Reklama

Reklama

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nebyť tam Kevina Costnera tak to ani nezapnem.Celkom zaujímavý námet veľa takýchto hororov som nevidel.Príbeh bol v pohode , žiadna postava mi nevadila .No potom prišli veľké mínusy.Celý film sa nič nedialo , tým myslím naozaj nič stále iba divné zvuky z lesa.Nechápem tú logiku predstavte si že počujete divné zvuky z lesa čo urobíte, no samozrejme idete sa pozrieť či to náhodou nieje príšera.Koniec chválim ten bol asi jediný čo sa približovalo hororu inak je to ale celkom pozeratelný film.Pre mňa čistý priemer. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Na periférii obrazu som hneď na začiatku zazrel humanoida, štverajúceho sa po streche. Napokon vyzeral ako vesmírne monštrum z Xtro (1983), ale kým sa dostal opäť na scénu uplynul takmer celý film. Ivana Baquero sa dovtedy hrabala v blate na kopci za domom, ktorý bol v skutočnosti mohylou, zanechávala blato na podlahe a film sa vliekol. Prostedie s indiánskou mohylou a zablatené stopy mi pripomenuli Cintorín domácich zvierat (1989). Nepomôžem si, ale démonický prerod na novú dcéru som vo filme nepostrehol. Zmenu naznačovali iba vonkajšie znaky. Takisto dej hodinu vôbec negradoval, akcia prišla raz-naraz až v záverečnej polhodinke, za ktorú autorom New Daughter patrí moje uznanie a bod naviac. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Problém Nové dcery tkvie v tom, že v podstate nemá trochu rozhľadenejšieho diváka čím zaujať. Je to proste priemerný, neoriginálny horor podľa nepríliš známej poviedky, ktorý v žánrovej produkcii rýchlo zapadne. Obsadenie Kevina Costnera do hlavnej úlohy je čisto marketingovým ťahom, keďže prakticky nemá čo hrať a balansuje medzi polohami vážny-znepokojený-vystrašený, ktoré pokryje aj jednoduchá mimika jeho rokmi vycvičenej tváre. Momenty napätia striedajú dlhé minúty zbytočne naťahovaných vatovitých scén za účelom dodržania stopáže. Epizódka s odborníkmi na indiánsku kultúru a históriu je dokonalou ukážkou amatérskej filmárčiny a ani Noah Taylor tomu nepomôže. Lenže pri Nové dcere som sa po dlhej dobe skutočne bál, a nie, naozaj som sa nebál toho, koľko to ešte potrvá. Depresívny záver proti srsti už len požehnal tretiu hviezdičku. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je pouze za dodržení základního zákona literární teorie, tedy objeví- li se na začátku příběhu brokovnice, musí se z ní na konci několikrát vystřelit, byť by to mělo být do bytostí ze záhrobí (nebo kdovíodkud). Navíc, jak víme z předchozí filmografie, K.Costnerovi flinta v rukou vyloženě sluší... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Atmosféra místy více než skvělá, bohužel tomu něco chybělo. Trošku nedotažené. Hlavně teda nedospělí herci byli slabí, Costner musel táhnout film více méně sám. Překvapil výběrem žánru, řekl bych že se jedná o jeho první setkání s hororem. Škoda že film neobsahuje nějaké větší vysvětlení. Odkud vlastně byli? Asi 90% filmu člověk neví která bije a o čem film bude. Mé tipy průběžně byly: prokletá dcera, strašidelný dům, divoký lesní člověk, divocí lesní lidé ... a nakonec nic z toho. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama