Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi sem čekal trošku víc než jen pár povedených scén na 90 minut, ale i když nejsem přímo velkej fanda Star Wars a nechystám se na ranč za Lucasem, tak mě to bavilo, jelikož čtveřice kamarádů je fakt povedená, kdy zejména Dan Fogler si i tady stále udržuje pověst největšího filmovýho prasáka hned za Seannem Williamsem Scottem , ještě mu.zdatně sekunduje Seth Rogen v perfekní dvojroli šéfa fandů Star treku a pasáka a ty další tří kamarádi Hutington, Marquette a Baruchel a jedna kamarádka v podání Kristen Bell slušně vyplňujou mezery a tu a tam předvedou taky něco vtipnýho, navíc film je prošpikovanej samýma cameo roličkama, ze kterých mi asi nejvíc utkvěla v paměti naprosto ultimátní vsuvka Kevina Smithe a Jasona Mewese (Bob a Jay) z veřejných záchodů, ale celkově to je zábavný celý, ale míň než napovídal trailer a než sem si myslel ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, nečekal jsem sice žádnou slávu, ale přece jenom alespoň několik vtipných a trefných hlášek na moje oblíbené Star Wars ano. Jenže faktem je, že jich bylo jak šafránu a těch pár úsměvných cameo rolí mi tu nudu a hloupost opravdu nevynahradilo. První vyloženě trapnou pasáž jsem zaznamenal při setkání fanoušků dvou protilehlých táborů (navíc, Star Trek mi pořádně nic neříká a rivalitu mezi zastánci těchto vesmírných ság upřímně nechápu), potom při „návštěvě“ gay baru a pak jich bylo tolik, že mě to už nebavilo registrovat. A ani Kristen Bell ala Leia či vcelku trefné znejistění nad kvalitou jedničky na konci filmu celkový dojem nezachránilo. Za mě pouze 2*, ve výsledku je to jenom opravdu podprůměrná teenagerovská „komedie“. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Hříčka jak z dílny Kevina Smithe či Judda Apatowa doplněná spousty camey v podobě Carrie Fisher (Leia), Williama Shatnera (Kirk), Jasona Mewese (Jay) nebo samotného Kevina Smithe (Silent Bob). Fanoušky potěší určitě i Seth Rogen, Kristen Bell, Danny Trejo a Ethan 'Randy' Suplee. Nudit se nebude žádný nerd veškerého geekovství okolo Star wars či Star treku. Jediným problémem je to, že vše působí jako sešité horkou nití, takže spojující příběh jde tak trochu do kytek a tím i celkové hodnocení - pokud však ne zcela fungující děj překousnete, budete se bavit nadprůměrně. ;) "What if the movie sucks?" :D ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

"Nobody calls Han Solo a bitch!" :D Skvele Star Wars odkazy, rovnako tak aj camea Billyho Dee Williamsa a Carrie Fisher ("I love you - I know"). Cim vacsim fanusikom serie ste, tym viac si Fanboys uzijete. Zaverecna hlaska je uz len ceresnickou na torte. 65% z objektivneho hladiska (z toho subjektivneho by to bolo viac). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No musím uznat, že jsem čekal trochu víc. Příběh má sice dobrej nástřel, ale tvůrci ho využijí jen tak z poloviny. A postavit všechen humor na tom, že bude v každý druhý větě narážka na Star Wars nebo urážka Trekkies je docela málo. Některé lidi to neosloví vůbec a některý už budou po chvilce tušit, jaká že narážka to vlastně přijde. Ty vtipy tady fungují tak 50:50, ale svý světlý okamžiky to určitě má. K hlavním hrdinům jsem si marně hledal cestičku a ty camea byly až na dvě čestný výjimky strašně nevyužitý (Smith, Shatner). Škoda, potenciál byl velikej, ale je to nakonec spíše průměr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Hutch (Dan Fogler) nazývá svůj van jménem Bucephalas. Tak se jmenoval kůň Alexandra Velikého. (HellFire)
  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama