Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad. Star Wars a road movie. Vždycky jsem miloval všechny blbosti okolo Hvězdných válek. Figurky, převleky, plakáty, atrapy mečů atd.. Fanboys jich využívají až až a neustále jsem si přál mít něco ze sbírky hlavních postav doma. Na druhou stranu jsme za 90minut stihli vymést snad každou otřepanou scénu z typické road movie. Dobré a originální nápady zabíjí halda trapných vtipů. A největší mínus? Po první čtvrt hodině dokážete odhadnout celý příběh. Ale budiž, vím, že tady jde o to, vzdát hold Lucasově sérii a to se vcelku povedlo, přesto myslím, že myšlenka o Fanboys mohla stvořit daleko lepší snímek. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek Star Wars (neviděl jsem ani jeden díl), přesto jsem si dokázal tenhle film, tuhle zajímavou road movie, parádně vychutnat a užít. Jistě, nepopírám že ve filmu byly věci, kterým jsem nerozuměl, ale s tím jsem už dopředu počítal, že ne všechny fórky a narážky pochopím, ale ono tam zase tolik věcí, které jsem nechápal, nebylo, takže tuhle záležitost vnímám spíše jako příjemné překvapení než jako film, který by měli pochopit jen fanoušci a diváci Hvězdných válek. Bylo to příjemné, bylo to vtipné, bylo to zajímavé a neotřelé, zkrátka zase něco nového a něco se zajímavým nápadem a navíc s povětšinou neznámými herci. Ze všech hlavních herců mi byl povědomý jen Jay Baruchel, u kterého jsem měl celou dobu podezření, jestli to není hlavní představitel z mého oblíbeného seriálu "Koilej, základ života", a on to byl opravdu on. Dále jsem poznal v menších rolích Dannyho Treja, Kevina Smithe a Dannyho McBridea, a jejich účast ve filmu rozhodně potěšila. A samozřejmě tedy s nadšením kvituji, že v hlavních rolích se objevily neokoukané tváře. A pokud bych měl nějak celkově zhodnotit děj, tak po dějové stránce byl tenhle film velice zajímavý a téměř jsem se nenudil, což rozhodně oceňuji. Ale i přes všechna pozitivní fakta musím říci, že tenhle film nemá na víc než na mírný nadprůměr, což jsou tři hvězdy. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Hvězdný Války? No samozřejmě, že Fanoušci! Tenhle film je jednoznačný dárek pro příznivce SW v podobě komedie. Kdo jiný by ocenil tunu narážek na tuhle sci-fi ságu? Je rok 1998 a fandové očekávají novou Epizodu. Skupinka lidi ze střední školy to nemůže vydržet a tím, že jsou skutečnými fanoušky. Tak udělají výlet na Lucasův ranč pro jednu filmovou kopii. Film má opravdu mnoho easter eggů, narážek a vtípků na SW. Prakticky na každém kroku a některé jsou skutečně povedené. Přesto, že narážky jsou místy i chytré, tak stejně jako komedie Fanboys moc neobstojí. Herci jsou krom Kristen Bell naprosto (pro mě) neznámý, a i nijak zvlášť nejsou sympatičtí. Pobaví, ale poměrně hojný výskyt herců z původní (i nové) trilogie a dalších x známých tváří. Jako třeba Ray Park v roli ochranky. A Bell je v černých vlasech roztomilá. Takže i když, jsem se několikrát pousmál, tak přesto je tohle jeden z filmů, které není potřeba vidět víckrát. PS: Vzpomínáte si na fanouškovský příběh před The Force Awakens loňský rok? Prakticky je příběh v jádru stejný. A pak, že filmy a realita nejdou k sobě! Takový nesmysl! (68 %) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako vyhlásil môj priateľ po filme, bolo to o ničom. No... a v podstate má pravdu. Fanboys neprinášajú nič prevratné, z čoho divák padne na zadok. Ale v tomto filme som videla toľko nefalšovanej lásky k samotnému dielu i jeho inšpirácii, toľko radosti z tvorenia a radosti z lásky k svojim vášňam a koníčkom... toľko zúfalej sebaobrany pred každodennou realitou... že som sa tam našla, užívala si to, bavila sa a dosť chalanom závidela ich perfektný výlet :-) Fanboys sú skvelí! ...Ehm, ale fakt je, že ne-fanúšik asi nepochopí a vôbec sa nezabaví. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Star Wars se poznají a budou rádi. Trekkies se poznají, urazí a nakonec budou rádi taky. Protože Fanboys přinášejí jízdu jak z dílny Kevina Smithe a k tomu chuťovky typu geekovské verze Kristen Bell nebo samolibého Williama Shatnera. A přestože nepatřím ani do jedné ze zmíněných skupin, sedí mi ten nadhled snad ještě víc. A nezapomeňte: Nobody calls Han Solo a bitch.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z prvních promo plakátů na tento film oznamoval: "Coming To Our Galaxy in 2007". To samozřejmě nebylo dodrženo. (Caszidy)
  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama