Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

easaque 

všechny recenze uživatele

po opakovaném shlédnutí musím snížit hodnocení na silnější 3* a tím ho dát téměř naroveň svému delšímu a mladšímu bratříčkovi. Atmosféra i zpracování jsou hodně dobré jen chybí jakékoliv vysvětlení té postapokalyptické situace, stejně jako co a proč se tam děje. Naštěstí ve filmu je to už nastíněno lépe. Kvůli provedení to stojí za podívání, ale nic hlubšího tam nehledejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Panacek, co vypada jak pytlik s obrovskym poklopcem, se potuluje paradne udelanym postapokalyptickym svetem, aby si to v zaveru rozdal s kovovou potvorou pozirajici jeho kamarady. To vse s paradne temnou atmosferou, beze slov a s napinavou hudbou. Rozhodne prijemna zmena oproti klasickejm priteplalejm animakum. Uz se tesim na celovecerak. ()

Reklama

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tyhle postapokalyptické filmy, s depresivní, nehezkou grafikou (nebo exteriéry - v případě hraných) a to se na mém hodnocení podepisuje. Grafika teda nebyla po technické stránce udělána špatně, ale zkrátka se mi nelíbila. Stejně tak mne příliš nezaujal ani příběh. Jak jsem psal na začátku, nemám tehle žánr ve filmu moc rád, ačkoliv ve hrách (např. Fallout) mi to vlastně nevadí... Zajímavé... Každopádně, zde dávám jen 2*. (A nesedí mi zde na csfd.cz teda to "krátkometrážní" - dle galerie se jednalo o film, který popisuji, ale měl teda něco přes hodinu. Holt asi se někde stala chybka...) ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Na celovečerák jsem se těšil, ale po něm jsem se necítil zcela uspokojen. Po shlédnutí tohoto původního snímku ano. Pikantní je, že mi při dívání se koukala přes rameno manželka a na závěr poznamenala: „to je zajímavý, tam bylo všechno co v tom filmu, ale bylo to krátký“. To je přesně ono. Totálně hutný příběh. A ty němé emoce... výtečná podívaná. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý postapokalyptický animovaný kraťas, správně pochmurná atmosféra, skvělá, silně depresivní hudba. Typicky americkou infantilnost u animovaných filmů (zvlášť u těch vážných animovaných filmů - vždyť přece i animované filmy se dají dělat seriózně, dospěle) normálně nesnáším, tady bych se přes ni ale dokázal přenést díky výborné hudbě a občas skvělým scénám. V některých sekvencích je to ale hrozně přeplácané a plné obrazových klišé. Špinavý svět postapokalyptické, rozbořené země, plné odpadků (mimochodem, Vall-i je příšerná vykrádačka tohoto filmu), je vylíčen dobře, nicméně v popisu příběhu hadrových panáků je těžce zmatený a technika vyprávění krátkého filmu je prostě nepovedená a nezvládnutá (scéna nad schodištěm má být co?). Nepřijde mi, že by v tom bylo dost potenciálu na celovečerák, když i jako krátký film je to takový lepší průměr. http://www.youtube.com/watch?v=yeNbO85m2dM ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama