Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Originální námět odehraný na relativně malém prostoru s jednou hlavní rolí a párem pomocnic. A Ryan Reynolds tu svou roli odehrál s přehledem. O filmu jsem nevěděl absolutně nic, krom informace, že pro kamarády byl "dobrý, ale průměrný". A tak to asi být i mělo, protože takovémnožství dobrých nápadů a tak zajímavý příběh jsem rozhodně nečekal. Není to film, který ve mně zanechal nějaké hluboké pocity, neposadil mě na zadek a ani ze mě nevymáčkl emoce, ale přesto mě nesmírně bavil a já nemám, co bych vytkl. Pes dělá :"devět, devět." ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi nejzajímavější a nejzamtenější film. Ve filmu je patrná snaha tvůrce vytvořit velice originální a záhadnou atmosféru, která diváka přibije k sedačce od začátku do konce. Musím se přiznat, že na mě to dosti zafungovalo. Film má spoustu neojedinělých záběrů, ze začátku vypadá jako pomatená komedia a končí jako božstvo! Velice kreativní posun v rovině filmu. Kamera je skvělá a "autentické" záběry mě velice překvapily. V podstatě je tenhle film něco mezi mementem, number 23 a klubem rváčů. Jenom s rádoby hlubší tématikou. Nemám vesměs žádné výtky, jenom jsem byl zmatený z první části a konce, dle mého neměla jeho žena (McCarthy) a jeho dcera (Fanning) v posledním záběru nic vědět, pak by to bylo super. Mám z toho zvláštní pocit, ale musím dát 4*. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem jen doufal, aby se to celé nevysvětlilo schizofrenií nebo vizemi po drogách, a na konci jsem si říkal, že ta schizofrenie a drogové vize by možná byly lepší. Celý film je totiž hodně nekonzistentní - pokud přijmu závěrečné vysvětlení, pak je spousta scén naprosto zbytečných, zvláště kritika vidění světa podle televizních seriálů a různých reality show, které nemají s realitou nic společného, neb jsou hrané. To je zde prostě navíc. A těžko mohu přehlédnout tu spoustu vatoidních scén (pastičky na myši, zaslechnuté ťapky psů, válení se na posteli, na zemi, čtení knihy atd.). V podstatě ani ten crack, autonehoda, proč? Pokud přijmu onu závěrečnou teorii, tak to celé zpětně vlastně nedává smysl. A mne to moc zklamalo, protože některé scény měly zaděláno na dobrý, tajuplný příběh. Ale autorům se prostě linie příběhu rozpadla pod rukama. Mimochodem, kdo četl Malého prince (každý je zodpovědný za svoji růži), může si hvězdičku odečíst. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se Ryan Reynolds po všech těch akčních a komediálních rolích rozhodl natočit něco vážnějšího. A je vidět, že hrát opravdu umí. Jinak byl ale na mě tenhle film až moc divnej. Ze začátku se mi to nelíbilo, tempo bylo až moc pomalý a nic kromě Reynoldse mě tu nezaujalo. Druhej příběh už byl trochu lepší a zajímavější po všech stránkách a ten třetí celý ten záhadný příběh vysvětlil a dal tomu docela dobrou pointu. I tak mám ale z tohoto filmu velmi rozpačité pocity. Je vidět, že je to experiment, který nefunguje na každého. U mě se totiž minul účinkem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Schizofrenního nášupu bez předešlého varování si za oceánem docela cení.. Zprvu to vypadá jako žánrový mixační pult, záhy nám z toho vybublává fakt, že debutujícímu režisérovi a scénáristovi Johnu Augustovi všechno přerůstá přes hlavu. Poměrné náročný projekt je jednoduše trojicí příběhů, které jsou zdánlivě pospojovány tím, že se ve všech objevují tři stejní herci. Až komorní atmosféra rozplétá poněkud bizardní situace a divák, co si během projekce rád odskakuje na záchod, z toho ve finále bude mít ještě větší guláš. Interpretace se asi budou lišit (zejména pro ty, kteří budou mít náladu i odvahu pustit si to celé znovu). Každopádně mnohdy podceňovaný Ryan Reynolds (ano, ten zasnoubený se Scarlett Johansson) boduje, prakticky nesleze z plátna a upřímně má vždycky co nabídnout. Potěší i herecky rostoucí Elle Fanning (Babel, Reservation Road), nebojácně šlapajíc na paty své starší sestře Dakotě (Muž v ohni, Válka světů). Prostě se nebojte přemýšlet – třeba vám to ve finále bude stejně k ničemu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama