Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Diskuze

lake-lake

lake-lake (hodnocení, recenze)

Možná mi něco uteklo, protože jsem dost nesoustředěný divák, a navíc si toho spoustu nepamatuju, ale na konci (nebo v průběhu seriálu) chybělo nějaká informace o případu, který před svou nehodou řešil, a taky něco o unesené/mrtvé? přítelkyni, která s tím byla též spojena. Ne že by mi extra chyběla, ale její násilné zmizení mu přivodilo nehodu a kóma.

Heroine

Heroine (hodnocení, recenze)

Klenotka

Klenotka: Nadala bys sem trochu spoileru z Ashes to Ashes? Zajímalo by mne jejich vysvětlení, ale bez Simma se mi na to nechce koukat :-)

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Je to tam dovysvětlené a LoM tím dá trochu jiný rozměr a napadlo mě, "že jsem si toho nevšimla dřív". Ale zase bylo pěkné si LoM domýšlet a přemýšlet, co ten konec znamenal.

na příspěvěk reagoval Heroine

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

burina:

Nevidel, a pravdepodobne je to tam nejako lepsie dovysvetlovane, no mne sa celkom pacila tato predstava.

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

SPOILER Ja som si to po cely serial vysvetloval tak ze sa po nehode Samove vedomie  z roku 2006  prenieslo do roku 1973 do tela skutocneho inspektora z Hydeu. Cize obe reality boli skutocne (preto stretaval skutocnych lud ktorch nepoznal a nie vidiny)  a ked sa Sam  dostal naspat do roku 2006 rozhodol sa ze "viac na zive" sa citi v roku 1973 a preto skocil a vratil sa tam.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Nemá cenu řešit. Pro mě prostě americká verze neexistuje, stejně tak jsou v jiné dimenzi (horší) ti, co kouknou radši na americkou předělávku než na původní verzi.

 

To platí třeba ještě u úžasného britského seriálu Shameless.

burina

burina (hodnocení, recenze)

Tak to je naozaj smutné. Ja som z US videla práve ten smiešny záver, kt. ma presvedčil o totálnej bezradnosti amerických scenáristov.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Když tak čtu komentáře lidí, co tomu dali Odpad (jak, proboha?) nebo malé hodnocení proto, že viděli nejdřív US verzi, tak mě ta US verze štve ještě víc. Tam bylo všechno špatně - O´Mara nesahá Simmovi herecky ani po kotníky, a při vší úctě ke Keitelovi...Gene Genie je prostě Phil Glenister. A to, co si troufli udělat na konci originální verze, by Amíky nenapadlo ani náhodou.

somebody.l

somebody.l (hodnocení, recenze)

Klenotka: Fakticky rekl, ze uz nemuze te postave dat vic? Jaj. Tak to by sakra nemel rikat:D. Prave on, kterej te postave dal smysl. Asi si neumim predstavit nikoho jinyho v hlavni roli. Kdyz se tak podivam na tu americkou verzi, musim jen rict "diky, ale vic ne". I kdyz jsem nekde slysela/cetla nebo mi to nekdo rikal, ze pry by se mohl v Ashes to ashes objevit, asi to pravda nebude co?
Kdyz uz se na to divam z odstupem casu, rikam si, ze je nekdy fakt lepsi ty serie mit kratsi a plnejsi, nez zdlouhavy a o nicem. Diky bohu za britsky serialy:D

LojZza

LojZza (hodnocení, recenze)

Wau. O A2A jsem predtim nevedel. Zacal jsem sledovat LOM a po sedmi dilech musim rict, ze je tu perfektne vystihla ta Samova bezmoc. A prave ta sedma epizoda byla jedna z nejlepsich epizod co jsem videl v globalnim meritku vsech serialu co jsem skoukl.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

On Simm nechtěl pokračovat i proto, že už ho to už jednoduše nebavilo. Někde říkal, že mu připadalo, že už nemůže té postavě dát víc. A2A jsem neviděla, taky by mi asi vadila jeho absence.  Vím ale, jak to tam vysvětlili, a musím přiznat, že ten otevřený konec a tvorba vlastní teorie se mi líbily víc, než polopatické vysvětlení.

burina

burina (hodnocení, recenze)

somebody.l: Prave preto odporucam poyriet si A2A lebo. ako aj pisem vo svojom komentari, cele to doplnuje  vysvetluje. Aj LoM mal mat povodne 3 serie, ale kvoli Simmovej vytazenosti sa natocili len 2 a preto vznikol spinoff.

somebody.l

somebody.l (hodnocení, recenze)

Sice na tento serial navazuje film a serial Ashes to Ashes, ale nejak se nemuzu k nemu dokopat. Bude mi tam hodne chybet John Simm (Sam Tyler). On jako herec excelentni. To silenstvi jsem mu uplne verila, umi to. Popravde jsem moc nepochopila ten konec, ale kdyz jsem o tom zacala diskutovat, tak uz se mi to vic vyjasnilo. Otazkou je, jak je to mozne?:D Jako ne, ze bych mu neprala zit dal:)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Áha. Tak to rád slyším, že to aspoň zvažovali ;) ... Ale i ten normální závěr je výborný. "Nesnáším tuhle stanici."

burina

burina (hodnocení, recenze)

SPOILER: Vraj sa mal pôvodne končiť scénou keď Sam skočí. To by bol pekný záver.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Ten poslední díl byl takovej nářez, že jsem nakonec tu pátou hvězdičku přihodil. I když by podle mě stejně bylo nebetyčně cool, kdyby seriál ukončili o deset minut dřív ;) (poslední věta by byla "i can't feel anything" a END :)

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Tvůrci šalamounsky řekli, že nechají na divácích, aby si to sami vysvětlili po svém :-) A pak dodali, že oni sami zamýšleli rok 1973 jako posmrtný život. Ale že je tam prostor pro to, vyložit si to jinak :-) Čili na to vlastně neexistuje odpověď.

burina

burina (hodnocení, recenze)

Mato, ja to vidím takto *SPOILER* : Keď bol v kóme, stále tu boli veci, ktoré ho s realitou spájali, ako hlasy, vidiny a podobne. Podľa mňa ak zomrie, tak sa od "reality" odpúta úplne a už zostane len v roku 1973.

matolas

matolas (hodnocení, recenze)

Ok, kto my vysvetli ten koniec? Vsak ak sa vratil znovu do komy tak zomrie a potom uz nebude v 1973, nie?

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

V danom zanri neverim, ze niekedy v zivote uvidim lepsi serial ako je tento. Jednak uzasna atmosfera spolu s vyberom hercov, dalej mi strasne imponovala britska anglictina. Gene Hunt for president, nikdy by som si neprial nasrat ho.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Bude se to jmenovat "Polda z Marsu", pokud si dobře pamatuju to, co zaznělo na Festivalu fantazie. A ještě k tomu americká verze. Jestli přistihnu rodiče, jak na to koukají, vyhodím televizi oknem :-( A koukám, že to tady lidi hodnotí po prvním, druhém díle....jak může sakra někdo hodnotit seriál po dvou dílech? To je jako hodnotit film po prvních dvaceti minutách!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama