Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2707 a o nadvládu sveta bojujú štyri veľmoci. Z pod zeme však nečakane vychádza na povrch neznámi protivník. Je načase spojiť sily a poraziť spoločného nepriateľa - mutantov. Mierne podobný vizuálny spôsob spracovania ala "Sin City" či "Baróna Prášila" mi veľmi nesadol. Nič to však nemení na fakte, že "M.Ch." je celkom vydarené sci fi s prvkami hororu. Najmä gore a masky. Po solídnom úvode dostáva priestor unudené jadro. Záverečná, rozhodne zábavnejšia 50 minútovka vynahrádza "stratený" čas. Priestor dostáva akcia a divák bude čiastočne spokojný. Nie som nadšený ako iní moji "obľúbení" užívatelia, ale pozrieť sa to dalo - 55%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická mission impossible v parádně temném a hlavně nabušeném, ač ryze béčkovém, balení mně naprosto neznámého Simona Huntera.. Protože jsem od Kroniky mutantů, vyjma bezchybného Rona "Hellboye" Perlmana, dopředu vůbec nic nečekal, byl jsem více než příjemně překvapen.. Nakonec jsem si taky uvědomil, proč se Perlman svým velkým hereckým kvalitám navzdory tak často objevuje ve snímcích podobného ražení.. On je vlastně, myšleno jen v dobrém smyslu slova, s tím svým ksichtem pro podobné filmy jako stvořený.. A kolik času a práce ušetří takovým maskérům..!! ;) ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nás čeká za těch pár set let? Nechce se mi tomu věřit. Béčko snažící se navodit temnější, trochu děsivější atmosféru (mlha, mutanti) a daří se jí to jen z části (první polovina filmu). V druhé polovině se to ale vylepší. Průměrná režie (u které jsem se překvapivě zase tolik nenudil jak bych čekal) stejně jako vizuál s lehce podprůměrnými digitálními triky, slabými dialogy a zpracováním, zaručí zhlédnutí které neurazí. Skutečnost, že si tento film uchovám v paměti déle než týden už však zaručit bohužel nedokáže. ()

predators 

všechny recenze uživatele

V duchu animace Sky Captaina se nese i Mutant Chronicles. Kvalitou zpracování i svým obsahem mu však sahá sotva po kotníky. Akčních sekvencí mezi mutanty a hlavními hrdiny je požehnaně, ale ani jeden mě nevyvedl v úžas. Taky jsem postrádal charisma, které se svým obsahem hvězdných jmen přímo nabízí, ale dříve, než se mohl někdo presentovat, pořádně to schytal. Alespoň v tomto směru se jednalo o nějaké překvapení, protože jinak je děj dost linární, opět bez sebemenšího překvapení. I tak ale uznávám, že temná atmosféra a některé postavy mohou mnoho diváků zaujmout... 40% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Levné béčkové sci-fi a s cheesy zápletkou, nepříliš inteligentními dialogy a spoustou šplíchanců krve - takový jsou Mutant Chronicles... ale nic z toho nemyslím pejorativně. I přes velmi omezený rozpočet jsou triky překvapivě docela fajn, stejně jako "skoroáčkové" obsazení a i ten děj s logickými dírami kterými by proplul i Titanic je trochu otravný jen v první třetině, ve které se představuje samotný svět Mutant Chronicles a nastíní zápletka - ve chvíli kdy začne dávat Ron Pearlman dohromady svůj tucet špinavců na něj všichni s klidem zapomenou (včetně scénáristů). Takže jediné co proti filmu může někdo, kdo nemá na tento subžánr vyloženě averzi mít, je místy až příliš nepřehledná akce a přehnaný patetismus v některých scénách. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Příjmení hlavního hrdiny je Hunter, stejně jako příjmení režiséra. (cubajz)
  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)
  • Film je založený na univerze rovnomennej stolnej hry. (Mihail123)

Reklama

Reklama