Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 198)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně povedlo, bylo to milé, vtipné, vyloženě pohlazení po duši. Ta malá střelená Juno, která hledá sama sebe a přes všechny ty trable a překážky se jí to nakonec daří, její úžasní rodiče, ten kluk, co se jí líbí, mladý pár, co touží po dítěti, všechno jsou to bezvadně napsané postavy a nikdo vám není ukradený a to se u filmu vidí málokdy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Diablo Cody .. Co znamená být sexuálně aktivní? ___ Ta známá Bettie Page. Ou, pardon, Ellen Page !! :-) Teď už tuto kouzelnou mladou herečku těžko někdo přehlédne! Již v její výrazné prvotině Hard Candy jsem obdivoval její výkon, který výrazně držel uvěřitelnost zápletky v přijatelných rovinách. Ellen je prostě jiná. ___ Příjemná, skvěle napsaná, nezávisle vzhlížející jednohubka se zajímavým, leč vlastně obvyklým životním tématem - těhotenství. Pravda, jen ten věk matky zarazí.. Je příjemné, jak Jason Reitman zvládl vtipně a odlehčeně tohle téma podat, chvílemi jsem neměl daleko jak ke smíchu, tak i dojetí. Zpracování je hřejivé, barvité, zatraceně pohodové a i díky hudbě zkrátka příjemné. I přesto že Ellen všechny zastiňuje, tak snad poprvé mi (zvláště) Bateman s Garner upřímně nevadili. J.K. Simmons bohužel nedostal prostor ke svému exhibicionismu a Michael Cera je prostě loser Cera. ___ Další remake ve stylu Departed (nepřiznaná kopie) a Akademie i tamní publikum sedí na zadku (a přitom by stačilo rozšířit si obzory za oceán a to z obou jeho stran..). Ellen Page je boží, ale jinak jsou nominace docela mimo, zvláště v režii to je přímo urážka pozice, kterou měl po právu obsadit Ridley Scott. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

'Juno', absolútne skromný filmík s úprimným príbehom, sa stal megatrhákom v kinách, ale nebeské výšiny ho v rebríčkoch udržali len za oceánom. Asi to bude tým, že mentalita je stále bližšia ľudom, ktorých zobrazuje. Všeobecne však film pôsobí absolútne minimálne násilným dojmom, krásnou prostorekosťou, a príbehom vhodným pre detských dospelých i dospelé deti. Humor je krásne nadhľadový a Diablo Cody týmto trafila klinec po hlavičke. No a rovesníčka Ellen Page rozbieha svoju kariéru brutálne našliapnute a určite nie skromne, výkon hovorí za všetko. 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odlehčená analýza dospěláckých starostí v dobře vybalancované komedii, v níž herecky zcela dominuje Ellen Page, avšak i celkový koktejl scén, dialogů a dalších herců je obstojný. Indie-emo alternativa ke všem těm "opravdovým" a vážně se braným velkým filmům s podobnou tématikou. Není to srdcovka, ale na jeden pokus to vidět lze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,5miliónaTržby USA $143,495,265Tržby Celosvetovo $231,450,102Tržby za predaj DVD v USA $58,087,559 //počet predaných kusov 3,441,584║ Jason Reitman to vie za kamerou o tom niet pochýb, možno mi tam len chýbala nejaká uletenejšia scénka, lebo celé sa to nesie prevažne v komornejšej nálade. /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Podle Jasona Reitmana, se ve scéně na konci filmu, kdy Vanessa (Jennifer Garner) pije, jednalo o skutečné víno. Když natáčení končilo, byla už herečka trochu opilá. (Cheeker)
  • Existuje také korejský film podobného jména, v němž se také objevuje mladá dívka, která otěhotní se svým stejně starým přítelem, nicméně další zápletka příběhu je naprosto odlišná. (HappySmile)
  • Scéna, v níž Juno brečí na kraji silnice, byla přidaná, až po dokončení hlavního natáčení, kdy už se Ellen Page nechala ostříhat. Takže v této scéně má falešný cop. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama