Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Počáteční díly Death Note (tak do 17. dílu) rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co jsem v anime měl možnost vidět. Vcelku originální příběh se skvělou atmosférou a opravdu výbornými dějovými zvraty měl našlápnuto k maximálnímu hodnocení. A to i přes to, že Death Note nezapře svůj původ v manze - i když se sem tam dočkáme nějaké té akce, většinu času sledujeme rozhovory postav a často i jejich myšlenkové pochody, což v manze nejspíš nevadilo, ale v anime působí přeci jen trochu staticky a mírně nepatřičně. První vážnější zádrhel nastal, když se v příběhu objevila společnost Jocuba (Yotsuba). Na těch pár dílů jako by se ze seriálu vytratilo vše, co činilo předchozí díly tak dobré. Navíc se v těchto epizodách zcela nepochopitelně autoři párkrát uchýlili k deformacím postav, což vzhledem k jinak v celku realistickému přístupu ke kresbě působí značně nepatřičně. Seriál pak sice chytne druhý dech, ale jen tak napůl. Druhá část příběhu už není tak strhující a i když i ta nabízí momenty, kdy člověk téměř zapomíná dýchat, už to prostě není ono. Přes všechny nedostatky ale patří Death Note k nejlepším anime poslední doby a rozhodně stojí za to tento seriál vidět. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mě animé seriál (ale i film) dokáže zaujmout natolik, abych mu nasolil plnou palbu hvězd, těšil se na každé další pokračování a ještě navíc neměl po téměř patnácti epizodách žádné výtky. Death Note je zajímavý nejen svým námětem, ale pronikne divákovi pod kůži i svojí hudbou, ať už ústřední znělkou, či melodiemi doprovázejícími scény, ale také dávkou napětí v každém dílu a různými dějovými zvraty, kterými jsou jednotlivé epizody protkány. Zpočátku jsem si říkal, že bych tento námět raději viděl v hrané podobě, ale po pár dílech mi již animovaná forma vůbec nevadí. Líbí se mi myšlenkové pochody hlavních postav, ale také atmosféra a ústřední i dílčí zápletky. Jsem zvědavý, jak vše dopadne a upřímně nevím, zda stát na straně Lighta či L, neboť obě postavy mají mé sympatie. Své neoddiskutovatelné kouzlo má však také shinigami Ryuk. Prozatím je to jednoznačných 5*. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dokonale vystavěný příběh se silným podtextem a výborně propracovanými soupeři, kteří by dali zabrat i Holmesovi. Od prvního dílu ambiciózní, geniální, hrozivý ve svém hněvu a přitom rozhodně ne zcela černobílý záporák Light a proti němu tajemný nejlepší detektiv světa nazývající se L - aneb jedna z nejsympatičtějších postav, jaké jsem měl kdy tu čest poznat. Jeho chování, jeho mluva, jeho chůze - vše je úžasně jiné, o stravování nemluvě. Prvních 17 dílů mistrovské dílo, které se rozjede hned od úvodu a nenechá vydechnout. Souboje intelektu jsou brutální, hledající jakoukoliv maličkost a jde doslova o život. A Light a jeho dedukce doslova vyrážejí dech. Či schopnost hrát si na slušnáčka, schopnost ukecat člověka k smrti (doslova) a nakonec se stát bohem... Po těchto dílech nastává jemný kvalitativní pokles a díl o Matsudovi si určitě nezapíšu mezi nejlepší části, pak se to ale zase postupně vyhrotí a... No uvidíte, rozhodně ten titul zde na csfd jako nejlepší anime není jenom hype.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stále jsem přesvědčen o tom, že manga je lepší, ale popravdě o nic méně ukecaná. A stejně tak, jelikož anime v podstatě mangu převádí přesně, zde je problém v tom, kdy odchází jedna z hlavních postav. Pak příběh dostává trhliny, ale nakonec se znovu vzedme k finále, které pravda v anime vyznívá o něco silněji. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený počin. Seriál na nic nečeká a servíruje nám výbornou hlavní postavu, které konečně netrpí něčím, co mi u mnohých takových překáželo: Chyby. Kvůli tomu nemám problém ji fandit od úplného začátku až téměř do samého konce i skrz různé charakterní proměny. Bohužel, chyby ovšem obsahuje děj, který je postupně napínán, rozmnělňován, je mu věnováno čím dal méně času a tak shazuje nadějně rozjetý projekt do průměru. Za první polovinu bych dal mezi 4* - 5*, druhá polovina nestojí už za moc. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Death Note se poprvé objevil v časopise Šónen Jump. (Geriel)
  • O první ze dvou úvodních písní „the WORLD“ se postarala kapela Nightmare. O tu druhou „What's up, people?!“ se postarala kapela Maximum the Hormone. (CarnTheNunya)
  • SPOILER Medzi vystrihnuté scény patrí napriklad Ryuzakiho a Watariho pohreb na ktorom sa prvý krát ozval Lightov víťazný smiech, ktorý môžme vidieť v poslednej epizóde. (Metou)

Reklama

Reklama