Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

David Duchovny je kultovní postava teď už minimálně dvou seriálů, krom toho, že se občas objevil i v nějakém výraznějším filmu, kde dokázal, že talent rozhodně má. V seriálu takovéhoto typu ho divák asi jen tak neviděl. V Americe se roztrhl pytel se seriály, kde hlavní postava se vymyká normálu. Začalo to Dr. Housem a pokračuje Hankem, člověkem, kterej se s ničím a nikým nesere i když je ve skrytu duše postavou totálně na dně. Californication má na to být solidním seriálem. První sezóna to rozhodně dost slušně dokazuje. Zobrazuje svět člověka na dně zase jinýma očima a bohužel i pravdou dokořán, kterou se jen tak někdo chlubit nebude. Jsem rád, že se David odtrhl od Akt-X a objevil se v seriálu, který ho rozhodně pozvedne opět o trochu výš, jenže jak to tak bývá, on už dál chtít jít nebude. Tohle mu stačí a ještě aby ne, já být na jeho místě, taky si pískám. V poslední době výborný seriál, který jsem sledoval od začátku do konce se zatajeným dechem jako hooodně dlouho ne. Proto si zasluhuje plný počet, málokdy mám divný pocit v žaludku, a smutnou náladu po skončení seriálu, jako jsem měl tady. Kéž by byla další série... (10/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hanku, tak jsem si obvolala pár lidí a představ si, podle nich jsi kokot." Nezávidím znuděným milionářům jejich domy, auta a ani zástupy modelek vysávajících jejich účty. Já je prostě jenom nemám rád, ale v případě Hanka Moodyho rád udělám výjimku. Tento pohodový hláškař totiž v oblasti zábavy nikdy nezklame a proto má u mne, pro případ nouzového přespání, kdykoli připravený gauč, porno i nafukovací pannu. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Povedený, byť na můj vkus seriál až příliš sexistický... (i když Moodyho postupně vzrůstající vědomí toho, že možnost mít jakoukoliv ženu se nevyrovná možnosti mít právě tu jedinou, kterou milujete, dělá ten seriál lepším, než jak na první pohled vypadá...a tak za tuhle sebereflexi a docela slušnou dávku humoru dávám hvězdičku čtvrtou...) Pozor - sledovat v původním znění, český dabing je katastrofou! Podobné filmy a seriály: Sex ve městě, Shortbus ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Právě sesílám Jihad na tvou kundu" a spoustu dalších luxusních hlášek, na hraně mezi tzv. zakázanou zábavou, chytrým dramatem... a komedií, dostanete ze seriálu, jehož duchovny guru je sám David Duchovny. Ano, ten suchý, pedantský a místy trapný agent, Fox Mulder z Akt X. Duchovnyho Hank Moody je Foxův pravý opak. Odvařený spisovatel na cestě za štěstím, úspěchem, trochu toho koksu a do čokoládovny losangeleské děvky. Sní o kuřbě v kostele a rodinném štěstí. Zbaven zodpovědnosti, láme rekordy v průserech a obklopuje se bizarními lidmi. Třeba takový Charlie by si klidně zasloužil svůj vlastní spin off. Nářez, prostě! Co říct víc. Už dlouho jsem se tak u seriálu nechlámal jako u Kalifornikejšn. Se divím, že mi to celá léta unikalo. Tak, kdo to ještě neviděl, ať si to okamžitě dá. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ležérní David Duchovny, bezdějovost, sarkasmus, rozporuplnost, hlášky. A kurvy na obou stranách barikády s příjemným zjištěním, kolik tenhle seriál dokázal „svléknout“ nebo dostat do hodně zajímavých pozic dříve upejpavých ženštin. Tom Kapinos už měl zřejmě dost ženských témat a rozhodl se zacílit na mužského diváka. Hýřivý styl života si tak užívá uznávaný spisovatel v tvůrčí krizi, který vypouští oplzlé narážky, střídá chlast s drogami, nadržené paničky s náctiletými pokušitelkami a ještě u toho zvládá „vychovávat“ dceru a dvořit se své životní lásce, bývalce Natasche McElhone. Divák je ze přisprostlých dialogů v sedmém nebi, má to styl, nápad, nadhled i tempo a hlavně skvělého Davida Duchovnyho, který odmítá dospět. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Epizoda je pojmenována dle desky "In Utero" americké grungové skupiny Nirvana z roku 1993, jejímž frontmanem byl Kurt Cobain. Část děje této epizody se odehrává 8. dubna 1994 - tedy v den, kdy byl Cobain nalezen mrtev s prostřelenou hlavou. (myst3ry)
  • Název Californication je odvozen ze dvou slov: California a fornication (sex dvou svobodných lidí). (Sonnik)
  • Zoë Kravitz (Pearl), ztvárňující zpěvačku kapely Queens of Dogtown, je ve skutečnosti frontmankou skupiny Elevator Fight. (80s Martin)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama