Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 199)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení. nečekal bych, že mě tak primitivní film tolik dostane. Jednoduchý příběh, který rozhodně není vyprávěn poprvé, je tu ale dobře podán. Herci i jejich postavy jsou sympatičtí a během filmu jsem se ani trochu nenudil. Skvělý důkaz toho, že i jednoduché filmy mohou být natočeny dobře. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

To krásné vyznání lásky mě složilo na lopatky... :) Vršit superlativy na film a úžasnou Ellen Page tu v záplavě pochvalných komentářů nemá cenu. Soustředil bych se spíše na názor o údajně nepřiznaném remaku korejské lehce dramatické komedie Jeni, Juno. Remake, skutečně? Povrchní inspirace budiž, ale kopírka ani náhodou. Počáteční premisa si je u obou snímků podobná, máme Juno v názvu (v korejském kousku se tak jmenuje kluk) a oba mladíci spadají do kategorie vykulených ocasů, co si je lze jako nastávající otce představit jen stěží. Tím veškerá podobnost končí a každý snímek si jde vlastní cestou... Juno je svéráz. Juno má kuráž a charisma. Juno je přirozená a okouzlující. Juno to vyboulené břicho vážně sekne. Juno je prostě boží. 9/10 ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

V Juno jásám jen nad Juno. Obyčejný malý milý film, který je hypeován v podstatě jen kvůli neodolatelné Ellen Page, jejíž charisma se tu opětovně zpeněžuje. Má to své momenty a roztomilý celkový feeling, oscarovou nominaci za scénář ale považuju za nepěkný omyl, jemuž nezabránily ani násilně nastrčené voice-overy nebo občas dost škobrtavé popkulturní narážky. Juno okolo mě jen profrčela, aniž by zanechala cokoliv, na co budu s láskou vzpomínat i za týden ... za měsíc... Asi je na mě příliš přítulná. Ta inteligentní nezávislá optika mi připadala až příliš jemná, důrazem na milé detaily a pohodu až příliš hladivá a užvatlaným soundtrackem až příliš vlezlá. Ale možná je to tím, že je mi tenhle typ poetiky cizí. Možná je to tím, že mám radši film loserský nežli chcípacký. Možná tím, že si vždycky radši vyberu Zbouchnutou než Juno (a ano, vím, že je to srovnávání hrušek s jablky). Každopádně úspěch Juno ukazuje, že dnešním hitům schází realita a jemná člověčina. A když tu díru někdo zalepí něčím víceméně banálním, co hladí po srsti, poletují pozlacené sošky... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a úsměvné komediální drama, které prostřednictvím dětí demonstruje dospělý přístup k životu, přičemž i ten dospělý přístup vykresluje zábavně. Snímek do svého vážného tématu nevkládá posměšky, ale řídí se striktně optimistickým přístupem, proto je téměř nemožné si ho neužít, ale proto je také docela těžké si z něj odnést něco do vlastního života... Postava Juno jakožto středobod filmu je opravdu vynikající, zvlášť v hávu Ellen Page funguje každá její rozpustilá, či trefně satirická hláška. Paráda... Prostě "další" věc, kterou na filmu prostě "MUSÍME" mít rádi :) 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající svébytná komedie s fantastickou Ellen Page, prvotřídním nápadem přetaveným do výborného scénáře a s citem natočené Reitmanovou zkušenou rukou, obohacená o skvěle zvolený soudtrack. Ne každý rok se objeví alespoň jedno podobné citlivé drama, které se dokáže alespoň částečně oprostit od zavedených klišé, či je patřičně skrýt, a to víc je Juno cennější kousek, který pobaví a přitom vás zahřeje u srdíčka...90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Písnička, kterou spolu hrají Mark (Jason Bateman) a Juno (Ellen Page) je "Dill Parts" od skupiny Hole. Další píseň, kterou na konci hrají Bleeker (Michael Cera) a Juno je "Anyone Else But You" od The Moldy Peaches. (HappySmile)
  • J.K. Simmonse (Mac MacGuff) scénář nadchnul natolik, že prohlásil, že by byl šťastný, kdyby si mohl zahrát třeba i jen učitele, který ve filmu vůbec nemluví (anebo kteroukoli jinou roli). (Cheeker)
  • Původní název filmu byl "Junebug", ale tvůrci ho změnili, aby se nepletl s o dva roky starším snímkem tohoto jména. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama