Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Olík 

všechny recenze uživatele

Rozvedený hudební skladatel Harvey (D. Hoffman) přijíždí do Londýna na svatbu své dcery. Na letišti se setkává s také nezadanou o pár let mladší Kate (E. Thompson). Tato událost rozehrává několikadenní honbu za možná poslední šanci na lásku dvou stárnoucích lidí. Dustina už jsme všichni viděli v mnohem povedenějších dílech, ale díky jeho spojení se šaramantní Emmou Thompson nechává zapomenout na utahaný a jednotvárný děj. Hodnocení ČSFD pohybující se mezi 60 a 70% je celkem spravedlivé vyjádření této podzimní romance. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

Reklama

jane1106 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na všechna klišé, která se leckdy s ohledem na jiná pozitiva dají přehlédnout, je Poslední čas na lásku strašně depresivní film. I přes onen optimistický závěr mi především v první polovině snímku bylo dost úzko. Režisér zobrazuje postavy Kate a zejména Harveyho jako ty nejopuštěnější a nejfrustrovanější pod sluncem. Kate pečuje o senilní matku, má nevděčnou práci, kolegyně se ji neustále snaží někomu dohodit a když pak dojde na rande, je to propadák, který hrdinka obrečí na toaletě. Harvey pomalu, ale jistě přichází o práci, bývalá rodina ho nesnese, dcera se mu odcizila, na její svatbě ho stíhá jeden trapas za druhým a ostatní hosté ho stíhají shovívavými pohledy, jakoby to už snad neměl v hlavě v pořádku. K oltáři navíc nevěstu odvede švihácký otčím, který vypadá lépe než Harvey, který má zřejmě peníze, vážené místo ve společnosti a dcera si s ním evidentně rozumí podstatně lépe. I kdyby snad ústřední duo tvořili nemocní rakovinou nebo jakkoli postižení, situace by už nemohla být černější. Vytvořit co nejbezútěšnější první část, aby pak obrat působil o to pozitivněji, je ohrané a laciné. Nevyčítám filmu jednoduchost ani prosté sdělení, ale tady prostě schází jakýkoli nápad nebo svěží nadhled, který by mě přiměl jít s hodnocením výš. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Už ste niekedy pozorovali sneženie ? Všimli ste si ako tisíce vločiek lieta vzduchom sem a tam, padá dole ale málo, veľmi málo z nich sa spoja vo vzduchu aby spoločne dopadli na teplý asfalt chodníka kde sa roztopia a v spoločnom pramienku vody odtečú kamsi do neznáma. Takýto príbeh rozpráva tento film . Excelentný výkon Hoffmana, dopĺňaný tradične výbornou Thompsonovou diváka vovedie do sladkavého romantického príbehu staršieho mrzutého životom unaveného hudobníka s nesplneným snom byť raz džezovým klaviristom a starnúcej šarmantnej milovníčky anglickej literatúry, ktorej popri starostiach o starú matku unikal život akosi medzi prstami. Zaujímavý bol prístup kameramana ... hihi .. ktorý na začiatku „rodiaceho sa vzťahu“ akosi opatrne snímal túto dvojicu, aby sme si zvykli na výškový rozdiel medzi Dustinom a o pol hlavy vyššou Emmou, jednoducho kameru natáčal tak aby ten výškový rozdiel bol čo najmenší. Pravdu povediac, keby to hrali obyčajní a menej známi herci, diváci ten film so skoro až banálnym príbehom obídu bez povšimnutia, ale že to hrali práve oni dvaja, ten film ostal akosi lepšie grády. A u mňa spoľahlivé štyri a pov boda. :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Strašně připitomělá historka, kdy protivný žvatlající stařík užene jednu neurotičku. Tady chybí úplně vše: příběh, nesnáze, milostná scéna, chemie mezi herci..... Scénář je tak zoufalý, že hrábnul s povděkem i po nevěrohodně dramatické nehodě, kterou obšlehl ze stařičkého filmu Nezapomenutelná láska. A kdyby opravdu někomu nedošlo, jak strašlivým nedostatkem nápadů scenárista trpí, je zde dokonce jedna "legrační" převlékací scéna, kde humor spočívá v tom, že hrdinka zkouší šílené šaty, které by normální žena ani nesundala z ramínka, a pak se diví, jak příšerně v nich vypadá. SHRNUTÍ: Vy dva jste měli zůstat každý na své straně oceánu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama