Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Premarnena prilezitost. Nechybalo vela a tento film sa mohol stat brilantnou verziou Before Sunrise pre seniorov. Harvey Shine (Dustin Hoffman) skladatel reklamnych dzinglov na sklonku kariery, ktory dorazi do Londyna na svadbu dcery s ktorou sa uz davno odcudzil. Po niekolkych neprijemnych udalostiach (vyhadzov v robote, ponizenie od dcery ) nestastny stretne v bare styridsiatnicku Kate (Emma Thompsonova), ktora stale visi na matke a boji sa s niekym zblizit. Zvysok filmu sledujeme ako sa behom jedneho dna tento na prvy pohlad nehodiaci sa par postupne zblizuje. Je to skvele napisane a este lepsie zahrane, posobi to civilnym prirodzenym dojmom a keby sa film skoncil po scene na namesti otvorenym koncom kedy by sme nevedeli naisto, ci sa este stretnu a ostalo by na kazdom divakovi, aby sa sam rozhodol ci sa daju dokopy, bolo by to dokonale. Bohuzial film pokracuje este dalsich 20 minut dalej tym najhorsim moznym sposobom, ktory sa do predchadzajuceho vyvoja nehodi. Postavy sa nahle vdaka nahode pohadaju, chvilu sledujeme montaz ako sa trapia a v zavere sa definitivne daju dokopy. Skoda. Ale uz len vdaka skvelym vykonom Hoffmana a Thompsonovej sa to oplati vidiet. 7/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, čo sme už dávno vedeli, len na to Bohužiaľ často zabudneme: láska je niečo výnimočné a môže nás nájsť kdekoľvek a kedykoľvek v našom „krátkom“ živote. Čo sa týka samotného príbehu, nielen že poukazuje na čaro lásky, ale aj sa zabýva s problematikou, ktorá nie je typická len pre Ameriku. K tomu patrí ešte celkom slušná hudba a poloprofesionálna práca kameramana. Jedno je ale isté: bez dvojice D. Hoffman – E. Thompson by sme videli len „obyčajný a priemerný film, čo už niekto v minulosti natočil.“ Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman bol hlavny dovod, preco som si chcel tento film pozriet. Ocakaval som nejaku komornu dramu plnu dialogov, ktore ma skor budu nudit, ale nebolo to tak uplne. Teda zaciatok sa trosku pomalsie rozbiehal, avsak od chvile, ked sa stretol Dustin Hoffman po druhykrat s Emmou Thompson v kaviarni a zacal sa s nou zoznamovat, ma to zacalo bavit a tym dotiahol Hoffman film az do konca. Jednoducho treba dat laske sancu v kazdom veku, o tom je tento film, alebo to aspon skusit. ________ Dustin Hoffman - (Harvey Shine) +++ Emma Thompson - (Kate Walker) +++ Eileen Atkins - (Maggie) +++ Kathy Baker - (Jean) +++ Liane Balaban - (Susan) +++ James Brolin - (Brian) +++ Richard Schiff - (Marvin) +++ ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Emma a Dustin byla nesmírně příjemná a milá dvojice. Dlouho jsem neviděla nic tak jemného a citlivého, co se dotklo i mého vnitřního já. A i když jsem věděla jak to skončí, tak jsem s nimi chodila po nábřeží, čekala u knihovny, byla jsem na svatbě, lítala jsem za mamkou, abych jí ujistila, že je všechno Ok a bylo mně fajn. Pro mě to byl krásný příběh dvou obyčejných lidí, který mě zahřál na duši. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama