Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem klasických detektivek a la Agatha Christie, takže moderní krimi, ve které se již v první polovině divák dozví, kdo je vrahem, mě nemůže nijak nadchnout. Přesto pan režisér dokázal další půlhodinu napětí umně udržet, nicméně závěr mě nutí ke srovnání s jeho předchozím filmem, měl jsem úplně stejný pocit, jako by filmu došel dech, jako by scénař zamrzl a nevědělo se kudy kam. A v případě tohoto snímku se dá dokonce mluvit o poměrně velké finální nudě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Internetový zločin není vůbec špatný nápad a navíc s tak krátkou stopáží snad ani nemůže začít nudit. Jenže na druhou stranu film nezanechá jediný hlubší pocit (leda by jste se hned běželi podívat na www.killwithme.com ) a za pár dní si ani nevzpomenu, že jsem snímek viděl. Ve výsledku mi Smrt online přišla jen jako delší díl Kriminálky (doplňte si jakékoliv město). Nápad to má, ale dále už to jede podle osvědčeného receptu na klasický krimi/thriller. Trošku klišé v dialozích, pár nelogičností a k tomu dost očekávatelný děj. Podobnost se SAW trkne asi každého. Nezklame/nenadchne a rychle uteče. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný snímek, u nějž jen přesnější pitva dovede vysvětlit, proč neskončil rovnou na obrazovce v pozdních hodinách. Přitom je tu zjevný pokus o originalitu a snaha držet prst na tepu doby, respektive na levém a pravém tlačítku počítačové myši. Zápletka vychází z toho, že všemi mastmi mazaný sériový vrah vytvoří internetovou stránku, na níž nabízí aktuální záznam mučení svých obětí, jejichž utrpení se zesiluje a smrt urychluje tím, čím víc uživatelů se na stránku přihlásí. Film si vymýšlí krkolomné důvody, proč zločince nelze vystopovat, ale zřejmě každý, kdo se v internetovém prostředí lépe vyzná, odhalí, že takhle by to fungovat nemohlo a nebude brát ohled na to, že hantýrka vyšetřovatelů připomíná chvílemi konverzaci mezi chatovacími boty, kteří používají horší verzi překladače do lidského jazyka. Kdepak, pro programátory, správce sítí, hackery a protřelé surfery tento snímek moc není, ostatně jako většina kriminálek není pro skutečné kriminalisty, většina lékařských seriálů pro lékaře a Pobřežní hlídka pro plavčíky. Už jenom to, že si streamované video (!) může najednou (!) prohlížet několik (!) desítek milionů (!) uživatelů, napovídá, jak moc film přehání. Smrt on-line vznikla proto, aby přesvědčila rodiče, že „Internet je špatný, áno" a vůbec, že by se „všechny tyhlety internety měly zakázat", jak velí pouliční ankety, v nichž jsou zpovídány důchodkyně, pro něž se technický pokrok zastavil s vynálezem zubních protéz.Jenomže vyprávění na to jde cestou, která naopak paradoxně v divácích posiluje krvelačnost - a tento primitivní pud pak ještě paradoxněji (a poněkud pokrytecky) kritizuje. Do toho ještě uvidíme videozáznamy se smrtelnými nehodami a sebevraždami, čímž se vytváří úhledná audiovizuální databáze hnusáren, na něž se láká a u nichž se zároveň máme pohoršit, že je vůbec někdo zaznamenal, uskladnil a nabídl světu ke znovupřehrání. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)
  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama