Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Když jsem na Festivalu Fantazie zjistil, že se tu promítají Fanboys, neváhal jsem. To byla/měla být ideální atmosféra pro tenhle film. Ale ani obecenstvo v Chotěboři nemůže zachránit, co nezvládnou filmaři. Camea potěšila, SW narážky případně SW/ST souboje taky, ale.. toho nerd humoru je tam prostě málo (že člověk je vděčný i za Vaderovské sýpání). Jinak je to standardní roadmovie se standardními zápletkami, situacemi, postavami a stylem zábavy. SPOILER: Nerd s brýlemi, nadržený tlustý nerd, příhoda s prostitutkou, příhoda na policii, zfetovaná příhoda, rodinné vztahy, rodinné zázemí... originalitu hledat lupou. A honění si nad znalostmi SW universa to nezachrání. /SPOILER ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Epizoda VII. : Návrat Sagiho....nic pro fanoušky Star Treku. Ale já jsem standardní fanda obou filmů, jak Star Trek tak Star Wars....nikdy jste nic nenapsal !!!! Spockožrouti. A cesta na Skywalkerův ranč může začít...sbalím si kufr a balík žvýkaček a jedem....kam si nás to zavezl ? To je Iowa Riverside pánové...budoucí rodné město kapitána Jamese T. Kirka....ááá tak že nepřátelské území...paráda !!! Následuje jedna z těch dobrých scén, kdy po provokaci následuje bitva. Srandovní putování přátel Star Wars u kterého jsem se docela zasmál. Rozhodně to nenudí jako některé komedie. Ve filmu se mihne i Dany Trejo, Mlčenlivý Bob i Jay a sice ne přímo, ale připomeneme si i Harrisona Forda jako nejlepšího herce v Galaxii, alespoň v té naší....každý si musí zničit svou černou hvězdu....kdysi dávno.... ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Hvězdný Války? No samozřejmě, že Fanoušci! Tenhle film je jednoznačný dárek pro příznivce SW v podobě komedie. Kdo jiný by ocenil tunu narážek na tuhle sci-fi ságu? Je rok 1998 a fandové očekávají novou Epizodu. Skupinka lidi ze střední školy to nemůže vydržet a tím, že jsou skutečnými fanoušky. Tak udělají výlet na Lucasův ranč pro jednu filmovou kopii. Film má opravdu mnoho easter eggů, narážek a vtípků na SW. Prakticky na každém kroku a některé jsou skutečně povedené. Přesto, že narážky jsou místy i chytré, tak stejně jako komedie Fanboys moc neobstojí. Herci jsou krom Kristen Bell naprosto (pro mě) neznámý, a i nijak zvlášť nejsou sympatičtí. Pobaví, ale poměrně hojný výskyt herců z původní (i nové) trilogie a dalších x známých tváří. Jako třeba Ray Park v roli ochranky. A Bell je v černých vlasech roztomilá. Takže i když, jsem se několikrát pousmál, tak přesto je tohle jeden z filmů, které není potřeba vidět víckrát. PS: Vzpomínáte si na fanouškovský příběh před The Force Awakens loňský rok? Prakticky je příběh v jádru stejný. A pak, že filmy a realita nejdou k sobě! Takový nesmysl! (68 %) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Banda podivných individuí, snažící se jako první vidět Lucasovu "Epizodu 1". Překvapivě slabá komedie, která vypadá až moc amatérsky a snažící se zaujmout neustálými narážkami na "Star Wars" a "Star Trek" aniž by měla nějaké trumfy v podobě vlastních vtipů. Jiné vtipy zde skutečně nenajdete a nevím komu přijde vtipné, že se v epizodních roličkách objeví William Shatner, Carrie Fisher, Seth Rogen nebo Kevin Smith. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si u mňa už z princípu zaslúži vyššie hodnotenie akoby mal. Pri sledovaní som sa vrátil do toho obdobia, kedy som bol ja na premietaný epizódy jedna a ako mi to zmenilo vo všeobecnosti život. A rovnako aj premietanie epizody tri. Newman je bohužial príliš neoriginálny aby mohol látku pozdvihnúť na filmové veľdielo, takto sa jedná o tkz. perličkový film, ktorý má veľa samoúčelných miest a ktorý sa sústreduje predovšetkým na odkazy na star wars sériu než na príbeh samotný a rovnako je to aj s postavami. Prečo sa zrazu sam huntington vybral nalanáriť na cestu ostatných, keď scéna pred tým jasne ukazovala, že o to nemá záujem a vysvetlenie aby si jeho kamarát pred tým než zomrie užil a aby mu odpustil mi jednoducho nestačí. Ide totiž o to, že film stavia na star wars a nie na sebe. Preto je miestami fádny. ALE aj napriek tomu, cameá a odkazy sú tak prešpikované, že verím, že pri druhej projekcií objavím nové a nové klenoty na ktorých sa budem smiať. Preto si tento film u mňa zaslúži patričnú úctu. Tiež ma veľmi potešili vojačikovia z Lucasovej prvotiny THX 1138, ktorý strážia jeho ranč a troška ma zamrzelo, že sa majster nezjavil sám. Kevin smith a Jason Mewes sa zaslúžili o jednu absolútne geniálnu scénu, ale tiež tak trocha pripomenuli, že NIEKTO by sa s danou látkou vysporiadal lepšie. Je to slabý čajíček, ale stále je to čajíček o star wars. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)
  • Hutch (Dan Fogler) nazývá svůj van jménem Bucephalas. Tak se jmenoval kůň Alexandra Velikého. (HellFire)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama