Reklama

Reklama

Jurský svět: Nadvláda

  • USA Jurassic World: Dominion (více)
Trailer 2

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady (Chris Pratt) a jeho přítelkyně Claire (Bryce Dallas Howard), kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern) a teoretik s nadhledem Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (652)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Třetí Jurský svět je kupodivu zábavná dinosauří jízda s velice dobrou režií Colina Trevorrowa, která ale doplácí na přeplácaný scénář, utahanou stopáž a taky pocit jisté zbytečnosti. Kdyby se nic z toho nestalo, svět by byl pořád stejný. Na druhou stranu i nastavovaná kaše může občas chutnat celkem dobře. Lidé tíhnoucí ke zvířatům a přírodě si užijí poselství o tom, jak je lidská existence ve výsledku nicotná, ostatní pak z filmu dostanou nejvíc, pakliže zkrotí svá očekávání na minimum a racionální uvažování nechají před sálem. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jurský svet znova vrátil Dinosaurom stratený lesk a oprášil ich naozaj dobre a veľkolepo. Pokračovanie Zánik ríše už také dobré nebolo a druhá polka filmu bola celkom sklamanie. Preto som sa tešil, že záverečný diel tejto sequelovej trilógie znova natočil Colin Trevorrow, režisér prvého Jurského sveta. Bohužiaľ ani to nepomohlo, aby dinosaury znova ponúkli gigantický zážitok prvých jurských dielov. Za prvé ma akosi nebavil príbeh, ktorý mi prišiel dosť nudný, nevýrazný a ohraný. A za druhé, na to, že je to zavŕšenie trilógie je tu skutočne malo veľkolepých scén. Nápady tento krát ostali iba na papieri, no čo je ešte je horšie je atmosféra filmu. Vtipy ako od scenáristu Marveloviek úplne zabíjajú akékoľvek napínavé scény. Čo však drží tento diel nad vodou je návrat starých známych, ktorí stále vedia zaujať aj baviť diváka. Tak isto aj efekty, hudba, či výprava vyzerajú fajn, no určite nie len ja som čakal viac. Inými slovami za veľa peňazí malo muziky. Jeden s najslabších dielov s celej série. 70% - 3* ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Série se dostala presně tam kde jsem nikdy nechtěl aby se dostala. Dinosauři si běhají mezi lidi. Něco podobného zažívám u nových Hvězdných válek kde jsou všichni, už tak presileni, že si říkám, že by film mohl skončit už v deseti minutách. Ale zpět k dinosaurům. Když jsem videl pár dni předtím další upoutavku kde se všichni divili, že hlavní hrdina slíbí, dinosaurovi, že mu vrátí mládě říkal jsem si. "Co je to kurva za nápad" ale pak jsem si vzpomněl, že v předchozím díle jsme tu měli holčičku, kterou vyrobili pomoc genetiky tak to jsem si vzpomněl jak jsem v tom kině malem chcipl smíchy a to byl tenkrát další prvek, který jsem v Jurskem parku - neboli světě nechtěl vidět. V novém pokračování zase nechybí fakt dobré akční scény a navrat starých postav nechybí ale jelikoz s jurskym parkem nemam takovou nostalgii tak mě to nedokázalo tak chytnou za srdce jako jiné. Jak píšu, akční scény jsou dobré, libili se mi a užil jsem si je asi na celém filmu nejvíce. Jo jasně vizuál je pěknej ale u takovýho hollywoodskyho trháku v dnešní době je to standart. Hudba a střich super taky. Co se tyče postav jsou fajn, staré postavy si zachovali svoji tvář.   Jen nevím jestli bych chtěl další jurský park nebo svět. Pro mě je ta série už docela dokurvená ale kdyby se Spilberg vrátíl - což by to bylo zajímavé kdy by se oscarove eso chytlo sedmého dílu téhle série mohlo by to nabrat úplně jiný směr. Režisér čtvrtého dílu se vrátil a hodně lidi věřilo a doufalo, že udělá skvělou tečku a velkolepé finále. Něco podobného se věřilo, i 9 epizody Hvězdných válek kdy návrat režiséra sedmého dílu znamenal také jakési světlo, jak většina z nás na 9 nadávala tak u nového jurského parku neboli světa to zklamání zas tak nehrozí. Ale všímate si lidi jak dnešní Hollywood neumí pomalu nic jiného než jen ždímat staré značky a dělat pokračování jak u hororu v 80.letech. Ani nevim jestli se mám smát nebo brečet. Další dinosaurskych díl však zůstává trochu průměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I když to zpočátku vypadá nadějně, nakonec třetí Jurský svět není o moc lepší než ten druhý. Nebýt doktorů Granta, Sattlerová a (především) Malcolma, nezajímala by mě asi jediná postava, a to přitom ti noví hrdinové byli v prvním snímku téhle trilogie tak zábavní a slibní. Problém asi je, že tvůrci nevěděli, co s nimi dál, šlo jim hlavně o vypuštění dinosaurů do civilizace a s nějakými lidmi si hlavu nelámali. Já jsem se zkrátka moc nebavil, od poloviny filmu dál jsem čím dál víc povytahoval obočí, doufal jsem, že mě alespoň Colin Trevorrow zabaví triky a akcí, jenomže ony ani ty triky nebyly úplně skvělé (jak je možné, že Jurský park i Ztracený svět dodnes vypadají skvěle, zatímco tady vidíte digitální dinosaury, kteří se nehýbou úplně plynule, a animatronické dinosaury, kteří taky vypadají jako nějaké lepší hračky?) a akční či napínavé scény také zrovna nebraly dech (třeba střet lidí s giganotosaurem začne sice výborně, respektive kopírováním Spielberga, ale skončí naprosto směšně) a o nikoho jsem neměl strach. Ne, ani při té scéně s jezírkem, která byla docela jalová. Kromě Sama Neilla, Laury Dern a Jeffa Goldbluma mě tak nezklamal asi akorát Michael Giacchino... A sympatickou DeWandu Wise uvidím rád v něčem lepším. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Colin to opět dokázal ... aneb jak ze zajímavého námětu na kulervoucí blockbuster vykřesat nudné 2 a půl hodinové hovno, kde je jedna pořádná akční scéna => svěřte to rutinérskému čučkařovi jménem Colin Trevorrow (nebo Shawnu Levymu). Jedna hvězda za tu jedinou akční scénu v Maroku a druhá za sympatický cast z původní trilogie, bo jako jediní tady jsou to dobří herci a hlavně sympaťáci, všechny ostatní charaktery jsou na přesdržku a hlavně mladá přechytračelá piča ... kam se poděli normální dětští herci, a proč v každém filmu vidíme jen přechytračelé mladé pičuse, co ve volném čase popíjejí pumpkin spice latte a filozofují o tom, že v 10 letech jsou více dospělí než jejich rodiče? Tohle je fakt nehorázná kokotina bez jiskry a jestli tohle dá přes miliardu tak si lidstvo, stejně jakou dinouši, zaslouží vyhynout. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Hlavní záporná postava Lewis Dodgson (Campbell Scott) se objevila již ve filmu Jurský park (1993), a to ve scéně, v níž najímá zaměstnance parku Denise Nedryho (Wayne Knight) pro krádež dinosauřích embryí. Při útěku z firmy Biosyn v tomto filmu odnáší embrya ve stejné plechovce, která se objevila v původním filmu. (lundgren86)
  • Do role Loweryho Crutherse se měl vrátit herec Jake Johnson, ale kvůli cestovním opatřením ohledně covidu-19 se nemohl účastnit natáčení, a jeho postava byla následně z filmu vyškrtnuta. (PaTeXx)
  • Colin Trevorrow prozradil, že ve filmu bylo použito více animatronických loutek než v kterémkoliv předchozím díle série. (NiWi)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

29.12.2022

Po pouhých dvou týdnech v kinech se snímku Avatar: The Way of Water podařilo světově překročit miliardové tržby, díky čemuž si tento sci-fi spektákl zároveň může připsat jedno prvenství letošního… (více)

Reklama

Reklama