Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát klasické tříhvězdičkovsky průměrné hodnocení, ale po skončení a rozložení v hlavě sahám k hodnocení nižšímu. Tento film totiž nedosahuje ani oné průměrnosti. Al Pacino už na podobné role není stavěný a tady si navíc vybral roli v opravdu hodně fádním a špatném thrilleru, který působí, jakoby scénárista příběh napsal po noci plné vypitého alkoholu a vykouřených jointů. Zápletka odhadnutelná po třetině snímku, gradace jen posledních pět minut (nepočítám závěrečnou pětiminutovku ze školy), spousta zazděných hereckých talentů, jen ta hudba obstála jakýms takýms měřítkům. Toto novější dílko kdysi úžasného Jona Avneta se zařadilo mezi nejhorší filmy, co jsem za rok 2007 viděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výhoda scénáristů byla že mohli jako vraha označit kohokoliv a myslím že by to bylo i uvěřitelně neuvěřitelné. Takto tedy vybrali a ukázali. Mě totiž přišla podezřelá celá třída. Al Pacino hraje jakéhosi zasloužilého playboye na kterého se lepí všecky mladé holky v okolí. Akce minimum a když nastane např. výbuch auta, tak to vypadá jako v německém televizním filmu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Pacinovi zožeriem všetko. Kľudne aj trojhodinovú prednášku o kresťanstve, ale fakt je aj ten, že bez neho by bol tento film priemerný, miestami až podpriemerný. Ako vždy, drží tento film svojimi hereckými schopnosťami, ktoré sú samozrejme obmedzované predvídateľným scénarom a priemernou réžiou. Takýchto filmov najdete v požičovni stovky. Škoda plytvania hereckým talentom v takýchto stokrát prevarených sračkách a trochu sa aj Pacinovi čudujem, poslednú dobu (DeNiro je na tom ešte horšie), nemá práve najšťastnejší výber s výnimkou vedľajšej úlohy v Dannyho parťákoch 3. Hádam to zachráni spoločný film týchto hereckých velikánov, ktorý sa práve natáča. Ale priznám sa, že nečakám nič moc, ďalší Heat to asi nebude. Napriek tomu nikoho neodrádzam, s Pacinom je to stále ľahko nadpriemerný thriller. 60%. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak mezi 2-mi a 3-mi hvězdičkami. Al Pacino je vynikající jako vždy, ale nevýrazná Avnetova režie a nedotažený scénář plný logických mezer stojí na hodně vratkých nohou. 88 minut především postrádá potřebnou atmosféru,jakou by krimi-thriller měl mít a ačkoli se to celé tváří hrozně tajemně, vyvrcholení je snadno předvídatelné. Pro fanoušky velkého Ala, ale jistě stojí za vidění. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je fajn. Dokonce i jako profesor a psychiatr, který v některých okamžicích a rozhodnutích bere svůj osobní názor jako stavební kámen pro rozhodnutí o potrestání či nepotrestání subjektu, který "studuje". Jeho práci je vypovídat v soudní síni před porotou a přesvědčit je či nepřesvědčit o psychickém stavu obžalovaného jedince. Ve volném čase se věnuje vyučování na vysoké škole, kde má velkou hromadu snaživých studentů, kteří mu s chutí nadbíhají. Čiší z jeho postavy arogance i rozhodnost a tak mu v pár okamžicích moc nevěříte, ale to ani tolik nevadí. Přes zajímavý průběh filmu příběh je posledních cca 20 minut až moc jednoznačných a při zamyšlení vám vyjde jméno celého tvůrce komplotu rychle na mysl. A mýlit se nebudete. Přesto je tempo velmi příjemné a ani režie není zrovna špatná. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)
  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)

Reklama

Reklama