Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Málo jižně buranské, skvěle zahrané a strašně podivně tlačící na pilu. Jistěže, příběh je to silný, je strašné, že se to stalo, bla bla, ale co z toho, když se všichni chovají divně. Buď měly být postavy vykreslené tak, aby se do nich dalo vcítit, nebo vůbec, protože tenhle paskvil rozhodně nefunguje a poslední půlhodina je lichá úplně. A to vyhýbání se explicitnímu násilí je trapné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tady v podstatě na stopro souhlas s Rob Royem. Přijde mi, že podobných filmů jsem viděl mraky, tenhle ničím nevyniká. Explicitně (ale i implicitně) zobrazuje šikanu a násilí jen velmi "light", nemá spád a gradaci. Vidím, že na exploitationů neznalého diváka má díky šokujícímu činu šanci zapůsobit, ale ti "otrlejší" místy zívají. Pár těch znepokojení přijde, ale jinak na pocity vyšlo úplně na prázdno. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečných událostí ze státu Indiana léta páně 1965, jenž vznikl z přepsaných výpovědí svědků před soudem. Režisér (průměrných, leč povedených) komedií Tommy O'Haver tak překvapivě usedl za kameru a líčí filmařsky nikterak přelomové dílko, kdy se emocionálně rozrušená žena s finanční tísní na čas ujímá dvou dospívajících sester, jejichž rodiče přes letní sezónu kočují s cirkusem. Po počátečních bezstarostných dnech ale na povrch vycházejí nevinné lži, diskutabilní rodinné vazby a konfrontace s bezhlavým násilím. V tichosti a lhostejnosti okolí tak zejména starší Sylvia prožívá horoucí peklo. Umně vygradovaný snímek absentuje v zobrazování násilných činů, službu mu naopak prokazují herecké představitelky. Herecky všestranná Catherine Keener (za roli Gertrudy Baniszewski na cenu Emmy i Zlatý glóbus nominovaná) je coby vyčerpaná samoživitelka skvělá, zrovna jako drobounká Kanaďanka a z minula ultrazvukovými snímky stíhaná Ellen Page!! Oběma jejich úlohy s přehledem věříme a i přes snaživost okolních postav tu jejich výkony osamoceně trčí jako pilíře nedostavěného mostu!! 80%.. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborní herci, jalová režie. Škoda, že Americký zločin nenatočil někdo povolanější. Film má velký potenciál, který přišel vniveč. Nudnost provedení ponouká fantazii ve směru toho, jak by téma vypadalo např. v provedení M. Hanekeho nebo D. Finchera, což není nic jiného než důsledek divácké frustrace. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USATržby Celosvetovo $1,096,707Neskutočné čoho su ľudia schopní. Režisér Tommy O Haver zachytil týmto filmom podľa skutočných udalostí depresívne udalosti pri nich asi nie je každému všetko jedno. Je až nechutné čoho sa ľudia dopúšťajú a až kam dokážu zájsť, Haver sa snaží byť pri vyprávaní týchto nechutných udalostí nestranný, nesnaží sa nič zveličovať a nechutnosti páchané na mladej Sylvii v podaní skvelej Ellen Page(fakt talent) podáva z odstupom, nebazíruje na žiadnej krutosti a diváka necháva nech si dotvorí sám obraz o tých zverstvách čo páchali v tom dome "hrôzy". Haverov režisersky štýl u tohto filmu mi moc pripomína ten od Davida Finchera(Zodiac, se7em). /90%/ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Ačkoliv se film odehrává v roce 1965, ve scéně, kdy rodina dorazí na pouť, vidíme v jednom stánku s hračkami Oslíka a Dračici z animovaného filmu Shrek (2001). (uiu)
  • Film vychází z přepsaných výpovědí svědků před soudem k otřesnému případu. (don corleone)
  • Ellen Page byla jedinou volbou na roli Sylvie. (don corleone)

Reklama

Reklama