vykrádá velice dobře nebo tím, že to jsou všechny moje oblíbené filmy (road trip skoro jak vystřižený z Tenacious D, sidelovestory úplně jak Zooey Deschanel a ten japončík z The New Guy) a takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Jak se sluší a patří na takový typ filmů je tam i spousta guest stars, viz Carrie Fisherová nebo William Shatner. A pochopitelně Kevin Smith a Jason Mewes v krátké scéně. A spousta popkulturních odkazů. Trochu možná ale filmu škodí zkrácenost, chaotický střih, ostatně jak udělat pravou poctu v době vydání šestidílné sáze za pouhých 90 minut a ještě tam nacpat vše ostatní? A fajtky s Trekkies, ty taky nemám rád. Also,... no one cal's Han Solo a bitch! ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ah, prostřiháno až na kost. Fanboys jsou plní odfláknutých dějových odboček, které jsou tu jenom proto, aby se mihla známá osobnost, hlavní zápletka to svým ležérním podáním taky moc nezachraňuje (nůžky jsou cítit) a většina fórů v první půlce je hrozně ohraná... ale čert to ven, celej závěr je hrozně fajn. Díky bohu za něj, protože Fanboys jako komedie neskonale trpí tím, že jsou cílení jen a pouze na hardcore fandy Star Wars a jejich humor je kvůli tomu dost průhledný. Jen se tu odříkává stokrát omleté namísto toho, aby se přišlo s vtipným a originálním úhlem pohledu, jak to ve svých filmech dokázal třeba Kevin Smith (jeho cameo je mimochodem jedno z mála dobrých). Proč se všechno točí kolem nenávisti k Trekkies a faktu, že musí být Star Wars fanda komiksy hltající a videohry pařící idiot? To má někoho těšit? Ve chvíli, kdy se tyhle věci dějí až v druhém plánu a do popředí se tlačí děj, je to přesně taková zábava, jakou bych čekal, ale těch momentů bohužel není zas tak moc. Ve výsledku je celý nápad vtipnější než jeho provedení, přesto Fanboys určitě nedělají Star Wars ostudu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hříčka jak z dílny Kevina Smithe či Judda Apatowa doplněná spousty camey v podobě Carrie Fisher (Leia), Williama Shatnera (Kirk), Jasona Mewese (Jay) nebo samotného Kevina Smithe (Silent Bob). Fanoušky potěší určitě i Seth Rogen, Kristen Bell, Danny Trejo a Ethan 'Randy' Suplee. Nudit se nebude žádný nerd veškerého geekovství okolo Star wars či Star treku. Jediným problémem je to, že vše působí jako sešité horkou nití, takže spojující příběh jde tak trochu do kytek a tím i celkové hodnocení - pokud však ne zcela fungující děj překousnete, budete se bavit nadprůměrně. ;) "What if the movie sucks?" :D ()

imf 

všechny recenze uživatele

Viz co řekl Duro... dokud se hlásí a odkazuje, je všechno fajn. Jakmile se začnou řešit vztahy, smrtelné postele a vůbec základní kostra děje, jde to celé do kopru. Za podobné zkonění by si film měl vysloužit trest nejpřísnější, ale na zázračné tři hvězdičky ho tahá právě nekonečné řetězení čestných roliček, zábavných situací a slušného timingu. Zabité gagy byste sice počítali dlouho (Ray Park), těch přeživších je ale trojnásobek. A Kristen Bell je po Kopáčkách zas jednou sympatická, narozdíl (pro mě překvapivě) nevýrazného Chrise Marquettea. Ve výsledku polovičaté, ale přesto celkem příjemné. Nostalgie a geekovské geny pracují proti nám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama