Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znovu boj gangu s policií, znovu výborný Donnie Yen coby detektiv Ma s nezákonnými prostředky zatýkání a znovu ... ne, režisér Wilson Yip stejně tak dobrý jako u Sha Po Langu nebyl. První 2/3 filmu jsem se docela trápil, v úvodu nám sice Yen dá přičuchnout ke svému rejstříku vytříbených bojových technik, ale posléze je to dlouhatanánská série scének bez jiskry a energie, plná vykreslování charakterů. Jenomže když už je nejhůř, přichází zlom v podobě neuvěřitelně úderné pětadvacetiminutovky, která vrcholí vynikajícím soubojem Yen vs Chou. Rány jsou udíleny v brutální rychlosti, s nápaditou choreografií a fyzično cáká ze šarvátky jako krev do všech stran. Celkově oproti Sha Po Langu slabší, nikoliv však co se akčního módu týče, a už se těším na další spolupráci Yena s Yipem (snad nebude mít sestupnou tendenci). 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zhlédnul jsem verzi s anglickými titulky a musím souhlasit s Adrianem. Flash Point se nadupanému Invisible Target rozhodně rovnat nemůže. U mě ztrácí i na S.P.L.. Příběh není moc zajímavý, chybí mu hrany a pořádní záporáci, a tak tvůrci v poslední třetině musí notně šlápnout na pedál a zachránit, co se dá. Donnie to musí téměř všechno oddřít sám, přestože Collin Chou není také žádný nazdárek a dá mu na konci hodně zabrat. Jenže milý badass se před finální bitkou moc nepředvede, což je chyba. Flash Point není vůbec špatný, ale stejně jako Adriana mě nedokázal adekvátně uspokojit. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Další Donnie Yen v roli zarputilého inspektora v příběhu o Policajtech a Zločincích. Originalita v tomto filmu je na bodu mrazu a neroztaví se ani pod názvem Bod vzplanutí. Ale tohle je film s Donnie Yenem a jeho choreografií, což znamená, že si dáme přehrávání opět jako v Kill Zone na 67. minutu a až do konce budeme prožívat každý z tisíce úderů Donnieho mega souboje, kameru, střih a perfektní hudbu. Hongkongská akční kinematografie vždy měla něco, co si tá americká nemohla moc dovolit a nebo by jí to neprošlo: Postavy umírají, jsou brutálně zraňovány bez rozdílů pohlaví a věku. Ano smrt dítěte zde bývá častým prvkem pro vyhrocení emocí, aby následovala o to nekompromisnější odplata. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen v roli osvědčeného, ale nekompromisního policejního komisaře Ma Jun(a), který vyšetřuje Vietnamský gang 3 bratrů. Jeho parťák, který se infiltroval mezi pašeráky získá cenné informace o této organizaci, díky kterým se dostane do ohrožení života a Ma Jun, tak musí ochránit nejen svého kolegu před pomstou, ale i vyřešit případ. Závěrečná bitva i hudba se povedly. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bomba! Celej film spěl k finální bitce a ta byla parádní. Donnie Yen vs. Collin Chou, no mělo to grády co vám budu povidat :) Režie je patřičně dynamická, bitky dobré a postavy sympatické. Já nemám výhrad a Donnie Yen potvrzuje, že je teď špička v oboru a numero uno, co se kombinování různých stylů týče. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Donnie Yen v roce 2007 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama