Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca hračka, ktorá razí cestu autorského vymedzenia lúskaných fragmentov témy v cykle troch bezprostredne nadväzujúcich poviedok. Od psychologickej melanchólie cez čiernohumornú frašku až po zacyklené stupňovanie drtivej paranoje. Prelínanie žánrových postupov v rukách troch režisérov napodiv nemá za následok formálny rozpad vnútornej štruktúry a koncepcie filmu, ale naopak, je pojítkom a postupne rozvíja líniu od zahalenia v rúške chaosu a anarchie cez štylizovaný humorný počiatok "vysvetľovacej" línie až po záverečné symptomatické chodenie ostáv v uzavretom kruhu, ktorého prítomnosť si až do konca neuvedomili. Satira na pretechnizovanú spoločnosť je síce vytvorená tak trochu v laboratórnych podmienkach a podlieha značnej štylizácii, tá je však len prostriedkom na zachovanie konštantnej diváckej zábavy a krátkych zastávok na zamyslenie sa. Pozor, nejedná sa však o nijak kontemplatívny film, "len" pomerne nepredvídateľnú a surovú lahôdku v podobe žánrovej hry, ktorá poteší drobnými presahmi, kvalitnými hercami, perfektnou technickou stránkou a pútavou atmosférou. Plus mňa osobne aj vnútrofilmovou rolou obrazu a videa. 80% ()

matthew.d 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo z těch třech troňků točil první část, ale jedině v ní film opravdu šlape. Žánrové kotouly jsou sice jakž takž slušně propojeny ozvláštněním narace a skoky v čase, ale dohromady film moc nefunguje. Signál mohl být hodně solidní béčko (především díky skvělé atmosféře na začátku), kdyby celý snímek proběhl v duchu zmíněné první části (tedy "zombie horor" style). Takhle se jedná o jakýsi podivný paskvil, o kočkopsa slepeného z deseti odlišných filmů, nad jehož neuvěřitelně stupidním koncem zůstává rozum viset. Melodramatická rovina příšerná, ústřední postava je jednoduše řečeno moc škaredá (záměrně neříkám hlavní hrdinka) a "hrátky" s písní mi příjdou taktéž mimo. ()

Reklama

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako průměrný horor typu "28 days later", později se z toho vyklubala jakási zvrácená prarodie kde měl mít hlavní roli černý humor. Ale nepovedl se ani pokus o horor, ani pokus o komedii. Vznikla jakási prapodivná sračka, kterou jsem uz tedy dost dlouho neviděl. Tento film prostě nefunguje ať už měli autoři jakýkoli záměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidem přeskočilo úplně všude. Prostě začnou šílet a vraždit bez milosti. A chystaj se díky tý hypnotický frekvenci vyvraždit celej svět!!.... To jednou takhle navečer začali Poltegreisti makat nejen v TV, ale i v mobilech. A je pešek chtít začít žít novej život, když se kolem vás polovina lidí snaží vyvraždit tu druhou půlku. Nikdo neví, komu jebne dalšímu. Doba je zlá. Asi padne hodně dobrech lidí…. 50 minut to vypadá zajímavě. Jasně, jde jen o vraždění, ale je tu záchvěv parodie. Bohužel krátkej. Pak jde zase jen o onu brutalitu a použití vhodných nástrojů. A nejhorší je, když se děj v závěru začne podivně proplétat a motat jakoby v kruhu. Snad kvůli zajímavosti. Hovno! Zajímavého už tady není nic! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět v akci zahradní nůžky. 2.) Přesvědčím se, že milenec by neměl rozvazovat manžela. 3.) Nevěřím, že i s rozšlehanou lebkou se dá zahrát velký divadlo. 4.) Chci důkaz, že láska (někdy) bolí. 5.) Často mluvím s černou hlavou ve svěráku. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když zkřížíte Dannyho Boylea, Edgara Wrighta a Davida Lynche? Survivor, černá komedie a mysteriózní psychothriller v jednom! Signal, film s jedním scénářem a třemi režiséry, z nichž každý má na starost jednu třetinu a každý vděčně rozvinuje hlavní myšlenku z té předchozí. Kritika naší závislosti na technologii a způsobu společnosti jako takové, zároveň film zpochybňuje lidské vnímání a svými tématy se tak trochu podobá Matrixu. Těžko říct, zda byla žánrově (ne)sourodá pestrost a myšlenky filmu záměrem či šťastnou náhodou, ale radost z hloubání nad tím, jak to celé vlastně bylo (co byla představa a co realita), mi nezmizí tak jako tak. 7/10 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama