Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli přidat čtvrtou hvězdičku,nakonec se k ní přikláním hlavně díky přesvědčivým hereckým výkonům ústřední dvojice a taky kouzelné atmosféře procházek po Londýně. Možná mohl být příběh ještě více komediálně laděný, aby se dalo přehlédnout to množství obvyklých amerických romantických klišé. No, ale Dustin, ten opravdu nikdy nic neodflákne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V podstatě romantický příběh o muži prožívajícím podzim života. Podělal si život vcelku dokonale, rozvedený samotář, který je zbytečný už i v práci. Dcera ho sice pozve na svou svatbu, ale faktickou roli otce už v jejím životě hraje otec nevlastní. Hořká pilulka, když se to všechno sejde najednou. V té chvíli mu do života vstoupí náhodou žena. Jak otřepané a všední téma. Nikoli ale v momentu, kdy dvojici hrají Dustin Hoffman a Emman Thompson. Pro milovníky pomalých filmů, vnitřních dramat a výborného herectví je tento film jak stvořený. Ostatní se budou ukrutně nudit. Já jsem si oba protagonisty vysloveně užíval, oba umí zatraceně dobře hrát. 85% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film u kterého je to ze začátku chvílemi na usnutí.Ale na druhou stranu - nelze očekávat víc od rodícího se nového vztahu dvou stárnoucích lidí,to zkrátka nejde.V jejich věku se lidé déle oťukávají jsou zkrátka obezřetnější.Zvlášť po tom ,co už od života utržili nějakou tu ťafku.Takže žádné skákání po hlavě do nového vztahu se nemůže konat.proto ta zdánlivá zbytečná zdlouhavost scén.U mě dobrý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane. Z malého, nenápadného filmu postaveného na nijak originální zápletce a ději, ve kterém se toho zase tolik neděje, se vyloupne diamant. Malý nádherný kousek, který nikam nespěchá, plyne příjemně pozvolným tempem, a blýská se nádherně a především uvěřitelně ztvárněnou hlavní dvojicí, jiskřivými dialogy a hudbou, která dokonale dokresluje to magické kouzlo, které si vás nenápadně omotá kolem prstu. Malý filmový klenot o ztrátách, nálezech, lásce a naději. O starých chybách a jizvách na duši i tom, že nikdy není pozdě zkusit s nimi něco udělat. Nádherný příběh o lásce dvou obyčejných lidí, kteří nespasí svět, ale nabídli mi svůj obyčejný přesto nádherný příběh, posmutněle nahořklý, přesto romantický a plný naděje. Díky za něj a určitě jsme se nepotkali naposledy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama