Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Saw lze definovat jako novodobý hororový fenomén a úřady prý opravdu uvažují o tom, že měsíc říjen přejmenují na Pila. Avšak ačkoliv tržby vždy několikanásobně převyšují náklady na výrobu, rok co rok je pilka tupější a tupější (rozuměj výdělky se pravidelně snižují). Po čtvrtém dílu, který mě dost zklamal, jsem znovu našel odvahu a pustil si pátý zářez. A s úlevou konstatuji, že se mi líbil více než ten předchozí. Nejspíš to bude tím, že toto pokračování se hodně soustředí na zacelení děr a dokreslení několika načrtnutých obrazů v celém příběhu. Uvidíte věci z jiných úhlů a pohledů. Flashbacky jsou také jedinou možností, jak nyní zakomponovat do dalších dílů postavu Jigsawa, kterého zahrál opět charismatický Bell. Trochu vyčpěle působí zdejší pasti, snad kromě té první a poslední. Saw 5 mi docela dobře zapadá do žánru detektivek, zároveň ji ale taky vnímám jenom jako částečnou spojnici mezi předchozími díly a nikoliv jako díl samostatný, protože příběh v podstatě posunula o nepatrný kousek. Za rok tu máme pasti, krev a toporného Mandylora v šestém vydání. 50% Děkuju uživateli Tom Riddle za přehledné vpravení do celého zašmodrchaného Saw příběhu. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/41 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zdravím vás agente Strahme. Pokud slyšíte tohle, tak jste konečně našel to, co jste hledal..... Ať si kdo chce co chce říká, metody Jigsawa jsou účinné. Tenhle SAW je trochu jinej. Je o souboji dvou agentů, o zásadách a o tom, jak to dopadá, KDYŽ VÍTE a je vám to k hovnu. To vše za doprovodu kapající krve a ozubených kol. Když už jsem vydržel až sem, tak VI. dám taky! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Doma ctíme pravidlo, že správná vana nemá být plná vody, ale krve. 2.) Mám ve skautu na starosti ,,bojovky“. 3.) Budu vědět co dělat, když je dědictvím truhla. 4.) Po večerech doma skládáme puzzle z lidské kůže. 5.) Často přemýšlím, za jakou cenu jsem ochoten přežít. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw V je absolútne neprístupný pre nového diváka – v lepšom prípade mlčky odíde, v horšom nadáva. Fanúšikovia budú ako-tak spokojní, pretože Saw sa už dávno prehuplo do dvojice rovín. Po prvé, neboráci v núdzi riešia vražednú pascu a pár z nich to schytá. Po druhé, autori už začínajú presúvať pozornosť z bezduchých vrážd do vlastnej mytológie série, ktorú neuveriteľným spôsobom komplikujú, vracajú sa o jeden a pol dielu vzad, aby potom rozbehli dianie vpred. Podľa môjho názoru sa od 4 časti táto séria dosť výrazne zmenila a nemôžem povedať že k horšiemu. Už to ani tak nieje o Jig Sawovi ale o Markovi Hoffmanovi, ktorého hrá naozaj skvele Costas Mandylor a tiež o Petrovi Stramovi ktorého hrá taktiež úžasne Scott Petterson. Mňa každá časť niečím upútala a tieto dve postavy som si obľúbil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Séria pokračuje. Keď som ju po tretej časti už pochovával, tak prišlo prekvapenie v podobe časti predošlej a ani piata časť nie je na zahodenie. Keby si séria udržiavala aspoň takúto priemernú kvalitu, tak by som bol spokojný. Brutalita uspokojí nadšenca krvavých kúpeľov a hlavne fanúšika celej série. Naozaj je dôležité aspoň trošku ovládať súvislosti predošlých dielov, našťastie ročné prestávky medzi nimi sú naozaj dosť dobre navrhnuté tak, aby si divák zapamätal aspoň ich hrubé obrysy. Hneď na začiatku, keď som mal ešte v ruke ovládač, Jigsaw predniesol svoje obvyklé 'make your choice' a ja som rád, že som nestlačil tlačítko stop. 60%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 47. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama