Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé. Al Pacino je jistě tou nejsprávnější volbou co se týče ztvárnění rozličných kriminálních živlů napříč dekádou filmového průmyslu. Chladnokrevný kliďas v Kmotrovi, nenapravitelný divoch ve Zjizvené tváři a bývalý zločinec bojující se svými choutkami v Carlitově cestě. A právě tento snímek, ve kterém Pacino ztvárňuje Briganteho, mi učaroval zdaleka nejvíc. V podobných snímcích nejvíce miluji onu děsivou předzvěst, tj. divák sleduje několik scén, ve kterých je zřejmý režisérův záměr šokovat diváka následujícím dramatickým okamžikem: scénka při dealování mne mrazila až do morku kostí. De Palma dokázal natočit napínavé drama, kvalitní akční film a psychologickou sondu - to vše v jedné nezapomenutelné gangsterce. Potěšilo mne, že scénář nenakazoval Pacinovi další otřepané fackování ženských charakterů, a místo toho si zlost vybil na zrcadlu v koupelně - nerad bych tohoto skvělého herce měl zafixovaného jako někoho, kdo ve filmech bije tak křehké bytosti. Větší prostor jsem čekal od Mortensenovy role, ale na druhou stranu dostal ze svých pěti minut slávy úplné maximum a větší rozdíl oproti Aragornovi jsem dlouho neviděl. Sean Penn se svou maximálně debilní a vtipnou parukou také dokázal, že se neztratí ani v poctivém mafiánském filmu, kde je italů více než vystřílených kulek, a jeho postava je nezapomenutelná. Tento film má spoustu kladů. A ten konec..! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný gangsterský snímek, Brian De Palma se tentokrát vydal cestou opačnou Scarface a místo epického vzestupu megamafiána se rozhodl pro skromnější příběh zašlého gangstera, který si chce jen vydělat pár dolarů a odjet daleko pryč od svého minulého života. Film je o poznání citlivější, emoce vzbuzuje silnější a k tomu i lépe než předchozí Scarface, je jednodušší sžít se s hlavním hrdinou a držet mu palce, k čemuž mimo jiné napomáhá také láska, která byla doposud v mafiánských filmech odsunuta na druhou (někdy i třetí) kolej. Co má Carlito's Way však se Scarface společné je brilantní výkon Al Pacina, jemuž navíc skvěle sekunduje i Sean Penn. Akce je zde myslím tak akorát, speciálně ta závěrečná má úžasně tísnivou atmosféru, až se budete u obrazovky bát dýchat. 9/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach tahle stará poctivá škola se dneska už skoro nevidí. První část hodně tahá AL Pacino, sledovat však jeho způsob hraní to je nirvána, důraz na poslední slovo, důraz na první slovo, pohyb tělem, cokoli, cokoli. Scénu s Viggem jsem si pustil třikrát. Druhou půli se film dostává do neskutečnýho tempa a všechno graduje filmařsky bezkonkurečním finále....takhle točí filmy skutečný mistři oboru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj tak bol pre mňa De Palmov 'Scarface' trošku lepší. Ale Al Pacino sa mu osvedčil a na podobné role niet vhodnejšieho kandidáta, to si musíme priznať. A ak by si ešte niekto z hercov (nevravím, že ostatní boli zlí) zaslúžil poklonu, tak určite Sean Penn, ktorého som s kučerami a plešinkou takmer nespoznal. Škoda, že sa podobných filmov netočí viac. Násilie, chladné hlášky, smrtiace pohľady, jednoducho cesta životom gangstra ako má byť a záver tiež. 85%. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná o něco zásadnější a lepší než Scarface. I tady je Al Pacino skvělý a jeho spolupráce s De Palmou bezchybná, ale jak píše Rob Roy, Carlito je vlastně kladný hrdina a musíte mu fandit, i když předem víte, že sejít z cesty temna a dát se na dobro není vždycky úplně nejsnažší a budete za to většinou potrestáni. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Pronásledování Carlita (Al Pacino) mafiány v metru se natáčelo od léta až do podzimu. (tequilla)
  • Al Pacino v rámci prípravy na rolu strávil istý čas v East Harlem v spoločnosti autora knižnej predlohy Edwina Torresa, aby sa lepšie s postavou a atmosférou miesta zžil. (Elessar.)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama