Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

mm13 

všechny recenze uživatele

Viac prekombinované, než šikovné. Hlavne boli už od polovice riadne ubíjajúce všetky tie nové postavy, ktoré z ničoho nič rástli zo zeme a odkláňali vývoj príbehu... Veľká škoda, pretože koncept mi prišiel obrovsky zaujímavý a bol by som to určite dopozeral aj nebyť nadšenia môjho 15-ročného syna a jeho partie... síce jednako dopozeral v štýle "no rýchlo, poďme na to, nech už to skočí", ale nie nezaujatý. Neviem, či to spackali po dramaturgickej stránke alebo si mysleli, že to takto bude napínavejšie a vzrušujúcejšie... a spackali to tak či tak. Ale ono je to vlastne jedno! (syn mi však už stihol posunúť informáciu z internetu, že manga je lepšia a to práve v práci s postavami... takže si ju možno niekedy dám... minimálne zoznamovací účel to teda asi splnilo...) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Fascinující výlet do světa nelítostných soubojů, kde se ke střelným zbraním uchylují jen ti nevyvolení, každé napsané jméno na malý útržek papíru může znamenat klíčový zlom a anarchie se až neuvěřitelně těsně dotýká absolutismu. Death Note ale fascinuje hlavně hmatatelnou atmosférou strachu z Kiry a s tím souvisejícího respektu z obou hlavních protivníků. Ale právě jejich genialita je jediným zádrhelem. Stíhat sledovat počet zápisníků, Shinigami, Kirů nebo promyšlených dlouhodobých plánů je někdy opravdu velká dřina a občas jsem se přistihl, jak už bezradně čekám na nějakou vysvětlovačku. Jinak je ale tento vyšperkovaný thriller jedinečným anime, po kterém už zápisníky v černých deskách nikdy nebudou stejné. ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Protože je tohle prakticky můj první anime seriál (filmů už bylo víc), tak moc nemůžu srovnávat. Death Note vyniká hlavně originalitou příběhu, po technické stránka je na úrovni, ale určitě ne na špici. I když je to vlastně fantasy, tak mi občas vadila genialita hlavních postav, která byla občas neúměrně vysoká. A poslední třetina seriálu byla na můj vkus občas dost překombinovaná, ale co už, je to fantasy. Když vezmu v úvahu tu tradiční seriálovou produkci co běží v Evropě a v USA., tak je anime a celkově japonská produkce neskutečně originální a o tom to asi je... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu veľmi intenzívny zážitok, čo mňa ako diváka anime vôbec nevyhľadávajúceho prekvapilo asi najviac a zároveň podnietilo k väčšiemu záujmu o tento žáner. Je vôbec možné nezamilovať si postavy geniálneho študenta Lighta túžiaceho po dokonalom svete bez zločinu a minimálne rovnako geniálneho podivínskeho detektíva L? Súboj týchto charakterov na ploche netradične rozprávanej mysterióznej detektívky ma aj napriek predsa len slabšej poslednej tretine nadchol a až do samého konca tejto línie som takmer nedýchal. Už skoršia výmena ústredného rockového songu za nehodiacu sa metalovú skladbu však akoby predurčovala radikálnu zmenu štýlu a tá prišla s posunom deja o niekoľko rokov dopredu. Všetko je razom inak, inteligentné dedukcie ustupujú prekombinovanosti, nové postavy nedokážu až tak zaliezť pod kožu a výsledný dojem pomáha okrem iného zachraňovať aj finále, ktoré celkom slušne uzaviera, to o čo sa seriál snažil. Aj preto som ochotný mierne prižmúriť oko a zaspomínať na bezchybné začiatky. 90% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klučinovy spadne do klína zápisník, který zabije každého, koho do něj napíše. A protože se klučina nudí, tak během pár dnů zabije desítky kriminálníků. Už jen tahle myšlenka je úplně mimo mé chápání, Japonci jsou fakt divní. Možná, kdyby tvůrci jeho motivaci rozvedli do více dílů a byli bychom svědky jeho proměny, ale jeho jednání je vysvětleno pár větami hned v prvním díle. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Hry jsou určeny pro konzoli Nintendo DS. (Geriel)
  • Ohba Tsumugi, autor mangy, rád sedává jako Ryuzaki (L), když píše mangu. To není jediná podobnost s Ryuzakim. Ohba Tsumugi je pouze pseudonym, nikdo nezná jeho pravé jméno, vzhled ani pohlaví. Stejně, jako tomu bylo i na začátku série v případě Ryuzakiho. (fallanga)
  • V úvodním prvním openingu se často objevuje jablko. Kromě symboliky je to také odkaz na fakt, že Shinigami Ryuk k smrti miluje jablka. V seriálu to sama postava řekne. (P. J. D.)

Reklama

Reklama