Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stále jsem přesvědčen o tom, že manga je lepší, ale popravdě o nic méně ukecaná. A stejně tak, jelikož anime v podstatě mangu převádí přesně, zde je problém v tom, kdy odchází jedna z hlavních postav. Pak příběh dostává trhliny, ale nakonec se znovu vzedme k finále, které pravda v anime vyznívá o něco silněji. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bůh smrti Ryuk se zcela pochopitelně nudí, dlouhý život, málo vzrušení.. A neb jsou lidé roztomilá zvířátka na hraní, vhodí do našeho světa svůj zápisník.. A není to ledajaký zápisník.. Tenhle černý sešit je něco jako vylepšený Zajcev.. Vždycky neomylně trefí.. A tak proti sobě stanou dva výjimeční, ctižádostiví a chytří mladíci v celkem zajímavé, místy i napínavé detektivní sérii.. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Viac prekombinované, než šikovné. Hlavne boli už od polovice riadne ubíjajúce všetky tie nové postavy, ktoré z ničoho nič rástli zo zeme a odkláňali vývoj príbehu... Veľká škoda, pretože koncept mi prišiel obrovsky zaujímavý a bol by som to určite dopozeral aj nebyť nadšenia môjho 15-ročného syna a jeho partie... síce jednako dopozeral v štýle "no rýchlo, poďme na to, nech už to skočí", ale nie nezaujatý. Neviem, či to spackali po dramaturgickej stránke alebo si mysleli, že to takto bude napínavejšie a vzrušujúcejšie... a spackali to tak či tak. Ale ono je to vlastne jedno! (syn mi však už stihol posunúť informáciu z internetu, že manga je lepšia a to práve v práci s postavami... takže si ju možno niekedy dám... minimálne zoznamovací účel to teda asi splnilo...) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mě animé seriál (ale i film) dokáže zaujmout natolik, abych mu nasolil plnou palbu hvězd, těšil se na každé další pokračování a ještě navíc neměl po téměř patnácti epizodách žádné výtky. Death Note je zajímavý nejen svým námětem, ale pronikne divákovi pod kůži i svojí hudbou, ať už ústřední znělkou, či melodiemi doprovázejícími scény, ale také dávkou napětí v každém dílu a různými dějovými zvraty, kterými jsou jednotlivé epizody protkány. Zpočátku jsem si říkal, že bych tento námět raději viděl v hrané podobě, ale po pár dílech mi již animovaná forma vůbec nevadí. Líbí se mi myšlenkové pochody hlavních postav, ale také atmosféra a ústřední i dílčí zápletky. Jsem zvědavý, jak vše dopadne a upřímně nevím, zda stát na straně Lighta či L, neboť obě postavy mají mé sympatie. Své neoddiskutovatelné kouzlo má však také shinigami Ryuk. Prozatím je to jednoznačných 5*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po přečtení mangy a zhlédnutí všech hraných filmů dostala i k tomu vidět seriál. A skutečně uznávám, že onomu pocitu "dokonalosti", který jsem měla po přečtení komiksu, se nevyrovnal ani film, ani seriál. Na seriálu se mi líbilo, že byl (oproti filmu) naprosto věrný ději, tak jak je v manze, takže jsem si mohla celý děj "vychutnat" znovu. Malým problémem však bylo to, že ne všechny scény byly zobrazeny tak, jak bych si je podle komiksu představovala, a také mi chyběla ona komiksová "prokreslenost" (animace už nikdy nebude tak dokonalá jako kresba v komisku). To všechno by se dalo ještě přejít, a i tak bych seriál hodnotila jako skvělé pětihvězdičkové dílo, které převedlo mou oblíbenou mangu do anime, a to dokonce s úžasnou hudbou. Co však totálně srazilo mé hodnocení na čtyři hvězdy, bylo naprosto špatné zobrazení charakteru mé oblíbené postavy - L. Manga vystihovala L-a jako trochu potrhlého génia, který přestože zemře, je stále hrdina. Takhle se podařilo L-a vystihnout jakž takž i ve filmu. Anime mě však v tomhle ohledu hluboce zklamalo, protože jsem konečně pochopila, proč si spousta lidí o této postavě myslí, že je pitomec. Jeho zobrazení je oproti manze úplně vedle, a tak jeho charakter nevyznívá ani tak geniálně, jako spíš přitrouble. Z L-a se tak místo mírně potrhlého génia stal mírně potrhlý blbeček a i jeho smrt, místo aby říkala "umřel statečně a dělal co mohl", říká "umřel, protože nebyl dost chytrý, aby případ rozřešil". Tohle mě zkrátka hodně zklamalo, protože tak špatně znázorněný charakter si L nezasloužil. ~(4,2)~ ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Jména hlav vůdčích agentů jako "L" jsou určeni podle abecedy. Jediným důvodem k tomu, aby byl jmenován další agent do čela a dostal jméno, je smrt toho předchozího. Je tak jasné, že před "L" zemřel "K" a "J". Výjimkou v pořadí jmen agentů je "M", protože namísto něj byl jmenován hned "N" vzhledem k tomu, že "M" byl netrpělivý. Je to také jediný případ, kdy byly dva agenti najednou naživu, ačkoliv později "M" zemřel. (P. J. D.)
  • O první ze tří závěrečných písní „Alumina“ se postarala kapela Nightmare. O tu druhou „Zetsubō Billy“ se postarala kapela Maximum the Hormone a o tu třetí „Coda ~ Death Note“ se postaral skladatel Yoshihisa Hirano. (CarnTheNunya)
  • Původní manga uvádí, že přestože se bohové smrti (shinigami) vyskytují v mužském i ženském pohlaví, je vyloučen jakýkoliv sexuální styk, ať už mezi bohem smrti a člověkem nebo mezi bohy smrti. (Hannibal92)

Reklama

Reklama