Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná záležitost, která se chce místy přiblížit k Linklaterovým kouzelným (a krásně) upovídaným romancím Před úsvitem a Před soumrakem. Obé také nechávají dvojici chodit po ulicích a nostalgicky si vyměňovat zdánlivě banální myšlenky, až si člověk uvědomuje, jak je jeho utahaný život ještě utahanějším, bez jiskry, bez elánu, bez nadějí a pořádných cílů. Tady se navíc znovu výborný Dustin Hoffman díky netriviálním dialogům snaží sbalit Emmu Thompson a co na to divák? Ten nikdy neodmítne dialogovou, atmosférickou a uvěřitelnou story pro nejednu generaci!! Tři až čtyři *, tentokrát mě něco nutí jít směrem nahoru.. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli přidat čtvrtou hvězdičku,nakonec se k ní přikláním hlavně díky přesvědčivým hereckým výkonům ústřední dvojice a taky kouzelné atmosféře procházek po Londýně. Možná mohl být příběh ještě více komediálně laděný, aby se dalo přehlédnout to množství obvyklých amerických romantických klišé. No, ale Dustin, ten opravdu nikdy nic neodflákne. ()

Reklama

Looser 

všechny recenze uživatele

Harvey není spisovatel, ale skladatel reklamních znělek, je v depresi neb dostal výpověď z reklamní agentury a ještě ke všemu má neshody s dcerou a vlastně celou rodinou. A pak potká Kate, která také nemá úplně růžový život a ti dva to možná dají dohromady.........Romantický příběh pro starší ročníky (které ocení hlavně Hoffmana) na pozadí moderního Londýna. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane. Z malého, nenápadného filmu postaveného na nijak originální zápletce a ději, ve kterém se toho zase tolik neděje, se vyloupne diamant. Malý nádherný kousek, který nikam nespěchá, plyne příjemně pozvolným tempem, a blýská se nádherně a především uvěřitelně ztvárněnou hlavní dvojicí, jiskřivými dialogy a hudbou, která dokonale dokresluje to magické kouzlo, které si vás nenápadně omotá kolem prstu. Malý filmový klenot o ztrátách, nálezech, lásce a naději. O starých chybách a jizvách na duši i tom, že nikdy není pozdě zkusit s nimi něco udělat. Nádherný příběh o lásce dvou obyčejných lidí, kteří nespasí svět, ale nabídli mi svůj obyčejný přesto nádherný příběh, posmutněle nahořklý, přesto romantický a plný naděje. Díky za něj a určitě jsme se nepotkali naposledy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman alias Harvey Shine sehrál v Londýně v taxíku docela pěknou " číselnou " show....CITÁT - .....mé číslo asi znáte, pro případ, že ne, je to devět jedna sedm tři osm čtyři pět tři šest osm mezinárodní kód je myslím čtyři nula čtyři čtyři, nebo to může být, nejsem si jistý, nula nula jedna jedna. Můžete zkusit čtyři čtyři a pak jedna a pak to dlouhé číslo. Ať už je to jakkoliv, ať je to nula nula čtyři čtyři nebo čtyři čtyři nula nula jedna jedna, tak to potom musí být jedna jedna než dá....HALÓÓ? Jinak je to velice smutný příběh o stáří a o pocitu, který může člověk zažít, je - li odstrčen od přátel i společnosti a hlavně rodiny. Ale nebojte, až přežijete ten úvodní smutek, který trvá asi čtyřicet minut, nebo padesát minut, nebo....haló, jste tam ještě ? ...tak pak přijde i veselá část příběhu. Dustin Hoffman vypadá v tom plášti jako detektiv Columbo http://newsrealblog.files.wordpress.com/2009/11/columbo.jpg a Kate Walker ( Emm Thompson ) má zase pěknou a nádhernou chůzi. Když vydržíte část titulků po skončení filmu, zjistíte, jak to dopadlo z grilovacím polským sousedem. Hudby bylo přehršle, dělal jí Dickson Hinchliffe a tady je ochutnávka : http://www.youtube.com/watch?v=Abg-dCX66qs nebo Inka Blackness a její Hi Ching a nesmím zapomenout na Dustina Hoffmana a jeho Shoot the breeze : http://www.youtube.com/watch?v=chRCj5gCxuo ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama