Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po obsahové i rozpočtové stránce jde o béčko, nicméně slušně natočené, s náležitým tempem, bez vyložených kiksů a celkově lehce stravitelné. Naivní sci-fi doplněná určitými prvky ve stylu Akt X. Celkový dojem: 50 %. Triky, které se v seriálu objevují v hojné míře, sice vzhledem k omezenému rozpočtu jsou ucházející, nicméně namlsaného diváka určitě nenadchnou. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem přišel čirou náhodou jednou večer v televizi a hnedka mě zaujal. Odjakživa mě fascinují pravěké potvory a tady je jich požehnaně. Pravdou samozřejmě je, a toho si asi každý všiml, že efekty jsou na béčkové úrovni a s BBC dinosaury a Jurským parkem se to nedá rovnat. Ale i tak se snažím nevynechat jedinou epizodu. Herecké obsazení je různorodé a nejvíce vyčnívá smolař Connor, který tam čas od času plácne něco vtipného. Prostě dinosaury žeru ... i ty vizuálně nedokonalý. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe to má, ale mě to z reality vytrhnout nedokáže. Vykrádačka kam se člověk podívá (paraziti co mění chování hostitele a potřebují tmu jako v SG-1, okno do minulosti už tu také párkrát bylo, atd.), herci jak z časopisu "Poznej charakter dřív, než promluví podle image" a mnoho dalších pro mě nestravitelných věcí. K tomu kupa nelogičností a polopravd, no a mohl bych pokračovat až třeba k hudbě. I na béčko je toho málo. Po 1. sérii (13 dílů) dávám 15% = 1/5 a dál na to nekoukám. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem se kdysi dostal náhodou, ale jsem za to rád. Dinosauři mě bavili vždycky a nápad s anomáliemi mě zaujal. První tři série byly skvělé. Bohužel poslední dvě už tolik ne. Seriálu ublížilo časté střídání postav. Nejvíce mě zamrzel odchod profesora Cuttera. Danny jako náhrada ale obstál. Bohužel pak odeškla Jenny a mezi sérieme Sarah. Bohužel nové postavy už mě tolik neoslovily, s výjimkou Emily. Také zápletka posledních dvou sérií nebyla až tak dobrá. Série 1 - 90% Série 2 - 100% Série 3 - 100% Série 4 - 76% Série 5 - 76% ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)

Reklama

Reklama