Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, čo zostane v mojej hlave ako malá poistka svinstva, niekde pod Requiem for a Dream, kam to aj patrí. Je to humus aj bez toho, aby ste vedeli, že je to manéžované podľa skutočnosti. A teraz, keď vidím, že existuje ešte jedna, zjavne o niečo lepšia verzia, zostávam v rozpakoch, či na to vôbec mám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Meg prichádza pri tragickej autonehode o svojim rodičov. Jediná osoba, ktorá spolu s ňou zrážku prežila je sestra Suzan. Tá bohužiaľ nemala toľko šťastia a utrpela niekoľko vážnych zranení nôh. Nakoľko sa obe sestry nemali kam podieť, prichýli ich vzdialená rodina Chandlerových. Spočiatku obyčajné dni sa časom menia v peklo. Všetko začína odopieraním pravidelnej stravy. Kam až zájde krutosť pani domácej a jej detí? Príbeh podľa skutočnosti o sirotách s ktorými sa osud, veľmi kruto zahral. Miestami drsná psycho dráma zobrazujúca teror, šikanu či trýznenie nevinných detí. Smutný, priam ne-uveriteľný film. Ako je toto vôbec v "civilizovanom" svete možné? - 65%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

U An American Crime jsem měl pocit, že je to film uvěřitelný. Nebo jsem to aspoň psal do komentáře, jeho detaily si už totiž nepamatuju. Ale u téhle variace na stejný příběh jsem ten pocit neměl ani náhodou. Nejenom že je to film o totálních blbcích, ale je i nemožně blbě zahraný. Ani jedna postava nebyla uvěřitelná, jen samé teatrální přehrávání. Scénárista se zjevně snažil pocuchat průměrnému divákovi nervovou soustavu, takže vršil jednu absurdní scénu na druhou, já ale pociťoval jen otrávenost a nudu. Aby mě film emocionálně oslovil, musí být realistický, tohle byl ale pravý opak. "...natočen dle románu... inspirujícího se případem...", to snad hovoří za vše. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jack Ketchums The Girl Next Door je sfilmovaný podľa knižnej predlohy Jacka Ketchuma a rozpráva príbeh utýrania mladého dievčaťa k smrti. Na začiatku sledujeme nejakého podnikateľa prechádzajúceho cez prechod pohrúženého do vlastných myšlienok. Okolo neho prejde nejaký somrák čo za ním upadne do smrteľného kŕča. Podnikateľ i keď to tak spočiatku nevyzerá, okamžite pribehne mužovi na pomoc a dá mu umelé dýchanie a tým ho zachráni. Po príchode domov začne podnikateľ rozprávať príbeh keď bol ešte malý a ako sused bol svedkom utýrania tohto dievčaťa v pivnici jej vlastnou tetou a jej synmi a inými deťmi z okoliach ktorých to nejakým zvláštnym spôsobom fascinovalo. I keď vďaka nemu nakoniec polícia zakročila bohužiaľ bolo už neskoro... Film je dostatočne vierohodný bez nejakých logických kixov a dokáže dostať diváka do úzkosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne tak kvalitní jako Americký zločin, ale pořád se jedná o film, který se dokáže zavrtat pod kůži a řádně naštvat. Blanche Baker sice není Catherine Keenar, ale i její ztvárnění tety, která terorizuje svou neteř Meg, mě donutilo jí nenávidět. Vůbec casting se povedl. Z dětských herců mám obvykle vítr, ale tady ta partička parchantů zasloužila do jednoho pověsit za koule do průvanu, o což režisérovi šlo. Slušná práce. 80% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama