Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman bol hlavny dovod, preco som si chcel tento film pozriet. Ocakaval som nejaku komornu dramu plnu dialogov, ktore ma skor budu nudit, ale nebolo to tak uplne. Teda zaciatok sa trosku pomalsie rozbiehal, avsak od chvile, ked sa stretol Dustin Hoffman po druhykrat s Emmou Thompson v kaviarni a zacal sa s nou zoznamovat, ma to zacalo bavit a tym dotiahol Hoffman film az do konca. Jednoducho treba dat laske sancu v kazdom veku, o tom je tento film, alebo to aspon skusit. ________ Dustin Hoffman - (Harvey Shine) +++ Emma Thompson - (Kate Walker) +++ Eileen Atkins - (Maggie) +++ Kathy Baker - (Jean) +++ Liane Balaban - (Susan) +++ James Brolin - (Brian) +++ Richard Schiff - (Marvin) +++ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film u kterého je to ze začátku chvílemi na usnutí.Ale na druhou stranu - nelze očekávat víc od rodícího se nového vztahu dvou stárnoucích lidí,to zkrátka nejde.V jejich věku se lidé déle oťukávají jsou zkrátka obezřetnější.Zvlášť po tom ,co už od života utržili nějakou tu ťafku.Takže žádné skákání po hlavě do nového vztahu se nemůže konat.proto ta zdánlivá zbytečná zdlouhavost scén.U mě dobrý. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Už ste niekedy pozorovali sneženie ? Všimli ste si ako tisíce vločiek lieta vzduchom sem a tam, padá dole ale málo, veľmi málo z nich sa spoja vo vzduchu aby spoločne dopadli na teplý asfalt chodníka kde sa roztopia a v spoločnom pramienku vody odtečú kamsi do neznáma. Takýto príbeh rozpráva tento film . Excelentný výkon Hoffmana, dopĺňaný tradične výbornou Thompsonovou diváka vovedie do sladkavého romantického príbehu staršieho mrzutého životom unaveného hudobníka s nesplneným snom byť raz džezovým klaviristom a starnúcej šarmantnej milovníčky anglickej literatúry, ktorej popri starostiach o starú matku unikal život akosi medzi prstami. Zaujímavý bol prístup kameramana ... hihi .. ktorý na začiatku „rodiaceho sa vzťahu“ akosi opatrne snímal túto dvojicu, aby sme si zvykli na výškový rozdiel medzi Dustinom a o pol hlavy vyššou Emmou, jednoducho kameru natáčal tak aby ten výškový rozdiel bol čo najmenší. Pravdu povediac, keby to hrali obyčajní a menej známi herci, diváci ten film so skoro až banálnym príbehom obídu bez povšimnutia, ale že to hrali práve oni dvaja, ten film ostal akosi lepšie grády. A u mňa spoľahlivé štyri a pov boda. :) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli přidat čtvrtou hvězdičku,nakonec se k ní přikláním hlavně díky přesvědčivým hereckým výkonům ústřední dvojice a taky kouzelné atmosféře procházek po Londýně. Možná mohl být příběh ještě více komediálně laděný, aby se dalo přehlédnout to množství obvyklých amerických romantických klišé. No, ale Dustin, ten opravdu nikdy nic neodflákne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Strašně připitomělá historka, kdy protivný žvatlající stařík užene jednu neurotičku. Tady chybí úplně vše: příběh, nesnáze, milostná scéna, chemie mezi herci..... Scénář je tak zoufalý, že hrábnul s povděkem i po nevěrohodně dramatické nehodě, kterou obšlehl ze stařičkého filmu Nezapomenutelná láska. A kdyby opravdu někomu nedošlo, jak strašlivým nedostatkem nápadů scenárista trpí, je zde dokonce jedna "legrační" převlékací scéna, kde humor spočívá v tom, že hrdinka zkouší šílené šaty, které by normální žena ani nesundala z ramínka, a pak se diví, jak příšerně v nich vypadá. SHRNUTÍ: Vy dva jste měli zůstat každý na své straně oceánu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama