Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Brilantní série s šestihvězdičkovým závěrečným dílem, který budu rozdýchávat ještě dlouho. Neuvěřitelně nápaditá hra s formátem kriminálního seriálu, který ve finále přesahuje mnohem dál než byste čekali. Krása. P.S. Vřele doporučuji minimálně stejně zdařilé volné pokračování Ashes To Ashes. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Stylové retro s vynikajícím Johnem Simmem, boží dobovou atmosférou, luxusním soundtrackem a zatraceně zajímavým hlavním příběhem, kdy fakt nemáte ponětí, co se děje. Epizodní detektivní zápletky jsou taky zatraceně zajímavé a když si k tomu všemu přičtete ještě sympaticky pomalé tempo, výtečné herecké výkony všech zúčastněných a neskutečnou lavinu nesmírně silných emocí v závěrečných dílech obou sérií (a finále je skutečná darda), dostanete báječný seriál, na který budete dlouho vzpomínat. Je originální a jak je dobrým britským zvykem, kvalitní po všech stránkách. 82%. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

(drobný spoiler) - když vás po emocionálnich 16 hodinách dostane happyend, který je ve skutečnosti nejdepresivnějším filmovým závěrem, který znám... ne tím, co se stalo, ale tím, co vypovídá... (bez spoileru) vypiplané prvky pro potěchu fanouškům, mě nejvíc nadchl loutkový úvod s2e6 (à la seriál Camberwick green, který, jak mě ani nepřekvapuje, tu není)... P.S. ano, jak říkal Philip Glenister, je to western... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasný krimiseriál, ktorý dodržiava zákony starej školy. Každá časť je nabitá úžasnými hereckými výstupmi a anglickou eleganciou zahŕňajúcom čierny humor a napätie zároveň. Scenáristi majú zakaždým v zálohe nejaké esá v podobe dobrej zápletky, ktorými robia tento seriál netuctovým a štýlovým. 85%. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Netradicni kriminalni serial ze 70. let ktery me utvrzuje v dojmu ze britove proste umi. Pribehy skvele kamera jeste lepsi a jemne mystery na pozadi tohle je neco nad cim kazdy aspon trochu serialovy maniak zaplesa. Ma to jedinou nevyhodu a to je onech 16 dilu ale zase na druhou stranu vas ten serial neomrzi od zacatku do konce a proto budete hltat kazdou epizodu s nadsenim 90% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Od prvního dne, kdy Sam Tyler (John Simm) vkročí na stanici CID vedenou v roce 1973 DCI Genem "Guvem" Huntem (Philip Glenister), se všeobecně rozumí, že sem byl přeložen z Hyde. Jde o město v Manchesteru a rovněž o narážku na nevypočitatelné alter ego z románu "Podivný případ dr. Jekylla a pana Hyda" spisovatele Roberta Louise Stevensona. (ČSFD)
  • V 8. epizodě 2. série Sam Tyler (John Simm) zmiňuje tři definice správné policejní práce podle RoboCopa (1987), kterého v roce 1973 přirozeně ještě nikdo neznal. Nejedná se o chybu, ale o jeden z mnoha vtípků v seriálu. (ČSFD)
  • V 7. minutě, když se rádio samo přeladí, v něm můžeme slyšet skladbu „Disco 2000“ od britské kapely Pulp z roku 1995. (Trajektt)

Reklama

Reklama