Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Šakal 

všechny recenze uživatele

a 1/2 * ! Překvapivě dobrý krimi, thriller Jona Avneta. Dříve jsem viděl jeho snímek Righteous kill a tímto počinem mě Jon neskutečně nasral, zvlášť když tam hráli mí dva oblíbenci Robet De Niro a Al Pacino. Díky tomu moje očekávání od tohoto snímku byly naprosto nulové a ke shlénutí mě přinutila pouze účast Al Pacina. Výborný námět...., Jack Graham ( v podání charizmatického Al Pacina ) pracuje jako akademický profesor a psychiatr na FBI. Hlavně díky němu se dostane k soudu ( a je odsouzen ) Jon Forster ( sériový vrah ) , který však vinu nikdy nepřiznal. Jednoho dne zvedne Jack telefon a záhadný hlas mu oznámí, že má před sebou posledních 88 minut života. Tím začíná jeho boj o život s časem ( 88 minut ), během kterých musí ( pokud chce přežít ) vypátrat kdo a proč se ho snaží zabít. Celý film táhne ( seč mu síly stačí a nutno říct, že obstojně ) Al Pacino. Když nebudete hlouběji přemýšlet o scénáři ( což je zde opravdu nutnost ) a necháte se volně unášet snímkem, nebudete zklamáni a to přestože záverečná pointa je předvídatelná daleko dopředu! Přesto nezbývá než zalitovat, že dostat do rukou tento příběh zručnější scénáristicko - režisérské duo, bylo by postaŕáno o daleko lepší podívanou! Námět to nebyl vůbec špatný. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamické zpracování jinak spíše průměrného tématu. Al opět exceluje a za doprovodu sličného ženského osazenstva se tak stává hlavním vodítkem filmu. Nejvíce rušivým prvkem pro mě bylo neustále zvonění telefonů, po chvíli mi už začalo lézt slušně na nervy:) A jak zde již poznamenal jeden uživatel, Al je vážně šikulka, když stihne za 88 minut vyřídit takové velké množství pochůzek:) Jenže v tomto případě jde hlavně spíše o oddychový, nenáročný thriller, takže tento drobný postřeh mi ani příliš nevadil. Potěšil a zároveň mě překvapil fakt, že jsem z úst této herecké legendy slyšela pronést jména jako Bundy a poté, i mnou očekáván, Dahmer. Závidím Alově postavě, že s nimi dělal rozhovory:) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Al Pacino hraje renomovaného soudního psychiatra FBI Jacka Gramma, který se dostal do svízelné situace. Tajemný hlas v telefonu mu oznámí, že mu zbývá jen 88 minut života. Gramm kdysi pracoval na složitém případu sériového vraha dívek, který má být po deseti letech strávených ve vězení popraven a možná právě tento muž bude mít spojitost s tajemným volajícím. A navíc umírají další dívky a někdo je vraždí úplně stejným způsobem jako uvězněný vrah a všechny stopy tentokrát vedou k psychiatrovi. Výhružný telefonát, který psychiatr zpočátku považuje za nejapný žert některého ze svých studentů se brzy ukáže jako nefalšovaná hrozba. Mohl to být skvělý a napínavý thriller, ale zůstalo jen u průměrného vyznění. Scénář je celkově dost odfláknutý. Vše co se ve filmu odehrává by rozhodně trvalo mnohem déle než 88 minut. Představoval bych si, že stanovený časový limit nabídne napínavé honičky s tajemným iniciátorem výhružných telefonátů, ale větší prostor dostávají horlivé debaty na ulici, v bytě nebo v autě a scénář je nepříjemně napěchovaný množstvím logických děr, kterých si povšimne i méně zběhlý divák. A aby toho nebylo málo tak musí mít hlavní postava nějaké trauma a v tomto případé je to smrt malé sestřičky k níž se vztahuje lhůta 88 minutového limitu, ale málem jsem se vážně míněnému vysvětlení zasmál. To vše by se dalo klidně tolerovat, ale Jon Avnet nemá dar režiséra jehož režie překoná nedostatky scénáře a jeho "televizní" režie nijak neohromí. Celkově však film nenudí a místy ukazuje, že kdyby se víc zapracovalo na nezanedbatelných detailech, tak to mohl být brilantní thriller. Pointu filmu není těžké při troše pozornosti odhadnout, ačkoliv odhalení identity volajícího se ve filmu "mistrně" maskuje. A když to elegantně ustál Al Pacino, tak to jistě ustojí i lehce zmatený divák. Mé hodnocení: 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno pozitivum na úvod: Al Pacino vypadá v kravatě a dlouhém kabátě stále zatraceně dobře a charisma mu neschází ani v šablonovitém thrilleru 88 Minutes, který si pohrává s nebezpečnými ambicemi, ale absolutně je nezvládá. Scénář působí neuvěřitelně vykonstruovaným dojmem, což vyvrcholí stupidním finále, snaží se vyrovnat současnému trendu o „šokující pointu“. A po Pacinovi nejznámější herečtí představitelé, William Forsythe a Leelee Sobieski (u ní je to s povzdechem dvojnásob), přepínají svoje postavy až do křečovitých kreací. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jedno musim Avnetovi nechat. Doteď jsem si myslel, že by mě bavilo sledovat dvě hodiny spícího člověka, kdyby to byl Al Pacino. Ve filmu 88 Minutes je ale nudař i on. Ono zapadnout do tak zoufale nenápaditého kolektivu v čele s kameramanem, režisérem, střihačem a hudebním skladatelem musí být pravda troch kumšt. O scénáristovi nemluvě, protože toho muselo už dávno zajet nahatýho auto, když loupal cibuli na výpadovce. Nedokážu si totiž představit, že člověk s tak nelogickým a hloupým smýšlením o světě se stále drží naživu. Herecké výkony jsou bída s nouzí, občas jsem se chtěl rozplakat, ale moje slzy se tak nudily, že to ani nešlo. Dvě hvězdy třeba za Ala, kterýho natáčení očividně nebavilo stejně jako mě sledování výsledku. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama