Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to dokonale připravený zločin, který ho měl zničit. Vincent Mandel je úspěšný fotograf, ale manželství mu příliš neklape. Manželka se chce rozvést a odjet s oběma dětmi do Mnichova, kde má rodinu. Vincent si totiž vzal dceru jednoho z největších boháčů v Evropě. Právě v této krizové chvíli jeho života, přijde na večerní focení kolekce spodního prádla místo domluvené modelky neznámá dívka. Snaží se ho svést, ale Vincent nepodlehne. Poškrábe ho tak, že jí za nehty zůstanou kousky jeho kůže a druhý den ho obviní ze znásilnění. Policie Vincenta zatkne a on ztrácí poslední naději, že by soudkyně rozhodla v jeho prospěch ohledně dětí. Náhle je obvinění staženo a dívka se Vincentovi přizná, že ji kdosi donutil, aby ho svedla a mohly tak být nafoceny kompromitující fotografie. Ale další den dívka zemře a Vincent nalézá její mrtvolu v kufru svého auta. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

genetique 

všechny recenze uživatele

Rádový thriller, ktorý stavia na viacerých motívoch, no ani jeden nedosahuje dostatočnú pútavosť a razanciu nato, aby dokázal diváka úplne strhnúť. Od polovice naberá dej konečne finálne kontúry, takže všetko začína mať význam a prakticky až do konca neprestane nudiť. Klaďasi aj záporáci dostávajú veľký priestor, no svoj charakter postáv nestíhajú dostatočne zúročiť. Yvan Attal bol hereckou zárukou, divácke oko potešila najmä Olga Kurylenko a okrem divákov v jednej scéne určite potešila aj Pierrea Richarda. 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Problém Zmije nespočívá v tom, že by pracovala s opotřebovanou, stokrát použitou zápletkou, vždyť motiv nenávisti a pomsty je věčný, jde spíš o to, že ve snaze docílit náležitých efektů moc tlačí na pilu, zapomíná na logiku a topí se v žánrových klišé. Od útěku z justičního paláce se ze slibně rozehrané hry stává čím dál tím větší křeč, která pohřbívá slušné obsazení (v některých případech jdoucí proti zaběhnutým typům rolí - viz sympatický výkon Pierra Richarda). Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Kámen 

všechny recenze uživatele

Frantíci umí, to je fakt a jak pravil DHDV, dávají na frak dražší americké tvorbě. Naprostý souhlas včetně toho přemýšlení. Překvapivě výborný pro mě neznámý Yvan Attal a samozřejmě potěší menší rolí Pierre Richard. Rozhodně se nenechte odradit dvouhvězdičkovými komentáři typu ... nuda, bla, bla, bla, předvídatelné, bla,bla,bla, nezajímavé, bla, bla, bla ... Tohle není bezduchá americká krimi pro blby, tady skutečně musíte myslet a potom si to užijete na plný pecky ... 5*, jako když vyšije! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Ano, opět se potvrzuje, že Francie umí točit skvělé thrillery, jako je tento. Zmije. Trošku akční, avšak z větší části krimi thriller se skvělou atmosférou, zápletkou, ale hlavně se skvělými hereckými výkony. Je to jedno z prvních režírování Erica, avšak věřím, že pokud bude pokračovat, dotáhne to vysokou uroven, protože tento snímek stál opravdu za to a rozhodně si zaslouží víc, než slabých 55%.. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Osvědčená francouzská škola ! Velmi zajímavý akční začátek , pak film zvolní , ale stále udržuje vysoké napětí. Zajímavá je dramatická role dnes již postaršího Pierra Richarda . V závěru tato skvělá podívaná opět akčně graduje do poněkud očekávaného finále. Nedivil bych se , kdyby Holywood natočil remake . ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve francouzských lokalitách Asniéres-sur-Seine a Hauts-de-Seine. (Terva)

Reklama

Reklama